Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Γιατί οδηγούν το Καστελόριζο σε αποκλεισμό;

Το θέμα με τον αποκλεισμό του Καστελόριζου απο την υπόλοιπη Ελληνική επικράτεια το είχαμε αναφέρει πριν κάτι μέρες σε αυτο το άρθρο.

Επειδή όμως το θεωρούμε ιδιαίτερα βαρύνουσας σημασίας το επαναφέρουμε,γιατί τίποτα δεν γίνεται τυχαία ή μόνο απο αδιαφορία των εκάστοτε κυβερνήσεων,αλλά σκοπίμως τα νησιά και μάλιστα συγκεκριμένα νησιά οδηγούνται στην αγκαλιά της Τουρκίας.

Ο δήμαρχος του νησιού Παύλος Πανηγύρης χαρακτήρισε την κατάσταση ως τραγική. Η έλλειψη σε αγαθά πρώτης ανάγκης είναι μεγάλη, τόνισε, αλλά έχουμε κατορθώσει να έχουμε τροφοδοσία από την Τουρκία. «Ωστόσο, αυτό δεν αποτελεί λύση, όπως καταλαβαίνετε» σημείωσε. «Έχουμε μικρά παιδιά και εκτός αυτού, ο στρατός τροφοδοτείται από το αυτό πλοίο, που τώρα το Υπουργείο αποφάσισε να διακόψει την εκτέλεση του δρομολογίου του», ρουθούνισε με απογοήτευση. Προ τριών ημερών πέρασε από το νησί το πλοίο «Διαγόρας» της Blue Star Ferries, αλλά αυτό το πλοίο δεν διαθέτει ψυγείο για να μεταφερθεί μεγάλος όγκος τροφίμων, κατέληξε ο κ. Πανηγύρης.

Δυστυχώς όμως το Καστελόριζο δεν είναι το μόνο νησί που αφέθηκε στην τύχη του,παρόμοια κατάσταση επικρατεί εδω και μήνες στην Γαύδο.Διαβάστε εδω.

Σημειωτέον,οτι και η Γαύδος αποτελεί αμφισβητούμενη περιοχή απο τους Τούρκους.

 

Για σκεφτείτε τι κοινό έχει το Καστελόριζο και η Γαύδος ;

Μα φυσικά ,τα κοιτάσματα πετρελαίου.

 

Και αμα το θεωρείτε τυχαίο και αυτό,δείτε  και το χάρτη ερευνών  του Πίρι Ρέις,οπως αποκάλυψε ο σταθμός Blue Sky.

 

 

Related Posts
0 Comments

No Comment.