Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Για γενικευμένη κοινωνική ταραχή προειδοποιεί η Παγκόσμια Τράπεζα


Λίγες μέρες μετά το περίφημο συνέδριο στον Αστέρα της Βουλιαγμένης, έρχεται ένας από τους κεντρικούς πρωταγωνιστές, ο Robert Zoelick, πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, να μιλήσει για ενδεχόμενο κοινωνικών αναταραχών λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, αν δεν ληφθούν μέτρα που θα τις αποτρέψουν. Όπως δήλωσε στην ισπανική εφημερίδα El Pais, αν δεν ληφθούν μέτρα, «υπάρχει κίνδυνος για σοβαρή οικονομική και ανθρωπιστική κρίση, με πολύ σοβαρές επιπτώσεις». «Κανείς δεν ξέρει τί θα συμβεί, το καλύτερο είναι να προετοιμαζόμαστε για κάθε ενδεχόμενο», πρόσθεσε, χωρίς να αποκλείσει και αστάθμητους παράγοντες, όπως είναι η Νέα γρίπη(!).

Οι κυβερνήσεις πρέπει να αρχίσουν να προετοιμάζονται για υψηλά ποσοστά ανεργίας, υπογράμμισε ακόμη ο κ. Zoelick. Ανέφερε μάλιστα ότι η ανατολική Ευρώπη αντιμετωπίζει «μία επικίνδυνη κατάσταση», λόγω της συρρίκνωσης των οικονομιών της περιοχής.
Η Παγκόσμια Τράπεζα έχει προειδοποιήσει ότι η οικονομική κρίση θα πλήξει τις αναπτυσσόμενες οικονομίες, που σε μεγάλο βαθμό βασίζονται στις εξαγωγές προς τα αναπτυγμένα κράτη, αλλά και τις φτωχότερες οικονομίες του πλανήτη που επαπειλούνται με «ανθρωπιστική καταστροφή». Για να αντιληφτείτε τη σοβαρότητα αυτής της προειδοποίησης, καλό είναι να ρίξετε μια ματιά εδώ, για να μάθετε ποιος είναι ο εν λόγω κύριος. Η προειδοποίηση αυτή βέβαια δεν μας ξαφνιάζει, διότι παρόμοια δήλωση είχε κάνει πρόσφατα και ο Jean-Claude Juncker (εδώ), ο προεδρεύων της ευρωζώνης, καθώς και ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Dominique Strauss-Kahn (εδώ), το ιδιαίτερο που σημειώνουμε εδώ είναι το «από ποιόν» προέρχεται η προειδοποίηση, σε ποια χρονική στιγμή δίνεται και ιδιαίτερα η επισήμανση «να ληφθούν μέτρα». Το εύλογο ερώτημα που γεννάται τώρα, είναι: Τι μέτρα εννοεί ο …ποιητής;
Μήπως χαράχτηκε ήδη η γραμμή πλεύσης, στη…Βουλιαγμένη;

alkimosarchive2

 

Το πήραμε απο Εθνικά θέματα-Ελλάδα

 

Το άρθρο σημειωτέον είναι απο τον Ιούνιο του 2009

Related Posts
0 Comments

No Comment.