Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Γελοιοποιούν χριστιανικά σύμβολα και τα κονομάνε (και οι χριστιανοί δεν αντιδράνε)

ΗΠΑ: Τα Doritos και η Pepsi γελοιοποιούν την Θεία Ευχαριστία (των Καθολικών)

Το Super Bowl (αμερικάνικο φούτμπωλ) είναι κάτι περισσότερο από μια τεράστια ημέρα για τους οπαδούς του αμερικάνικου επαγγελματικού φούτμπωλ. Πολλοί από το τεράστιο αυτό κοινό βρίσκονται εκεί για να έχουν την ευκαιρία να δουν πώς μεγάλες εταιρείες ξοδεύουν εκατομμύρια δολάρια για μία διαφήμιση στο Super Bowl.

Μερικές διαφημίσεις στο Super Bowl είναι έξυπνες και επιτυχημένες.

Αλλά ποτέ μην υποτιμάτε την ικανότητα κάποιων ανθρώπων να το παρατραβάνε, μέχρι του σημείου όπου το ταλέντο και η φαντασία απορρίπτονται για τις σοφιστείες και το σοκ.

Και να η μεγαλοφυϊής διαφήμιση για τα Doritos και την PepsiMax, που ανέβηκε στο YouTube στον διαγωνισμό διαφήμισης “Crash του Super Bowl”. Ένα βίντεο με τίτλο “Feed the Flock”, («Ταΐσε το Ποίμνιο»), χλευάζει χονδροειδώς, και σκόπιμα τον Χριστιανισμό και τη Θεία Ευχαριστία. Αντί να προσφέρουν το Σώμα του Χριστού, μερικοί ιερείς εμφανίζονται να βάζουν στην ουρά τους πιστούς για να πάρουν Doritos και PepsiMax diet cola. Το ‘στόρυ’ είναι ότι ο ναός δεν προσελκύει πολύ κόσμο – έως ότου αρχίζει να προσφέρεται το σνακ.

Το βίντεο αφού δέχτηκε πάνω από 120.000 προβολές στο YouTube – κατέβηκε.

Δεν είναι μόνο προσβλητικό, είναι και μια κατάφωρη παραβίαση των δικών τους κανόνων διαγωνισμού, που δηλώνουν καθαρά ότι κάθε διαφήμιση θα πρέπει να είναι κατάλληλη για εμφάνιση και δημοσίευση στην κρατική τηλεόραση (για παράδειγμα, δεν μπορεί να είναι άσεμνη ή να περιλαμβάνει γυμνό ή βωμολοχίες) και “δεν πρέπει να περιέχει δυσφημιστικές δηλώσεις (συμπεριλαμβανομένων λέξεων ή συμβόλων που θεωρούνται ευρέως προσβλητικά για τα άτομα μιας συγκεκριμένης φυλής, εθνικότητας, θρησκείας, ή ‘σεξουαλικού προσανατολισμού’ ή κοινωνικοοικονομικής ομάδας).”

Παρόλα αυτά αυτοί οι επιχειρηματίες γνώριζαν τι έκαναν και προφανώς δεν φοβήθηκαν ότι η διαφήμιση θα πρόσβαλε τους Χριστιανούς. Φυσικά, ούτε μετά από ένα εκατομμύριο χρόνια, δεν θα σκεφτόντουσαν να κάνουν μία αντίστοιχη διαφήμιση προσβλητική για τους μουσουλμάνους.

Τα μέσα ενημέρωσης σε όλη την επικράτεια, τόσο εξαίσια εναρμονισμένα με το μοτίβο της «ομοφοβίας» και της «ισλαμοφοβίας» δεν βρίσκουν κανένα απολύτως κακό σε αυτή την online “Χριστιανοφοβία». Στην πραγματικότητα, για κάτι τέτοια είτε αδιαφορούν, είτε το απολαμβάνουν … .

Η «ευαισθησία» τους είναι μονίμως μονόπλευρη και ολοένα πιο αηδιαστική.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή


Σε εμάς ήταν η εκπομπή της «Ελληνοφρένειας» του Σκαϊ της ημέρας των Θεοφανείων του 2011 (!), που γελοιοποιούσε τον Σταυρό!… Χωρίς, φυσικά, καμία αντίδραση… Δείτε την εκπομπή ΕΔΩ και προσέξτε το 4:57 και το 8:51 λεπτό.

http://redskywarning.blogspot.com/


Related Posts
0 Comments

No Comment.