Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Gadgets που διαβάζουν τη σκέψη ετοιμάζει η Ιαπωνία

Η Ιαπωνία σχεδιάζει να αναπτύξει ρομπότ και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές για καταναλωτές που θα μπορούν να διαβάζουν τη σκέψη του χρήστη και να προσαρμόζονται στις επιθυμίες του, σύμφωνα με δημοσίευμα της Nikkei daily. Οι νέες συσκευές θα κυκλοφορήσουν σε περίπου μία δεκαετία.

Οι συσκευές θα βασίζονται σε τεχνολογία που θα αναλύει τα εγκεφαλικά σήματα, τα οποία θα εντοπίζονται από αισθητήρες που θα φοράει ο χρήστης. Μεταξύ των συσκευών περιλαμβάνονται τηλεοράσεις που λειτουργούν χωρίς το γνωστό τηλεκοντρόλ αλλά και κινητά τηλέφωνα που θα στέλνουν σε γραπτό μήνυμα όσα σκέφτεται ο κάτοχος τους.

Η επαναστατική πρωτοβουλία, βασίζεται σε συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Άλλες εφαρμογές αυτής της τεχνολογίας περιλαμβάνουν σύστημα πλοήγησης που θα αναζητά και θα βρίσκει εστιατόρια όταν ο χρήστης σκέφτεται να φάει, αλλά και προσαρμοζόμενη θερμοκρασία στο αυτοκίνητο όταν οι επιβάτες αισθάνονται ζέστη ή κρύο.

Στο φιλόδοξο πρόγραμμα θα συμμετέχουν κατά πάσα πιθανότητα μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Ιαπωνίας, όπως η Toyota, η Hitachi και η Honda, καθώς και το Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τεχνολογιών της Επικοινωνίας, και το πανεπιστήμιο της Οζάκα.

http://innoutworld.blogspot.com/

Related Posts
0 Comments

No Comment.