Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Ετοιμάζονται για πόλεμο στο Ισραήλ?

Το Ισραήλ την Τρίτη άρχισε να διανέμει εκατομμύρια μάσκες κατά των βιοχημικών πολέμων, Ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Matan Vilnai ανακοίνωσε, υπογραμμίζοντας την καμπάνια οτι δεν συνδέεται με οποιαδήποτε άμεση απειλή.

Εικόνα

«Έχουμε εξοπλιστει με εκατομμύρια των έτοιμα συστήματα προστασίας κατά των βιολογικών και χημικών πόλεμων, και ένα μαζικό πρόγραμμα διανομής για τον πληθυσμό που ξεκίνησε σήμερα,” είπε Vilnai στο ραδιόφωνο του στρατού.

«Κάθε οικογένεια στο Ισραήλ μπορεί να λάβει αυτά τα πακέτα στο σπίτι και να δοθούν οδηγίες για τον τρόπο χρήσης τους από τους ισραηλινούς ταχυδρομικούς υπαλλήλούς, με μέσο κόστος 25 σεκέλ (πέντε δολάρια), ή θα τους παραλάμβανουν δωρεάν στις θυρίδες των ταχυδρομείων.”

Η διανομή αυτή ήρθε ως αντίδραση στον ανώτατο ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, που ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων Fars , την Τρίτη και προειδοποίησε ότι η χώρα του θα χτυπήσει το Τελ Αβίβ με πυραύλους, αν τέθεί υπό επίθεση.

“Εάν ο εχθρός αρπάξει την ευκαιρία και εκτοξεύσει έναν πύραυλο προς την κατεύθυνση του Ιράν, ενας ιρανικος πυραύλος θα χτυπήσει στην καρδιά του Τελ Αβίβ, πριν ακόμη καν χτυπήσει ο εχθρικός πύραυλος στο Ιράν, δήλωσε ο κληρικός Mojtaba Zolnoor.

Το Ιράν τακτικά υπερηφανευεται για την ικανότητα των πυραύλων του, λέγοντας ότι έχει ένα οπλοστάσιο που μπορεί να χτυπήσει το Ισραήλ, το οποίο μαζί με την Ουάσινγκτον δεν έχει αποκλείσει μια στρατιωτική επέμβαση για να σταματήσει αμφιλεγόμενο πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Αλλά Vilnai τόνισε οτι η διανομή των εξοπλισμών προστασίας “δεν συνδέεται με καμία συγκεκριμένη παρούσα απειλή.”
Η ισραηλινή κυβέρνηση αποφάσισε στις 5 Ιανουαρίου τη διανομή οκτώ εκατομμυρίων νέων αντιασφυξιογόνων μάσκών, μία για κάθε πολίτη, μέχρι το 2013 και έχουν ήδη διανεμηθεί 70.000 αντιασφυξιογόνες μάσκες στους κατοίκους.

Το Ισραήλ έχει μεγάλους φόβους για χημικά ή βιολογικά όπλα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον του σε μια μελλοντική σύγκρουση που αφορούν το εβραϊκό κράτος και τους εχθρούς του, το Ιράν ή τη Συρία.

Μάσκες αερίων διανεμήθηκαν σε πληθυσμό του Ισραήλ κατά τη διάρκεια του 1991 στον Πόλεμο του Κόλπου στο Κουβέιτ, όταν ο τώρα εκτελεσμένος δικτάτορας του Ιράκ Σαντάμ Χουσεΐν εκτόξευσε 39 Scud πυραύλους με συμβατικές ένοπλες κεφαλές στο Ισραήλ.

Related Posts
0 Comments

No Comment.