Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Έρχεται παγκόσμια ψύξη, λένε οι επιστήμονες

Η πιο hot νέα τάση στην αλλαγή του κλίματος μπορεί να είναι η παγκόσμια ψύξη, λένε κάποιοι ερευνητές.

 

Σε αντίθεση με το κοινώς αποδεκτό επιστημονικό συμπέρασμα ότι η Γη γίνεται θερμότερη, ο Δρ Don Easterbrook, ομότιμος καθηγητής Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Ουάσιγκτον και συγγραφέας περισσότερων από 150 άρθρων, έχει παρουσιάσει αποδεικτικά στοιχεία για την πρόβλεψη του ότι αυτό που έρχεται και μάλιστα σύντομα, είναι η παγκόσμια ψύξη.

 

 

«Αντί της υπερθέρμανσης του πλανήτη με ρυθμό 1 F ανά δεκαετία, τα αρχεία με τους φυσικούς κύκλους του παρελθόντος αναφέρουν μπορεί να υπάρχει παγκόσμια ψύξη για τις πρώτες δεκαετίες του 21ου αιώνα σε περίπου το 2030,” δήλωσε ο Easterbrook, μιλώντας σε ένα επιστημονικό πάνελ με άλλους κλιματολόγους. Μετά, λέει, κατά πάσα πιθανότητα θα ακολουθήσει μία «υπερθέρμανση του πλανήτη από περίπου το 2030 έως το 2060″, και στη συνέχεια θα ακολουθήσει μία άλλη ψύξη από το 2060 έως το 2090.

 

 

Ο Easterbrook μίλησε μπροστά σε ένα κοινό περίπου 700 επιστημόνων και κρατικών υπαλλήλων κατά την τέταρτη Διεθνή Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή. Το συνέδριο παρουσιάζεται κάθε χρόνο στο Σικάγο από την Heartland Institute, ένα ‘συντηρητικό’ μη κερδοσκοπικό think tank, το οποίο εξετάζει τη θεωρία του ρόλου του ανθρώπου στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Τον περασμένο χρόνο το Ίδρυμα δημοσίευσε το ‘Climate Change Reconsidered’, μια ολοκληρωμένη απάντηση στην τελευταία έκθεση των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή.

 

 

“Η υπερθέρμανση του πλανήτη έχει τελειώσει – τουλάχιστον για μερικές δεκαετίες,” είπε ο Easterbrook στους σύνεδρους που παρακολουθούσαν. “Ωστόσο, τα κακά νέα είναι ότι η παγκόσμια ψύξη είναι ακόμη πιο επιβλαβής για τον άνθρωπο από την υπερθέρμανση του πλανήτη, και είναι αιτία για ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία.”

 

Ο Easterbrook έκανε διάφορους εκπληκτικούς ισχυρισμούς σχετικά με τις συνέπειες της επερχόμενης ψύξης. Θα υπάρξουν δύο φορές μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων που θα πεθάνουν από δριμύ ψύχος από αυτούς που θα πέθαιναν από υπερβολική ζέστη. Επίσης προέβλεψε ότι η παγκόσμια παραγωγή τροφίμων θα υποφέρει εξαιτίας της μικρότερης και ψυχρότερης καλλιεργητικής περιόδου και των κακών καιρικών συνθηκών κατά τη διάρκεια των περιόδων συγκομιδής.

 

 

Αλλά δεν βγάζουν όλοι τα παλτά τους και τα γάντια τους.

 

 

“Είναι παράλογο να μιλάμε για παγκόσμια ψύξη όταν η παγκόσμια θέρμανση είναι μαζί μας τώρα και αυξάνει”, δήλωσε ο Νταν Μίλερ, διευθύνων σύμβουλος του ‘Roda Group’, και εμπειρογνώμονας σχετικά με την αλλαγή του κλίματος. “Σύμφωνα με τη NASA, αυτός ο Απρίλιος που πέρασε ήταν ο πιο καυτός από τότε που ξεκίνησαν οι μετρήσεις της θερμοκρασίας. Και το 2010 βρίσκεται σε τροχιά να είναι το θερμότερο έτος από τα τότε που ξεκίνησαν τα αρχεία της θερμοκρασίας.

 

 

“Η Βόρεια Αμερική ήταν σχετικά δροσερή το τελευταίο έτος, αλλά η Γη στο σύνολό της ήταν πολύ θερμότερη από το μέσο όρο», είπε.

 

 

Τα στοιχεία από την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (National Oceanic and Atmospheric Agency NOAA), οδηγεί επίσης σε μια τάση θέρμανσης. Ο οργανισμός ανέφερε πρόσφατα ότι οι παγκόσμιες θερμοκρασίες επιφανείας εδάφους και των ωκεανών για τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2010 ήταν η θερμότερη που είχε καταγραφεί στα πρακτικά.

 

 

Ο Easterbrook, ένας από τους 75 κλιματικούς εμπειρογνώμονες έκαναν παρουσιάσεις κατά τη διάσκεψη, αποκάλυψε αιφνίδιες διακυμάνσεις του κλίματος θέρμανσης και ψύξης – οι οποίες όλε συνέβησαν πριν από το 1945, όταν τα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα άρχισαν να αυξάνονται κατακόρυφα – μέσα από τα γεωλογικά.

 

 

Δέκα μεγάλες κλιματικές αλλαγές σημειώθηκαν κατά τα τελευταία 15.000 χρόνια, και άλλες 60 μικρότερες αλλαγές σημειώθηκαν κατά τα τελευταία 5.000 χρόνια.

 

 

Με βάση την νέα ανάλυση των ice cores (πάγο δηλ. που εκσκάφτηκε σε μεγάλα βάθη και αποτελεί ένα είδος αρχείου των συστατικών της ατμόσφαιρας) από τη Γροιλανδία έως την Ανταρκτική, ο Easterbrook είπε ότι οι παγκόσμιες θερμοκρασίες αυξήθηκαν και μειώθηκαν 9 με 15 βαθμούς μέσα σε έναν αιώνα ή και λιγότερο – μετακινήσεις που της είπε «εκπληκτικές».

 

 

Επιπλέον, εξήγησε ότι η κατανάλωση ενέργειας θα αυξηθεί – και οι τιμές καταναλωτή θα αυξηθούν μαζί με αυτή – και μία πολιτική και κοινωνική αστάθεια θα μπορούσε να προκύψει καθώς ο παγκόσμιος πληθυσμός θα αυξάνει κατά 50 τοις εκατό στα επόμενα 40 χρόνια, ενώ τα τρόφιμα και οι ενεργειακές ανάγκες θα εξανεμιστούν.

 

 

Ένας άλλος παρουσιαστής στο συνέδριο, ο James M. Taylor, εμπειρογνώμονας του περιβάλλοντος και συνάδελφος στο Heartland Institute, δήλωσε ότι η παγκόσμια ψύξη ήδη συμβαίνει. Βασισμένος σε αριθμητικά στοιχεία που παρέχονται από το πανεπιστήμιο Rutgers Global Snow Lab, σημείωσε ότι τα αρχεία χιονιού των τελευταίων 10 ετών έχουν υπερβεί τα αρχεία που υπάρχουν για τις δεκαετίες του 1960 και του 1970.

 

 

Είναι μια ένδειξη της παγκόσμιας ψύξης; Αυτή η δεκαετία που πέρασε έκανε ρεκόρ για το μεγαλύτερο μέσο όρο της συνολικής έκτασης χιονιού», είπε ο Τέιλορ.

 

 

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

 

The Day After Tomorrow – Trailer

 

http://redskywarning.blogspot.com

Related Posts
0 Comments

No Comment.