Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Έρχεται η ηλεκτρονική ΓΚΕΣΤΑΠΟ. . Ηλεκτρονική καταγραφή και σχηματισμός για τα προφίλ των πολιτών, με ανεξέλεγκτα αποτελέσματα.

Νέα μέτρα κατά της λαθρεπιβίβασης προωθεί το υπουργείο Μεταφορών. Ελεγκτές εφοδιασμένοι με λάπτοπ για τη ηλεκτρονική καταγραφή των παραβατών. Επιβολή προστίμων και συλλήψεις με τη βοήθεια της αστυνομίας. Κατακόρυφη αύξηση των τζαμπατζήδων
Το ντεμπούτο της αναμένεται να κάνει στις 4 Απριλίου στα μέσα μαζικής μεταφοράς, η ειδική ένστολη ομάδα των Ελεγκτών του ΟΑΣΑ, οι οποίοι θα φορούν τα ίδια μπλε T-shirts επιπλέον με ένα ειδικό σήμα στο πέτο τους, ενώ θα είναι εφοδιασμένοι με laptop και επιφορτισμένοι με το ρόλο του νετοπισμού και της σύλληψης των τζαμπατζήδων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Η ομάδα θα ξεκινήσει τους ελέγχους από τους δρόμους της Αθήνας. Τα μέλη των ράμπο στις αστικές συγκοινωνίες δεν θα μπορούν να συλλαμβάνουν τους παραβάτες. Για το σκοπό αυτό, θα χρειάζονται τη συμβολή της αστυνομίας.

Προς το παρόν θα βεβαιώνουν τις παραβάσεις και θα επιβάλλουν πρόστιμο – περίπου 20πλάσιο της τιμής του εισιτηρίου, για το οποίο θα ενημερώνεται απευθείας η Εφορία μέσω των ηλεκτρονικών υπολογιστών και της ηλεκτρονικής καταγραφής των στοιχείων των παραβατών.
“Στόχος τους είναι η πρόληψη και ο έλεγχος”, δήλωσε στο Βήμα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Τσιόκας, ο οποίος αποκάλυψε ότι το υπουργείο έχει συνάψει συμφωνίες συνεργασίας των ελεγκτών αυτών με την Αστυνομία και τη Δημοτική Αστυνομία.
Σε πρώτη φάση, στους δρόμους θα βγουν 150 ελεγκτές και έως το τέλος του έτους θα αυξηθούν σε 250. Θα έχουν προϊστάμενο και μόνο σε αυτόν θα αναφέρονται.
Την ίδια ημέρα (4 Απριλίου) προκηρύσσεται και ο διαγωνισμός για το ηλεκτρονικό εισιτήριο και το υπουργείο προσδοκά περαιτέρω μείωση του αριθμού των πολιτών που αρνείται να επικυρώσει εισιτήριο.
Related Posts
0 Comments

No Comment.