Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Επιθυμίες για δράση

Υπάρχει ένα αρχαίο ελληνικό ρητό που λέει, όταν φοβάσαι το άγνωστο κάντο να πάψει να είναι άγνωστο! Τι με έπιασε όμως και σας λέω αρχαία γνωμικά; Ίσως θέλω να σας δημιουργήσω την αίσθηση της επιθυμίας για το παρελθόν, και όπως λένε και οι ψυχολόγοι η επιθυμία πάντα δημιουργεί δράση!

Αλλά γιατί να σας φέρω με το παρελθόν κοντά; Ίσως γιατί όπως λένε οι μετρ της κοινωνικής μηχανικής δεν μπορείς να χτίσης τίποτα, αν δεν στηριχτείς σαν βάση στο παρελθόν.

Ναι, αυτό είναι μία άποψη της κοινωνικής μηχανικής του Α στρατοπέδου! Γιατί υπάρχουν οι υποστηρικτές του Β στρατοπέδου, που υποστηρίζουν ότι πρέπει να γκρεμίσεις το παλιό για να κτίσης το νέο! Εντάξει που κολλάει το αρχαίο ρητό με την κοινωνική μηχανική και τα στρατόπεδα θα με ρωτήσει κάποιος; Πρώτα από όλα, για να αρχίσεις να αναγνωρίζεις τα παραπάνω στρατόπεδα πρέπει να πάψουν να σου είναι άγνωστα και αυτά, αλλά και οι τεχνικές που χρησιμοποιούν.

Αλλά για να πάψουν να σου είναι άγνωστα, πρέπει να δράσεις, αλλά για να δράσεις, χρειάζεται η επιθυμία. Ένα τόσο απλό συναίσθημα που το έχουν όπλο όλα τα στρατόπεδα απέναντι στα πιόνια τους! Τι πώς είπατε δεν ήσασταν, ( ήμασταν ) ποτέ πιόνια !

Ααα φίλε αναγνώστη πόσες φορές δεν σου γεννήθηκε η επιθυμία να φας το Χ προϊόν, ύστερα από την καλοδουλεμένη ψ διαφήμιση; Η επιθυμία γεννήθηκε από την χ διαφήμιση και η δράση έγινε με το να πάς να αγοράσεις το προϊόν. Και σκεφτείτε πρώτον πόσα προϊόντα που αγοράσατε την τελευταία φορά που πήγατε στο σουπερμάρκετ, τα έχετε δει πρώτα στην τηλεόραση. Δεύτερον, οι διαφημίσεις που παίζουν στην τηλεόραση ανήκουν και στα δυο στρατόπεδα. Και φυσικά μιλάω μόνο για τις διαφημίσεις της τηλεόρασης, ούτε για τις διαφημίσεις των τοίχων, ούτε για τις εκπομπές που δημιουργούν επιθυμίες για δράση.

Αλλά ας έρθουμε στα δύο στρατόπεδα, αυτό που χτίζει πάνω στο παρελθόν και αυτό που γκρεμίζει το παρελθόν ποια είναι; Ααα αυτό μπορείτε να το καταλάβετε από τα σποτ, τις ατάκες των διαφόρων πάνελ κ.λπ.

Πως θα βρείτε αν τελικά ανήκετε σε κάποιο από αυτά;

Μα φίλε αναγνώστη τελικά όλοι ανήκουμε με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο σε ένα στρατόπεδο! Tο ότι ανήκεις θελημένα είναι που σε κάνει να μην είσαι πιόνι! Γιατί μην ξεχνάς πώς κάθε εξουσία που σε θέλει πιόνι, βασίζετε στην άγνοιά σου και στο φόβο σου.

Φυσικά και δεν θα σου πουν να ανήκεις σε αυτό το παιχνίδι, υπάρχει και η ελευθερία της βούλησης! Αλλά ας μην ξεχνάν τα στρατόπεδα όμως ότι υπάρχει και η Τρίτη επιλογή εκείνου που μπορεί να επιλέξει όταν χρειάζεται και κρίνει ότι πρέπει να έχει ως όπλο το παρελθόν, αλλά κοιτώντας το μέλλον!!!!!

 

asterias

Related Posts
0 Comments

No Comment.