Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Επιστολή Μητροπολίτη Πειραιώς στη Βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ

 

 

Μεγαλειοτάτη, Είμαι Επίσκοπος και Μητροπολίτης της Ορθοδόξου Καθολικής Εκκλησίας του Χριστού στην Ελλάδα στο επίνειον της Πρωτευούσης της Χώρας, τον ασφαλώς γνωστό και σε εσάς Πειραιά. Θεωρώ επιβεβλημένο καθήκον μου να απευθυνθώ προς την Μεγαλειότητά Σας με τη διπλή ιδιότητά Σας του Ανωτάτου Άρχοντος της Μ. Βρετανίας και της Αρχηγού δύο Χριστιανικών ομολογιών.

Θα έχετε ασφαλώς λάβει γνώση για τις απαράδεκτες και ανιστόρητες ιταμές παράλογες και αποκρουστικές δηλώσεις του πολύ γνωστού υπηκόου Σας συνθέτη και Μουσικού Elton John τον οποίο έχετε τιμήσει με τίτλο ευγενείας.

Με τις δηλώσεις του ο συγκεκριμένος απεπειράθηκε να προσβάλει το θεανδρικό πρόσωπο του ενσαρκωθέντος, σταυρωθέντος και αναστάντος Υιού του Θεού προσδίδοντας σε αυτό τη δική του ψυχοπαθολογική εκτροπή και διαστροφή.

Πιστεύω λοιπόν ότι κατόπιν αυτής της αισχρής και προκλητικής συμπεριφοράς του συγκεκριμένου που ουσιαστικά προσβάλλει το Βρετανικό έθνος και την εξαίρετη, ευγενή και σοφή προσωπικότητά Σας που τον τίμησε και αμαυρώνει την διαχρονική προσφορά του Βρετανικού έθνους στην παγκόσμια, τέχνη και σκέψη και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων η παγκόσμια χριστιανική κοινότητα αναμένει από την εξαίρετη και ευαίσθητη Μεγαλειότητά Σας τουλάχιστον να εκφράσει την σαφή αποδοκιμασία της ενεργούσα το αυτονόητο δηλ. να τον αποστερήση από τον ιδιαίτερο τίτλο τιμής που αναξίως πλέον φέρει εφ’ όσον με τέτοια αμετροέπεια προσέβαλε με την ανθρώπινη αντίληψη το υπέρτατο πρόσωπο λατρείας όλου του Χριστιανικού κόσμου.

Εκφράζω ευχαριστίες για την ενασχόλησή Σας με την επιστολή μου και διατελώ με ευχές,

 

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+ ο Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Related Posts
0 Comments

No Comment.