Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Ο άνθρωπος του σήμερα, έχει πείσει τον εαυτό του, ότι είναι o κυρίαρχος του πλανήτη! Αυτό οφείλεται κυρίως στην αύξηση των τεχνολογικών επιτευγμάτων που έχει πετύχει τις τελευταίες δεκαετίες και που μέσω αυτών έχει καλυτερέψει το βιοτικό του επίπεδο.

Πράγματι η τεχνολογία όπως το ίντερνετ έχει βοηθήσει στο να είναι πιο εύκολη από ποτέ η πληροφορία και όπως έχουμε πει και σε παλαιότερα κείμενα, αυτό δίνει ένα βήμα παραπάνω στην εξέλιξη!

Όμως στον αγώνα μας απέναντι στην φύση, όσο και αν φαντάζει στον απλό άνθρωπο πώς τα έχουμε καταφέρει ως είδος, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Βλέπετε η ίδια η επιστήμη, που με τόσο σθένος υπερασπίζετε τα συμφέροντα του είδους μας, έχει διαφορετική άποψη.

Θα σας φανεί αστείο, αλλά τα άλλα είδη όπως τα έντομα, σύμφωνα πάντα με τους επιστήμονες που ασχολούνται με αυτά, θα μπορούσαν να μας αφανίσουν ως είδος, αν μας θεωρούσαν απειλή και αυτά σύμφωνα πάντα με την επιστήμη! Αλλά ας αφήσουμε τα άλλα είδη και ας έρθουμε στο δικό μας.

Βλέπετε ο δημιουργός του είδους μας φρόντισε να υπάρχουν κανόνες στην ίδια την φύση ακόμα και απέναντι στον άνθρωπο. Για παράδειγμα οι βιολόγοι μας λένε πώς όλα τα ανώτερα θηλαστικά είναι προγραμματισμένα από την φύση τους να ακολουθούν τα μεγαλύτερα και να μαθαίνουν από αυτά. Αλλά δεν το λέει μόνο η βιολογία, η ψυχολογία από πλευρά της, υποστηρίζει πως όσο πιο ανώτερος είναι κάποιος σε ιεραρχία, τόσο περισσότερο προσοχή έχει η γνώμη του ή ακόμα και η άποψή του στους τρίτους. Δεν είναι τυχαίο πώς αυτόν τον κανόνα το βλέπουμε να γίνετε χρήση στην τηλεόραση ώστε να δεχτείτε την χ γνώμη, από το χ άτομο, που βγαίνει στα τηλεπαράθυρα.

Πόσες φορές δεν σας είπαν, αυτή είναι η σωστή άποψη, την άκουσα από τον τάδε! Και όπως λέει και η ψυχολογία και η βιολογία όσο πιο ισχυρός είναι κάποιος, τόσο πιο δεκτική είναι η άποψή του και η θέση του! Γιατί όμως σας τα λέω όλα αυτά;

Μα για να κατεβούμε από το καλάμι που λέει ότι μπορούμε να κάνουμε ότι θέλουμε ως είδος χάριν στην τεχνολογία απέναντι στην φύση! Αλλά και γιατί κάποιοι που γνωρίζουν τους φυσικούς κανόνες και το πώς δουλεύουν, είναι πιο εύκολο να αντιληφθούν αυτούς που προσπαθούν να τους χειριστούν μέσω αυτών των κανόνων!

Ναι φίλε αναγνώστη, τα όπλα που μπορεί να έχει ένας δυνάστης ή έστω ένας υποψήφιος δυνάστης είναι πολλά! Αλλά για να γίνει κάποιος δυνάστης πρέπει πρώτα να τον αφήσεις εσύ!

Αλλά πόσοι είναι εκείνοι οι υποψήφιοι δυνάστες ή και χειριστές της ζωής σου που καθημερινά κάνουν χρήση των βιολογικών, ψυχολογικών και όχι μόνο κανόνων! Βλέπετε το παιχνίδι του χειρισμού του όχλου έχει απίστευτα εργαλεία και η επιστήμη πολλές φορές μπορεί να αποτελέσει όπλο στα χέρια του δυνάστη ή του χειραγωγού.

Η ιστορία άλλωστε είναι γεμάτη από τέτοια παραδείγματα! Η γνώση λοιπόν αποτελεί όπλο σε αυτόν τον αδυσώπητο, αλλά και αόρατο πόλεμο, σε όποια πλευρά και αν ανήκεις. Όσο περισσότερη γνώση διαθέτεις, τόσα περισσότερα όπλα!

Ξέρω ότι το έχω επαναλάβει και σε άλλα κείμενα μου όμως, είναι πολύ σημαντικό να το κατανόησης φίλε αναγνώστη, γιατί από την στιγμή που θα έχεις κατανοήσει αυτό το μικρό κλειδί της γνώσης από πιόνι γίνεσαι με αυτή την απλή κίνηση παίκτης.

 

asterias

Related Posts
0 Comments

No Comment.