Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Επίσημη επίσκεψη της Μ. Δαμανάκη στην Τουρκία

.fullpost { display: inline; }

Συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών κ. Αχμέτ Νταβούτογλου είχε νωρίς το πρωί η Επίτροπος Θαλάσσιων Υποθέσεων και Αλιείας της ΕΕ κ. Μαρία Δαμανάκη. Η Ελληνίδα επίτροπος συνεχάρη τον κ. Νταβούτογλου για τα μεγάλα μεταρρυθμιστικά βήματα που γίνονται στην Τουρκία και εξέφρασε την πεποίθησή της πως πρέπει να συνεχισθούν και να διευρυνθούν.

Του επεσήμανε πως η στιγμή είναι κατάλληλη για να προχωρήσουν με ακόμη γρηγορότερους ρυθμούς και δεσμεύτηκε πως στα θέματα του χαρτοφυλακίου της, η Τουρκία θα έχει πάντα θέση και ισότιμο ρόλο στις διαβουλεύσεις και σε όλα τα συμβουλευτικά όργανα. Ο Τούρκος υπουργός εξήρε την προσήλωση που είχε η κ. Δαμανάκη σε όλη την πολιτική σταδιοδρομία της στην Ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας.
Η κ. Δαμανάκη συνεχάρη τον κ. Νταβούτογλου για την μεγάλη επιτυχία που σημειώνει το βιβλίο του «Στρατηγικό βάθος» στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ελλάδα.

Η κ. Δαμανάκη επισκέπτεται την Τουρκία για να συζητήσει θέματα της αρμοδιότητάς της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η Ελληνίδα επίτροπος μετά τη συνάντηση της με τον κ. Νταβούτογλου, συναντήθηκε και με τον υπουργό Μεταφορών της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής της στην Τουρκία.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μ. Δαμανάκη υπέρ Τουρκίας στα ναυτιλιακάΌπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ειδησεογραφικού Πρακτορείου Anadolu, η επισκεπτόμενη την Τουρκία Επίτροπος της Ε.Ε. για Θαλάσσιες Υποθέσεις και Ναυτιλία Μ. Δαμανάκη δήλωσε ότι η Τουρκία θα πρέπει να συμμετέχει στις λεπτομερείς διαβουλεύσεις για την χάραξη μιας εποικοδομητικής και συνεκτικής πολιτικής ναυτιλίας της Ε.Ε. Πριν από την συνάντησή της με τον Τούρκο υπουργό Μεταφορών Bınalı Yıldırım στην Άγκυρα, η Επίτροπος κ Δαμανάκη σε δηλώσεις της προς τους δημοσιογράφους δήλωσε ότι, η ΕΕ αποδίδει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον ρόλο της Τουρκίας στον τομέα της Ναυτιλίας, τονίζοντας ότι η παρουσία της Τουρκίας κρίνεται απαραίτητη, αν η ΕΕ επιθυμεί να αναπτύξει αποτελεσματικά την πολιτική ναυτιλίας της.

Επίσης, αναφέροντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει καταβάλει σκληρές προσπάθειες για την υλοποίηση ουσιαστικής προόδου των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ε.Ε., τόνισε ότι η Τουρκία θα πρέπει να συνεργαστεί για την εξάλειψη των πολιτικών εμποδίων που υπάρχουν σε διάφορα Κεφάλαια των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.
Επίσης αναφέρεται ότι ο Τούρκος Υπουργός Μεταφορών Yıldırım δήλωσε ότι δεν έχει ακόμα επιτευχθεί το άνοιγμα των ενταξιακών κεφαλαίων που σχετίζονται με τις πολιτικές στον τομέα των Μεταφορών. Ο κ Υıldırım δήλωσε ότι «ανεξαρτήτως ανοίγματος των κεφαλαίων αυτών διεξάγουμε τις απαραίτητες μελέτες για τα θέματα Μεταφορών, Επικοινωνιών και Ναυτιλίας. Εφαρμόζουμε τους απαραίτητους κανονισμούς ως εάν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις των σχετικών με τα θέματα αυτά κεφαλαίων είχαν ήδη ξεκινήσει»

Επειτα από τις δηλώσεις αυτές, οι δύο αξιωματούχοι και οι αντιπροσωπείες είχαν συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών.
http://e-dragoumanos.gr/?p=8956

http://infognomonpolitics.blogspot.com

Related Posts
0 Comments

No Comment.