Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Ένα ηχηρό όχι ΤΩΡΑ στην παγκόσμια διακυβέρνηση

#fullpost{display:inline;}

Του Νίκου Χιδίρογλου

Υπάρχουν πολλοί στην Ελλάδα, μπολιασμένοι με τη μέχρι τώρα διαχειριστική πολιτική λογική, οι οποίοι δεν δείχνουν να κατανοούν κάτι που αποδεικνύεται κάθε μέρα που περνά: ο Γιώργος Παπανδρέου έχει ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ατζέντα και ασκεί κοινωνική μηχανική, με μπούσουλα το μοντέλο της πολυπολιτισμικότητας, για να μετασχηματίσει την Ελλάδα σε ένα άθρησκο και εθνικά αποχρωματισμένο κράτος. Ισοπέδωση…

Κοινώς, ο πρωθυπουργός (όπως και ο Κώστας Σημίτης που ξεκίνησε αυτή την ιστορία), μας θέλει «αλλιώς», άχρωμους, χωρίς τα ήθη και τα έθιμά μας, χωρίς τις παραδόσεις μας (που τις αντιλαμβάνεται ως «αναχρονιστικές» και «σκοταδιστικές»), χωρίς τον πηγαίο μεσογειακό αυθορμητισμό μας. Κοιτάξτε ποιοι στελεχώνουν ευαίσθητα πόστα στην κυβέρνησή του και θα καταλάβετε… Το βασικό τους χαρακτηριστικό, είναι ο εθνομηδενισμός τους ή ο δογματικός υπερφιλελευθερισμός τους, ή η προέλευσή τους από μειονοτική ομάδα ή ομάδα με πολύ «ιδιαίτερες» αντιλήψεις. Η «φιλελεύθερη σοσιαλδημοκρατία», είναι εδώ. Κάποιοι, είναι η αλήθεια, την είχαν προβλέψει, μεταξύ τους κι ένας συνάδελφος, που συνέγραψε με έναν αξιόλογο νέο επιστήμονα ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πόνημα με αυτόν τον τίτλο.

Ο θιασώτης της ολοκληρωτικής παγκόσμιας διακυβέρνησης Γιώργος Παπανδρέου, δεν «καίγεται» να κερδίσει το Δήμο Αθηναίων ο Γιώργος Καμίνης, όπως δεν «καιγόταν» να κερδίσει η Γκιούλ Καραχασάν την υπερνομαρχία Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Ξέρει ο πρωθυπουργός ότι ο Συνήγορος του Πολίτη, δεν έχει πολλές πιθανότητες απέναντι στον Νικήτα Κακλαμάνη. Κι όμως τον κατεβάζει. Γιατί;

«Επενδύει» πολιτικά με μακροπρόθεσμο ορίζοντα ο Γιώργος Παπανδρέου, ποντάροντας στο ότι οι αντιστάσεις του μέσου πολίτη κάμπτονται, οι αξίες και αντιλήψεις του υπόκεινται σε φθορά, ότι οι συμβάσεις της διαβίωσης σε ένα εξαιρετικά απαιτητικό και εξαιρετικά σύνθετο πλέον όσο και νεωτεριστικό αστικό περιβάλλον, θα μεταλλάξουν σε επίπεδο αξιών αργά ή γρήγορα, τον πληθυσμό αρχικά των πόλεων.

Όμως, με την ομοσπονδοποίηση της χώρας, την απομάκρυνση από το πρότυπο της κοινότητας και την ενθάρρυνση έτσι της δημιουργίας μεγάλων αστικών κέντρων, σε μια δήθεν αποκέντρωση, που στόχο έχει την αστικοποίηση, τη δημιουργία δηλαδή στην περίπτωσή μας μιας «δεύτερης γενιάς» αστικών κέντρων σε περιφερειακό επίπεδο, η «προσκόλληση» σε παραδοσιακές αρχές & αξίες θα αμβλυνθεί, όπως θεωρεί ο Γιώργος Παπανδρέου. Η μπάλα θα πάρει έτσι και τον πληθυσμό των ημιαστικών & αγροτικών περιοχών.

Κοινωνική μηχανική λοιπόν από το ΠΑΣΟΚ (και τις «δημοκρατικές δυνάμεις») και μάλιστα απροκάλυπτα. Αγοραίος νεοφιλελευθερισμός, κοσμοπολιτισμός, με σοσιαλδημοκρατική «εσάνς», εθνομηδενισμός, κοινωνικός μηδενισμός, ηθικός σχετικισμός, μνημόνια, είναι η συνταγή της παγκόσμιας διακυβέρνησης για τον τόπο μας. Είναι πολύ σημαντικό για να αναστρέψουμε αυτή τη διαδικασία, να «μαυριστούν» υποψήφιοι σαν τον Γιώργο Καμίνη με «φωταδιστικές» & εκσυγχρονιστικές αντιλήψεις. Είναι απόλυτη προτεραιότητα αυτή τη στιγμή η προστασία του τρόπου ζωής μας, η υπεράσπιση της ελληνικότητάς μας. Η απάντησή μας πρέπει να είναι ένα ηχηρό ΟΧΙ στην κάλπη σε όλους αυτούς που επιβουλεύονται τις αρχές και τις αξίες μας.

http://dexiextrem.blogspot.com/2010/09/blog-post_3499.html

Related Posts
0 Comments

No Comment.