Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Ελλάδα και Κύπρος μετατρέπονται κι επίσημα σε… ”υποδορυφόρους”, του ”δορυφόρου” των ΗΠΑ, Ισραήλ

Που οδηγεί η… ”πατροπαράδοτη” δουλοπρέπεια (αυτήν την φορά, στο όνομα της ενέργειας)
 
 

Η αεροπορική βάση ”Α. Παπανδρέου” στην Πάφο, χρησιμοποιείται ήδη από το Ισραήλ και αυτή της Καλαμάτας, σύντομα θα χρησιμοποιείται από αεροσκάφη των ΗΠΑ. Ο στόχος της Ουάσιγκτον επιτεύχτηκε: Η ”πρόσκληση” στον Α. Σαμαρά γιά επίσκεψη στον Λευκό Οίκο, καλοκαιριάτικα,
δεν ήταν τυχαία. Οι ΗΠΑ πήραν αυτά που ήθελαν από έναν αδύναμο πρωθυπουργό, που εκλιπαρούσε γιά συνάντηση και (λεκτική) ”στήριξη” γιά… εσωτερική κατανάλωση.
Στην Ουάσιγκτον (Πεντάγωνο), δεν είχαν (πρόσφατα) δυσκολίες να πάρουν αυτά που ήθελαν και από τον ”δεδομένο και πάντα πρόθυμο”, υπουργό ‘Αμυνας, Δημ. Αβραμόπουλο, τον οποίον η Οργάνωση American Jewish Committee (AJC) με έδρα τις ΗΠΑ, ”τον έχει στην τσέπη” (εξαιτίας της εμπλοκής του σε οικονομικό σκάνδαλο στο Ισραήλ, όταν ήταν δήμαρχος Αθήνας). Δεν είναι τυχαίο, επίσης, ότι ”ξαφνικά”, σταμάτησαν και οι πιέσεις του Ισραήλ, αλλά και οι επιθέσεις-πιέσεις του AJC, γιά το νομοσχέδιο ”περί ξενοφοβίας και ρατσισμού”.
Ούτε ήταν τυχαίο και το γεγονός της υπερ-ανάπτυξης, ”ξαφνικά”, των σχέσεων Ισραήλ με την Ελλάδα και την Κύπρο, ούτε και αυτό του ”σφιχτού εναγκαλιασμού” του εβραϊκού λόμπι στις ΗΠΑ, με το (ανύπαρκτο) ελληνικό.
‘Ολες οι χώρες δεν είναι σαν την Ελλάδα, με τους ευάλωτους-εξαρτώμενους πολιτικούς, της ”αρπακώλας” και της έλλειψης στρατηγικής κι εθνικής εξωτερικής-αμυντικής πολιτικής. Οι σοβαρές χώρες σχεδιάζουν, προγραμματίζουν και πράττουν γιά τα συμφέροντά τους.
Σημ.: Η δήλωση (την ανάρτησε και στο Facebook) του εκτελεστικού διευθυντή του AJC, μετά την συνάντησή του με τον Αντ. Σαμαρά στην Νέα Υόρκη, 9 Αυγούστου 2013 (τα μνημονιακά ΜΜΕ και το Μαξίμου ”δεν είπαν κοβέντα”), την επομένη της επίσκεψης του πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο, ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ: “There are few greater pleasures than spending 90 minutes with a close friend who is committed to restoring Greece’s vitality, deepening the relationship with the U.S., and strengthening ties with Israel,” said American Jewish Committee (AJC) Executive Director David Harris after meeting with Greek Prime Minister Antonis Samaras in New York.

 

www.kalami.net 

 

Πηγή

Related Posts
0 Comments

No Comment.