Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Έξυπνοι μετρητές: Πόσο “ηλίθιοι” είμαστε;

 

Πόσοι από σας έχετε ακούσει για τους smart meters (έξυπνους μετρητές) ή το smart grid (έξυπνο δίκτυο); Είναι κάτι που λίγοι προς το παρόν έχουν ακούσει στην Ελλάδα και, όπως πάντα συμβαίνει, χωρίς καν να ξέρουν όλη την πικρή αλήθεια που κρύβεται πίσω από αυτούς, και που σύντομα όμως θα εισβάλλουν στα σπίτια μας αν δεν τους σταματήσουμε έγκαιρα.

Και τα δυο έχουν -πάλι- να κάνουν με ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Και τα δύο έρχονται -πάλι- για το καλό μας… Είναι όμως έτσι;

Το smart meter θα αντικαταστήσει το παραδοσιακό ρολόι μέτρησης κατανάλωσης ρεύματος, θα μπει μέσα στο σπίτι και, μέσω μικροκυμάτων, θα κάνει καταμέτρηση της κατανάλωσης και αυτόματη αποστολή της στη ΔΕΗ. Σε πρώτη φάση μπορεί να χρησιμοποιηθεί το ήδη υπάρχουν δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, σε δεύτερη και μάλλον αναπόφευκτη, θα στηθούν ξεχωριστές κειραίες για αυτή τη δουλειά. Κι αν είσαι και πολύ γκαντέμης, μπορεί κα να δεις καμιά τέτοια και μπροστά στην πόρτα του σπιτιού σου.

Σε Αμερική και Καναδά τα smart meters έχουν ήδη αρχίσει να μπουκάρουν στα σπίτια, εκβιαστικά, γιατί όποιος το αρνηθεί, μπορεί απλά… να μην έχει πια ρεύμα. Αλλά και η ΕΕ καλά κρατεί. Στόχος μέχρι το 2020 τα περισσότερα σπίτια να έχουν γεμίσει με τους ηλεκτρονικούς ρουφιάνους. Γιατί τους λέμε έτσι; Γιατί αυτό και είναι.

Πέρα από το απλό γεγονός ότι, όπου έχουν μπει, υπάρχουν καταγγελίες για “αυξημένη” καταγραφή στην κατανάλωση του ρεύματος, οι “έξυπνιοι” μετρητές έχουν κι άλλες ικανότητες. Μπορούν να συλλέγουν πληροφορίες για ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!! Ό,τι έχει να κάνει με την προσωπική μας ζωή, την “ιδιωτική’, όπως χαρακτηρίζεται, αλλά πλεόν δεν θα είναι. Γιατί… Μπορούν να:

1. Εντοπίζουν όλες τις ηλεκτρικές συσκευές μέσα στο σπίτι και να τις καταγράφουν όποτε λειτουργούν.

2. Καταγράφουν κάθε δραστηριότητα των νοικοκυριών παραβιάζοντας κάθε έννοια του οικιακού ασύλου.

3. Μεταδίδουν ασύρματα σήματα τα οποία μπορεί να υποκλαπούν από μη εξουσιοδοτημένα μέρη και για άγνωστους σκοπούς όπως, παρακολούθηση της συμπεριφοράς, καταγραφή λεπτομερειών χώρου, στοιχεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από μυστικές υπηρεσίες έως και εγκληματίες.

4. Όλα τα στοιχεία που συλλέγονται, καταγράφονται και αποθηκεύονται σε βάσεις δεδομένων εύκολα προσβάσιμες από μέρη που δεν έχουν καμία άδεια από τον ένοικο να γνωρίζει όλα αυτά τα δεδομένα.

5. Η πρόσβαση στις βάσεις δεδομένων των έξυπνων μετρητών μπορεί να δημιουργήσει ένα μόνιμο ιστορικό ( φακέλλωμα) σχετικά με τις δραστηριότητες και γενικά την όλη εικόνα ζωής του ένοικου.

6. Οι βάσεις δεδομένων μπορούν να περάσουν εκούσια ή ακούσια σε άλλα χέρια, από διαφημιστικές εταιρίες μέχρι εκβιαστές, χάκερ, αστυνομία, ανταγωνιστικές εταιρίες κλπ

7. Τα smart meters είναι μέρος του smart grid κι έτσι, παραβιάζοντας κάθε συνταγματικό δικαίωμα (για μια ακόμα φορά) των προσωπικων δεδομένων και εν αγνοία των περισσοτέρων, ο “έξυπνος” ρουφιάνος εγκαθίσταται στο σπίτι σας. Παρακολουθεί όλες τις δραστηριότητες, ηλεκτρονικές, σεξουαλικές, ιατρικές, διαπροσωπικές με άλλα άτομα μέσα στο σπίτι σας -κοινώς, το ποιος μπαίνει και βγαίνει- ακόμα μπορεί να μπει μέσω bar code και στο ίδιο το ψυγείο σας να δει τι τρώτε. Προσούτο;;;;; Με τι λεφτά το αγοράσατε;;;;;

Η “έξυπνη” δικαιολογία.

 

Η κλιματική αλλαγή!!! Τι; Ναι!. Καλά ακούσατε. Τελευταία όλοι οι δρόμοι προς την κόλαση μας έχουν πινακίδα που γράφει “κλιματική αλλαγή’.

«Ο πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Ζερβός μιλώντας στο συνέδριο του Economist, επισήμανε ότι «η υλοποίηση ενός σχεδίου για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής, επιβάλλει να κατανοήσουμε ότι οι ενεργειακές στρατηγικές που ακολουθήσαμε τον 19ο και τον 20ο αιώνα δεν μπορούν πλέον να εξασφαλίσουν βιώσιμη ανάπτυξη, καθώς δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από όσα επιλύουν». Και το κείμενο το βρήκαμε στο … Econews.gr που υποτίθεται είναι σελίδα οικολογική. Με τίτλο: «“Εξυπνοι» μετρητές από τη ΔΕΗ και κατηγορία Περιβάλλον-Ενέργεια- Οικολογία. Με λίγα λόγια ένας οικολογικός ιστότοπος που νοιάζεται για το περιβάλλον προσπαθεί να περάσει στους αναγνώστες του, που επίσης νοιάζονται για το περιβάλλον, τις ευεργετικές ιδιότητες ενός συστήματος καταμέτρησης ρεύματος το οποίο από μόνο του μολύνει κι άλλο το περιβάλλον με μικροκύματα μέσω ασύρματης καταμέτρησης! Τάζοντας ανανεώσιμες παραγωγές, καλύτερη διαχείριση, υψηλή απόδοση, ασφάλεια και οικονομία – όλα για το καλό μας – τόσο η ΔΕΗ όσο και τα ΜΜΕ που υποκλίνονται μέχρι δαπέδου στο σύστημα, κάνουν για μα φορά το θαύμα τους: λένε ψέματα και παραπληροφορούν προς όφελος εκείνων που έχουν βαλθεί να διαλύσουν τον πλανήτη κι εμάς μαζί, αφού πρώτα μας ελέγξουν! Όπως θα δείτε στο κείμενο τους, έχουν ήδη ξεκινήσει πιλοτικά προγράμματα και προχωράνε ακάθεκτοι.

Σε άλλο άρθρο του Econews.gr με τίτλο «Έξυπνοι ενεργεικοί μετρητές σε κατάστημα Goody’s από Intelen» διαβάζουμε ότι έχει ήδη εγκαταστσθεί smart grid στο εν λόγω κατάστημα λαϊκής κατανάλωσης πρόχειρου φαγητού, το δεύτερο μετά την “Πίτα του Παππού” για να…»να αξιολογήσουν πολλά πράγματα, σχετικά με την ενεργειακή συμπεριφορά, το μεταβλητό ενεργειακό κόστος της εταιρίας, αλλά και αποτελεσματικές μεθόδους μείωσής του, μέσω ESCO επενδύσεων, ενεργειακών κοινωνικών δικτύων, διαχείριση ζήτησης (Demand Response) και παρεμβατικών ενεργειών». Με λίγα λόγια, εσείς τρώτε, εμείς καταγράφουμε… τι ακριβώς όμως;

Στην Αμερική που αυτή η δουλειά γίνεται εδώ και καιρό υπάρχει εξειδικευμένο κίνημα ενάντια στα smart meters. Τόσο σοβαρό θεωρείται. Κι επειδή οι νόμοι και το καθεστώς από πολιτεία σε πολιτεία διαφέρει, είναι ανάλογες η προσπάθεια και τα αποτελέσματα. Στο Τέξας αυτή τη στιγμή, για παράδειγμα, δίνεται μάχη.
Διαβάστε Smart meter movement stirs rowdy debate in Texas Κάποιοι έχουν πάρει ακόμα και όπλα περιμένοντας να αντιμετωπίσουν εκείνους που θα πάνε στα σπίτια τους για να τοποθετήσουν με το έτσι θέλω τους πανέξυπνους μετρητές. “Εδώ είναι Τέξας’, λέει μα γυναίκα, “έχουμε δικαίωμα να διαλέξουμε τι συσκευές θέλουμε στα σπίτια μας’. Και μια άλλη δηλώνει, “Είναι σκέτη Γκεστάπο, εγώ είμαι χωριατοκόριτσο του Τέξας και δεν πρόκειται να ανεχτώ κάτι τέτοιο’.

Εμείς τι ακριβώς είμαστε, τελικά; Το πείραμα; Ο μεταλλαγμένος Έλληνας που τα ανέχεται όλα μέχρι τελικής πτώσης; Ο συγχισμένος Έλληνας που του λένε “ανήκομεν εις τη δύσην” την ώρα που ακούει όλη μέρα ελληνικό τουρκομπαρόκ, πίνει φραπέ της Νεστλέ -προϊόν σχεδόν ανύπαρκτο σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες- τον αφήνουν χωρίς τη δυνατότητα να πληρώσει τη ΔΕΗ, αλλά κατά τα άλλα τον μετρητή θα τον βάλει στο σπίτι του… αν έχει ακόμα σπίτι. Κι αφού γεμίσαμε το περιβάλλον με μικροκύματα από κινητά, wifi κομπιούερ, ασύρματα τηλέφωνα, τώρα Digea, σε λίγο και τους χαφιο-μετρητές, γιατί να μην κάνουμε κι ένα Παραητηρητήριο Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων ακόμα; Ποιο θα είναι το τελικό κόστος της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος όλων αυτών των μικροκυμάτων; α, εμείς δεν ξέρουμε… ρωτήστε καλύτερα τις μέλισσες… αν βρείτε μετά κόπου και βασάνων καμία…

ΠΗΓΗ

Aναδημοσίευση απο ena1.org

Related Posts
0 Comments

No Comment.