Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Οι «Τούρκοι» της Δυτικής Θράκης δεν είναι μόνοι, έχουν τον …«μπαμπά Ερντογάν»

Η επίσκεψη των γνωστών «ηγετών» της μειονότητας στην Τουρκία και η συνάντησή τους ακόμα και με τον ίδιον τον πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν προβάλλεται με διθυραμβικά σχόλια. Ως μήνυμα ότι οι «Τούρκοι της Δυτικής Θράκης δεν είναι μόνοι τους» προβλήθηκε η συνάντηση των γνωστών «ηγετών» της μειονότητας με τον ίδιο τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. Τα άρθρα και τα ρεπορτάζ, που ακολούθησαν της επίσκεψης, στον τοπικό τουρκόφωνο τύπο, είναι ενδεικτικά του πόσο μεγάλη ανάγκη νιώθουν κάποιοι στη μειονότητα από την προστασία της Τουρκίας. Έτσι είδαμε τους γνωστούς παράγοντες και υποκινητές της προσπάθειας ανάδειξης της Θράκης, ως μία περιοχή καταπίεσης των μουσουλμάνων κατοίκων τους, να φιγουράρουν περήφανοι δίπλα στον Τούρκο πρωθυπουργό, τον υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου και άλλους εκπροσώπους κομμάτων.

Πρώτος από όλους φυσικά ο ψευτομουφτής Ξάνθης και πρόεδρος της λεγόμενης συμβουλευτικής επιτροπής Αχμέτ Μετέ, ο έτερος ψευτομουφτής Κομοτηνής Αχμέτ Μετέ, ο πρόεδρος του συλλόγου «Τούρκων Δυτικής Θράκης» στην Κωνσταντινούπολη Φερούχ Οσκάν, ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ένωσης Ομοσπονδιών «Τούρκων δυτικής Θράκης» στη Γερμανία Χαλίτ Χαμπίμπογλου, ο αιώνιος νεολαίος και πρόεδρος της «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής» Αντνάν Σελήμ, ο πρόεδρος της αντίστοιχης νεολαίας Ξάνθης Μεχμέτ Χατζηχαλήλ και άλλοι.

Σε πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Millet μία φωτογραφία του Τούρκου πρωθυπουργού με τους μειονοτικούς από τη Θράκη τα λέει όλα και αφήνει ελπίδες ότι «Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης δεν είναι μόνοι τους». Με παρόμοιο τίτλο, αφού στόχος είναι να τονίσει η προσοχή της Τουρκίας στα μειονοτικά ζητήματα, κυκλοφόρησε εκείνες τις μέρες και η εφημερίδα Gundem.

Ως βασιλιάς καρνάβαλος, παρουσιάζεται ο Κεμάλ ΑτατούρκΟ συντάκτης εμπνέεται από τις αποκριές και σε αυθεντικές φωτογραφίες παραθέτει προσωπικά προσβλητικά σχόλια. Μία ολόκληρη σελίδα στο Κεμάλ Ατατούρκ, αλλά ως «βασιλιά καρνάβαλο» αφιερώνει στο τεύχος Φεβρουαρίου η πομακική εφημερίδα Ζαγάλισα. Αυτός είναι ο τίτλος, τον οποίον ο συντάκτης επεξηγεί με το εξής σκεπτικό, «Η Ζαγάλισα σήμερα γιορτάζει τα καρναβάλια και γι’ αυτό αποφάσισε να κάνει ειδικό αφιέρωμα στον Μουσταφά Κεμάλ, ο οποίος είχε την αίσθηση του…χιούμορ, ειδικά όταν αποφάσιζε το θάνατο εκατομμυρίων αθώων στην Μικρά Ασία. Σε αυτόν τον σφαγέα αφιερώνουμε το συλλεκτικό φωτογραφικό λεύκωμα, γράφει. Την αφορμή μας την έδωσε ο ίδιος, μιας και είχε ντυθεί καρναβάλι «γενίτσαρος» σε χορό, όταν υπηρετούσε ως στρατιωτικός ακόλουθος στη Σόφια της Βουλγαρίας. Όλες οι φωτογραφίες είναι αυθεντικές», σημειώνει στο τέλος ο συντάκτης. Έτσι σε μία φωτογραφία με πολλές προσωπικές φωτογραφίες του Μουσταφά Κεμάλ, αυτός, σύμφωνα με την εφημερίδα, παρουσιάζεται ως ραχατλής, καντάφης, αγρότης, μαφιόζος Αλ Καπόνε, κόμης δράκουλας, φαντομάς και πολλά ακόμα παρόμοια και καθόλου κολακευτικά.

ΧΡΟΝΟΣ

Related Posts
0 Comments

No Comment.