Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Δυο χρόνια μετά: Άφησαν την Αμφίπολη στην μοίρα της

Ο χώρος είναι έρημος και παραμένει απρόσκλητος για τους επισκέπτες. Γνώρισε παγκόσμια προβολή πριν καν δοθεί στο κοινό και η φήμη του ταξίδεψε σ’ ολόκληρη την γη . 

Ο λόφος Καστά βρίσκεται στο όριο της εγκατάλειψης.
Ο δήμαρχος της Αμφίπολης λέει χαρακτηριστικά, μιλώντας στο ΑΝΤ1: 
«Είναι ανοιχτός ο πόλεμος που γίνεται στην Αμφίπολη και καταλήγω σ αυτό το συμπέρασμα από τις ενέργειες των αρμόδιων αρχών. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Θεωρώ από την δικιά μας πλευρά μας άμα δεν κάνουμε και εμείς τις ενέργειες μας αυτές θεωρούμε ότι συμβάλλουμε σε μια εθνική προδοσία»
Οι διαβεβαιώσεις από το Υπουργείο, πως από το Ιανουάριο του 2015 έλεγαν πως σε 6 μήνες θα είναι επισκέψιμο, 2 χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα και το μνημείο φαίνεται εγκαταλελειμμένο.
Οι κάτοικοι της περιοχής φωνάζουν πως πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες για το μνημείο, με σκοπό να βοηθήσουν και την περιοχή να αναπτυχθεί, με τους πολλούς τουρίστες.
Τέλος η Κατερίνα Περιστέρη δήλωσε: 

«Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα για το ταφικό συγκρότημα. Ένα τέτοιο μνημείο θα πρέπει να δοθεί στο κοινό, να γίνει επισκέψιμο, να ενταχθεί στην UNESCO, κάτι που και η ίδια η επιτροπή της UNESCO, σε επίσκεψη της όταν πέρασε και από τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, το είχε προτείνει το 2015. Είναι απαράδεκτο να παραμένει σε τέτοια κατάσταση, εκτεθειμένο το μνημείο στην φθορά του χρόνου, αβοήθητο, χωρίς εργασίες συντήρησης  και στερέωσης, χωρίς την προστασία που η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να του προσφέρει.»

Δείτε το βίντεο από newpost.gr:
 
 

 

http://amfipolinews.blogspot.gr/2017/02/blog-post_869.html

Related Posts
0 Comments

No Comment.