Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Δρ. Κ.Φαρσαλινός: « Η Εκκλησία εκτέθηκε με το φυλλάδιο για τον Covid-19 και τα εμβόλια – Λέει ανακρίβειες»

Σε ειδική έκδοση με τίτλο «Οι χριστιανοί μας ρωτούν για το εμβόλιο και οι γιατροί μας απαντούν», η Εκκλησία γνωστοποιεί τις ερωτήσεις που έθεσαν Ιεράρχες στη Σύνοδο της 13 Ιουλίου στον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, εκφράζοντας προβληματισμούς και απορίες κληρικών και λαϊκών χριστιανών μελών της εκκλησίας της Ελλάδας.

Όμως είναι έτσι; Ο Ο Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, MD, MPH, ιατρός και ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στη Σχολή Δημόσιας Υγείας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής στην Ελλάδα όμως στην σελίδα του στο Facebook ουσιαστικά αποδομεί το επιπλέον έγγραφο της ΔΙΣ μέσα από άρθρο του με τίτλο:

«Ἡ Ἐκκλησία μιλάει στά παιδιά της μέ τήν γλώσσα τῆς Εὐθύνης, τῆς Ἀλήθειας καί τῆς Ἀγάπης»

ΣΙΓΟΥΡΑ;

Φίλοι που βρίσκονται κοντά στην εκκλησία μου έστειλαν το 4σέλιδο έντυπο ενημέρωσης της Ιεράς Συνόδου προς τους πιστούς, με πληροφορίες (υπό τη μορφή ερωταπαντήσεων) σχετικά με τα εμβόλια.

https://tinyurl.com/kpa2z6pv

Μέσα σε αυτό, αναφέρεται και ένα θέμα που είχε τεθεί από την αρχή της εμφάνισης των εμβολίων για τον SARS-CoV-2 (μήνες πριν), και αφορούσε τη χρήση εμβρυϊκών κυττάρων στο στάδιο ανάπτυξης, εξέλιξης και παραγωγής των εμβολίων. Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε πως δεν υπάρχει εμβρυϊκός ιστός ή κύτταρα ως συστατικό σε κανένα από τα εμβόλια που χορηγούνται στον πληθυσμό παγκοσμίως.

Όμως, 2 σειρές εμβρυϊκών κυττάρων χρησιμοποιούνται στην παραγωγική διαδικασία των εμβολίων COVID-19. Η σειρά HEK 293 (AstraZeneca) και η σειρά PER.C6 (Johnson & Johnson).

Επίσης, τόσο το ρωσικό εμβόλιο (Sputnik V) όσο και ένα Κινεζικό (της CanSino Biologics) χρησιμοποιούν τη σειρά HEK 293 (εμβόλια που όμως δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα).

https://tinyurl.com/rvdsx79c

Το έντυπο της εκκλησία αναφέρει ότι: «Οἱ ἐμβρυικές κυτταρικές σειρές προέρχονται ἀπό ἱστούς ἐμβρύων ἀπό θεραπευτική διακοπή τῆς κύησης….»

ΨΕΥΔΕΣ – FAKE NEWS

FACT CHECKERS ALERT

Η κυτταρική σειρά HEK 293 δημιουργήθηκε από τον Dr. Alex van der Eb στο Παν. του Leiden το 1973. Ο ίδιος ο δημιουργός της κυτταρικής σειράς, ανέφερε το 2001 στον FDA για το ζήτημα της προέλευσης των κυττάρων:

“το νεφρό του εμβρύου, με άγνωστο οικογενειακό ιστορικό, αποκτήθηκε πιθανώς το 1972. Η

ακριβής ημερομηνία δεν είναι πλέον γνωστή. Το έμβρυο, απ’ όσο θυμάμαι, ήταν εντελώς φυσιολογικό. Τίποτα δεν ήταν λάθος (δεν υπήρχε παθολογία). Οι λόγοι για την άμβλωση (abortion) ήταν άγνωστοι σε μένα. Πιθανότατα το ήξερα εκείνη τη στιγμή, αλλά χάθηκαν όλες αυτές οι πληροφορίες.”

Δεν αποκλείεται λοιπόν η πιθανότητα να προέρχεται είτε από αυτόματο τερματισμό της κύησης (αποβολή) είτε από προκλητή (μη-θεραπευτική) άμβλωση.

Πηγή: https://tinyurl.com/bvdmn2ex

Όσο για τα PEC C6 κύτταρα, είναι ξεκάθαρο ότι προήλθαν από κατ’επιλογή (μη-θεραπευτική) άμβλωση στην Ολλανδία το 1985. Αναφέρεται ξεκάθαρα στην προαναφερόμενη παραπομπή πως ήταν άμβλωση για κοινωνικούς λόγους, κάτι που είναι έτσι κι αλλιώς ευρύτερα γνωστό για τα συγκεκριμένα κύτταρα.

Δεν είναι αυτά τα πρώτα εμβόλια που παράγονται χρησιμοποιώντας εμβρυϊκά κύτταρα. Όλες οι εμβρυϊκές κυτταρικές σειρές προέρχονται από 1 ή 2 έμβρυα, δεκαετίες πριν, και οι σειρές που χρησιμοποιούνται σήμερα αναπαράγονται εργαστηριακά. Προσωπικά δεν έχω ηθικό πρόβλημα με τη χρήση με αυτό τον τρόπο των εμβρυϊκών κυτταρικών σειρών. Αλλά ο καθένας έχει το δικό του ηθικό τεκμήριο, και θα μπορούσε να επιλέξει άλλο εμβόλιο.

Επιτέλους, μετά από 1,5 χρόνο να σταματήσει ο «καλωπισμός» της πληροφορίας (ευγενικός όρος για τη λέξη «ψέμα»).

Είναι λυπηρό ότι η Εκκλησία εκτίθεται δια της αποτυχίας της να επαληθεύσει την εγκυρότητα και αξιοπιστία των πληροφοριών που η ίδια κυκλοφορεί σε έντυπά της, με αποτέλεσμα τελικά να διαδίδει fake news.

Αν η Εκκλησία δεν θέλει να αγγίξει ένα ευαίσθητο για κάποιους πιστούς θέμα, θα ήταν προτιμότερο να μην το αναφέρει καθόλου. Ακολούθησε αυτή την τακτική για παράδειγμα στο θέμα της αποκρουστικής και ντροπιαστικής διαδικασίας των κηδειών COVID.

Είναι ακόμη σοβαρότερο πλήγμα (σε σχέση με τις κηδείες) να αποδεικνύεται τόσο απρόσεκτη και να γίνεται φορέας παραπληροφόρησης. Και είναι διπλά απαράδεκτο για τον προσωπικό ηθικό προβληματισμό του καθενός, από τη στιγμή που υπάρχουν επιλογές άλλων εμβολίων για τα οποία δεν χρησιμοποιούνται τέτοια κύτταρα στην παραγωγική διαδικασία.

Θα μου πείτε βέβαια, πλέον έχει χαθεί κάθε ίχνος ανθρώπινης αξιοπρέπειας με τις συνθήκες ζούγκλας που έχουν επιβληθεί στην κοινωνία, οπότε ποιος θα ασχοληθεί και θα σεβαστεί τον προσωπικό ηθικό προβληματισμό; Είναι κι αυτό μια προσέγγιση, ίσως δεν υπάρχει πλέον απόθεμα αξιοπρέπειας…

Υ.Γ. Αφήνω ασχολίαστο το ζήτημα της φτηνής προπαγάνδας για τα μονοκλωνικά αντισώματα (στην ερωταπάντηση 12).

Related Posts
0 Comments

No Comment.