Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Δημοσκοπήσεις-κεραυνός για ασφαλιστικό και δημοφιλία Γιώργου

ImageΙδιαίτερα αρνητικά για την κυβέρνηση και όχι ενθαρρυντικά για την Ν.Δ. είναι τα αποτελέσματα των δύο δημοσκοπήσεων που δημοσιεύονται σήμερα στις κυριακάτικες εφημερίδες «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΟ ΠΑΡΟΝ». Στο ασφαλιστικό η καταδίκη της κυβέρνησης είναι άνευ προηγουμένου: Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, που πραγματοποίησε για «ΤΟ ΒΗΜΑ» η εταιρεία Κάπα Research, σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες (48,6%), χαρακτηρίζουν τις ρυθμίσεις “καταστροφικές” ή ζητούν την άμεση απόσυρσή τους ενώ ένα επιπλέον ποσοστό 35,25 τις χαρακτηρίζουν “άδικες”, αλλά “αναγκαίες”. Μόνο το 14,2% τις χαρακτηρίζει “Αναγκαίες και απαραίτητες”.

Στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου, αν την επόμενη Κυριακή είχαμε βουλευτικές εκλογές, σε ποσοστό 23,4% απάντησαν πως θα ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ, σε ποσοστό 15,6% ΝΔ, 6,7% ΚΚΕ, 4,1% ΛΑΟΣ, 2,3% ΣΥΡΙΖΑ, 7,8% άλλο κόμμα. Η αδιευκρίστη ψήφος έφτασε το 40,1%.

Επιπλέον, οι πολίτες στην πλειοψηφία τους (82,9%) εμφανίζονται κατηγορηματικά αντίθετοι στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ενώ σε ποσοστό 64,1% δηλώνουν πως οι συνθήκες για τη δημιουργία νέων πολιτικών κομμάτων δεν είναι ώριμες. Απορρίπτοντας με μεγάλη πλειοψηφία τα όποια νέα εγχειρήματα… 

Στη δημοσκόπηση της εταιρείας RASS, για λογαριασμό της εφ. «ΤΟ ΠΑΡΟΝ», και στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου, οι Έλληνες πολίτες εμφανίζονται και πάλι να «προκρίνουν» την αδιευκρίνιστη ψήφο (28,2%). Το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με 24,7%, η ΝΔ με 19,3%, το ΚΚΕ με 7,8%, ο ΛΑΟΣ με 4,9, ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,2%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,3% και άλλο κόμμα με 3,4%. Σε ποσοστό 79% οι ερωτηθέντες δηλώνουν ότι τα μέτρα, που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της κρίσης, έχουν ξεπεράσει τα όρια αντοχής τους, ενώ 77,2% εκτιμούν πως υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να αποφευχθεί η χρεοκοπία της χώρας.

Eπίσης οι πολίτες δηλώνουν απογοητευμένοι από την εικόνα των αρχηγών των δύο μεγάλων κομμάτων, σημειώνοντας ότι η γνώμη τους έχει χειροτερέψει, σε ποσοστό 49% για τον Γ. Παπανδρέου και σε ποσοστό 31,1% για τον Αντ. Σαμαρά.

Τμήμα ειδήσων defencenet.gr

Related Posts
0 Comments

No Comment.