Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Διαψεύσεις για την εμφάνιση του γέροντα Παϊσιου και…τον πόλεμο στην Ελλάδα

Διέψευσαν την υποτιθέμενη εμφάνιση του μακαριστού γέροντα Παϊσιου σε τρεις μοναχούς και τα περί επικείμενου πολέμου στην Ελλάδα σε 3 μήνες,  με ανακοινώσεις τους η Ιερά Κοινότης Αγίου Όρους ‘Αθω καθώς και η  αδελφότητα της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου. Ο σάλος ξεκίνησε από blog της Ξάνθης  και αναμεταδόθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2010 από τον τηλεοπτικό σταθμό Alter αλλά και από πολλά sites και blogs στο διαδίκτυο,  προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις. Τι είπε ο Γέροντας Παΐσιος στα μέσα Σεπτεμβρίου σε μοναχούς στο ‘Αγιο Όρος προκαλώντας αναστάτωση στους πιστούς;  Ότι θα γίνει πόλεμος στην Ελλάδα μέσα σε 3 μήνες.

«Μετά τη θεία λειτουργία στην Παναγιά Δεξιά της Θεσσαλονίκης, αγιορείτης μοναχός, που νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες στο Νοσοκομείο Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης, μου εκμυστηρεύτηκε κάτι που του είπαν μοναχοί από το ‘Αγιο όρος που τον επισκέφτηκαν στο νοσοκομείο» γράφει ο μάρτυρας.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία, ο Γέροντας Παΐσιος, περπατούσε πριν από δύο εβδομάδες έξω από τη μονή του ‘Αγιου Πανετελεήμωνος, ώσπου το συνάντησαν τρεις μοναχοί νέοι σε ηλικία. Οι μοναχοί πήγαν να ζητήσουν την ευχή του, αλλά ο Γέροντας Παΐσιος τραβήχτηκε, δεν τους έδωσε την ευχή του και με τρεμάμενη φωνή τους είπε: «τραβήξτε στο Γέροντά σας και πείτε του να αγοράσει μεγάλες ποσότητες λάδι και αλεύρι γιατί σε 3 μήνες από τώρα θα έχουμε πόλεμο στην Ελλάδα κι ο κόσμος θα πεινάσει». Ο Γέροντας Παΐσιος συνέχισε: «Να πείτε του Γέροντα να επικοινωνήσει και με τα υπόλοιπα μοναστήρια». Μέχρι να συνέλθουν οι μοναχοί, ο Γέροντας Παΐσιος είχε χαθεί μέσα στο μονοπάτι.

Ο πιστός που αποκάλυψε το γεγονός συνέχισε γράφοντας: «όντως την τελευταία εβδομάδα στα super market Macro στη Θεσσαλονίκη παρατηρήθηκε πως μοναχοί αγιορείτες “σήκωσαν” από τα ράφια πολλά κιλά ελαιόλαδο και αλεύρι, δημιουργώντας ερωτηματικά στους υπεύθυνους των υποκαταστημάτων Εγνατίας και Ν.Ιωνίας.»

Σύμφωνα με μια εκδοχή, ο Γέροντας Παΐσιος αναφέρεται στα δεινά μέτρα που έφερε η τρόικα και το ΔΝΤ. Πολλοί πάντως μοναχοί του Αγίου Όρους αμφισβήτησαν αμέσως τη μαρτυρία του μοναχού, λέγοντας ότι «κατά καιρούς διάφοροι ισχυρίζονται διάφορα για τον πατέρα Παϊσιο συνήθως για να αυξήσουν την επισκεψιμότητά τους.»

Εντωμεταξύ η υποτιθέμενη είδηση με τον γέροντα Παϊσιο συνδυάστηκε και με τη λειτουργία του Πατριάρχη στην Παναγία Σουμελά καθώς και με μια άγνωστη προφητεία του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού που αναφέρει τα εξής:
“Θα έρθει καιρός που στα μέρη της Καλλίστης και του Μελά θα δείτε
τον Πατριάρχη να κατεβαίνει τα 64 σκαλιά της Παναγιάς και να ακούει κεμεντζέ.
Τότε ολίγον καιρό έχετε. Βάλτε στην άκρη ένα σακούλι στάρι να μη χαθείτε από την πείνα”.

Η Ιερά Κοινότητα Αγίου Όρους ‘Αθω με ανακοίνωσή της τονίζει τα εξής :

«Η Ιερά Κοινότης Αγίου Όρους ‘Αθω, εξ αφορμής προβολής προσφάτως εκ μέρους ωρισμένων Μέσων Μαζικής Ενημερώσεως πληροφοριών αναφερομένων εις δήθεν εμφάνισιν εις μοναχούς του οσίας βιοτής μακαριστού Γέροντος Παϊσίου και προαναγγελίαν υπ’Α αυτού επικειμένου πολέμου, προκληθείσης δε εκ τούτου ανησυχίας και αναταραχής, χάριν της αληθείας και ένεκεν σεβασμού εις την μνήμην του Γέροντος, δηλώνει ότι τοιαύται φημολογίαι είναι αναληθείς και δεν συνάδουν μεθ᾽ όσων έτι ζων επρέσβευεν ο Γέρων Παΐσιος.

‘Απαντες οι εν τη κοινή Συνάξει Αντιπρόσωποι και Προϊστάμενοι των είκοσιν Ιερών Μονών του Αγίου Όρους ‘Αθω.»

Η ανακοίνωση της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους:

«ΠΟΤΕ ο άγιος Γέρων δεν συμβούλεψε να μαζεύουμε τρόφιμα! Αν έχω συναγμένα τρόφιμα θα με σκοτώσουν όσοι δεν έχουν σε περίοδο πείνας! Αν δεν έχω, θα ζήσω με κανένα χορταράκι!»
«Ο γέροντας Παΐσιος, γνήσιος εκφραστής του μοναχικού πνεύματος, θα έδινε και τη ζωή του για να ζήσουν οι άλλοι! ΠΡΟΣΟΧΗ! Κάποιοι καταστροφολογούν! Να μην τους κάνουμε το χατήρι! Ο Γέροντας έλεγε ότι ο Θεός αγαπάει σκανδαλωδώς την Ελλάδα!».

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «Επειδή δε, αυτόν τον χρόνο έχουμε Επιστασία, αναφέρω συμπληρωματικά ότι κανένας μοναχός δεν ήρθε να αναφέρει το γεγονός, σύμφωνα με την δήθεν εντολή του Αγίου Γέροντος Παϊσίου. «Ούτε λοιπόν η Ιερά Επιστασία, ούτε η Ιερά Κοινότης του Αγίου Όρους έχουν λάβει γνώσιν τέτοιου γεγονότος», καταλήγει η ανακοίνωση.

Επιμέλεια: Γιώργος Τζινάκος

http://www.express.gr

 

Related Posts
0 Comments

No Comment.