Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Διαμαρτύρεται ο αρθρογράφος στην Μπιρλίκ για τη στάση του ελληνικού κράτους απέναντι στη μειονότητα.

Διαμαρτύρεται ο αρθρογράφος στην Μπιρλίκ της 12-11-2010 για τη στάση του ελληνικού κράτους απέναντι στη μειονότητα. Συγκεκριμένα φαίνεται να τον ενοχλούνε ιδιαίτερα τα στρατόπεδα εκπαίδευσης των ειδικών δυνάμεων στη Θράκη. Η αφορμή είναι ένα άρθρο του περιοδικού Στρατηγική. Ας δούμε όμως τι γράφει ο αρθρογράφος :

¨……………………………..

ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΟΜΜΑΝΤΟ ΘΑ ΜΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ

Με έκπληξη διάβασα αυτό το άρθρο στο τεύχος Νοεμβρίου του περιοδικού ¨Στρατηγική¨ και για μια ακόμη φορά κατάλαβα πως το Ελληνικό κράτος δεν εμπιστεύεται την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης και λυπήθηκα πολύ.

Η Ελλάδα πραγματικά συνεχίζει να κάνει ένα σοβαρό λάθος πιστεύοντας πως μια τόσο ήρεμη κοινότητα που βλέπει τα χώματα στα οποία είναι εγκατεστημένη ως πατρίδα και δεν προδίδει, μπορεί να εμπλακεί σε έναν πόλεμο Ελλάδας- Τουρκίας.

Μα για ποιο εξοπλισμό και για ποια αεροπορική στήριξη κάνει λόγο το περιοδικό. Αυτά ούτε που τα φαντάζεται βέβαια η μειονότητα, διότι η μειονότητα θέλει να ζήσει δεμένη με την πατρίδα της. Δυστυχώς όμως αυτή η χώρα μάλλον δεν θέλει αυτήν τη μειονότητα. Προσέξτε,  το ¨Προκεχωρημένο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων¨ ( ΠΡΟΚΕΕΔ) που ιδρύθηκε στο χωριό Ν. Σάντα, δήθεν σε περίπτωση  που η μειονότητα εξεγερθεί και υπάρξουν περιστατικά, θα επιτεθεί για να καταστείλει την εξέγερση. Δεν μπορώ να μην πω Θεέ μου, Θεέ μου μεγαλοδύναμε. Εμείς τι σκεφτόμαστε, και οι Ε.Δ του κράτος μας τι κυνηγάνε.

Αυτό παρομοιάζω με το εξής.  Όταν το 1974 έγινε η ¨Επιχείρηση Ειρήνης στην Κύπρο¨ ήμουν 12 χρονών. Στα χωράφια μας είχαν έρθει ηλικιωμένοι στρατιώτες λόγω επιστράτευσης από την Πελοπόννησο. Δεν ξεχνάω τι μου είπανε εκείνοι οι ηλικιωμένοι στρατιώτες το πρωί όταν μαζί με την μάνα μου και τον συγχωρεμένο τον πατέρα μου είχαμε πάει στο καπνοχώραφο. Ακόμα αντηχεί στα αυτιά μου το ¨Εμείς ήρθαμε εδώ να σας πετσοκόψουμε¨. Πιστέψτε, αυτό δεν είναι ούτε ψέμα, ούτε φτιαχτό. Αμέσως σκέφτηκα αυτό. Δηλαδή αν –ο Θεός να μη δώσει- η Τουρκία μπει σε πόλεμο με την πατρίδα μας την Ελλάδα, αυτοί οι κομάντο θα μας εξαφανίσουν.
Μα υπάρχει άλλη εξήγηση για αυτό ; Αν κάποιος το πιστεύει ας βγει να το πει. Διαβάστε τη Στρατηγική και θα καταλάβετε. Δεν είπαν για πλάκα κάποιοι ¨Ο Τούρκος δεν έχει άλλο φίλο από τον Τούρκο¨.

Σχόλιο :  Εκείνος  που φωτογράφιζε πέρσι στρατόπεδα στην Σαμοθράκη και τον έπιασαν, για ποιά χώρα άραγε δούλευε ; Οι γέφυρες ταχείας ζεύξεως στην Ανατολική Θράκη για που προορίζονται, αν όχι για τον Έβρο ; Ο στόλος των αποβατικών απέναντι από τα ελληνικά νησιά για που προορίζεται ; Μήπως σχεδιάζουν να εισβάλλουν στην Αίγυπτο. ; Η Τουρκία αποτελεί ΕΧΘΡΙΚΗ χώρα η οποία ανά πάσα στιγμή μας απειλεί.  Δείτε τώρα και το άρθρο από το DEFENCE που προκάλεσε την…απορία του αρθρογράφου . Και προσέξτε από αυτό το άρθρο τι αλλοπρόσαλλα συμπεράσματα βγάζει. Άρες μάρες κουκουνάρες….

Η  ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ στο τεύχος που κυκλοφορεί παρουσιάζει για πρώτη φορά το νέο σχεδιασμό του ΓΕΣ που περιλαμβάνει ικανότητα διεξαγωγής επιχειρήσεων κατά αερομεταφερόμενων δυνάμεων και εξτρεμιστών μειονοτικών και στα μετόπισθεν μεταξύ Νέστου και Έβρου και το τι σημαίνει η δημιουργία Προκεχωρημένου Κέντρου Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΠΡΟΚΕΕΔ) στην «καρδιά» μειονοτικών περιοχών.

Στο θέμα αυτό αναφέρεται και στο πρόσφατο βιβλίο του «Για μια νέα εξωτερική πολιτική» ο ακαδημαϊκός Βασίλης Μαρκεζίνης:
“Θα μπορούσαν οι Τούρκοι να βρουν ανοικτό το δρόμο ανατολικά του ποταμού Άρδα -δυτικά της Ορεστιάδας- και από εκεί, ακολουθώντας τη γραμμή βόρεια και μετά βορειοανατολικά να βρεθούν στα Πομακοχώρια της Ροδόπης, πίσω από τις ελληνικές γραμμές”. ο γνωστός καθηγητής εκτιμά ότι είναι πιθανό ένα “τεχνητά δημιουργημένο επεισόδιο στις περιοχές τουρκογενών πληθυσμών της Ροδόπης”.
Στη συνέχεια, αναλύοντας το σενάριο αυτό, περιγράφει, όπως προαναφέραμε, πως θα μπορούσαν οι τουρκικές δυνάμεις να κυκλώσουν τις ελληνικές, επιχειρώντας “ισχυρή επίθεση ενισχυμένης θωρακισμένης ταξιαρχίας στο ελληνικό έδαφος στο ύψος του χωριού Λάβαρα, με σκοπό να δημιουργήσουν ρήγμα για διείσδυση κατά μήκος του οδικού άξονα Λάβαρα-Πρωτοκλήσσι-Κυριάκι-Περιστεράκι”.
Ο Β.Μαρκεζίνης συνεχίζει την περιγραφή της δυνητικής τουρκικής επίθεσης, αναλύοντας το σενάριο της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ για ταυτόχρονη ρίψη αλεξιπτωτιστών κατά τον άξονα και ”διείσδυση δεύτερης θωρακισμένης τουρκικής ταξιαρχίας βορείως του Άρδα”.

Η δημοσιοποίηση στις 20 Ιανουαρίου 2010 του τουρκικού σχεδίου ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΑ που προέβλεπε – μεταξύ άλλων – την εισβολή στην Ελλάδα το 2003 και την κατοχή του Βόρειου Έβρου, έχει «στοιχειώσει» από τότε την ελληνική αμυντική σχεδίαση. Όπως αποκαλύπτεται για πρώτη φορά στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί, κατόπιν μελέτης του ΓΕΣ διαπιστώθηκε ότι όντως η τουρκική ενέργεια θα είχε «υψηλή πιθανότητα επιτυχίας»! Kαι το χειρότερο, ότι μέχρι τότε, σχεδόν κανένας δεν το είχε αντιληφθεί.
Ταυτοχρόνως όμως οι ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών – που επιτέλους κινητοποιήθηκαν – έχουν συλλέξει πλειάδα στοιχείων για αλλαγή του τουρκικού δόγματος επιχειρήσεων στην Θράκη το οποίο αποδίδει κορυφαίο και κρίσιμο ρόλο στις τουρκικές ειδικές δυνάμεις με παράλληλη αξιοποίηση των μειονοτικών εξτρεμιστών ολόκληρης της περιοχής από τον Νέστο μέχρι τον Έβρο.
Διαβάστε πως το ΓΕΣ εσπευσμένα άλλαξε τον ελληνικό αμυντικό σχεδιασμό στην Θράκη και τον κρίσμο ρόλο που αναλαμβάνουν στον νέο σχεδιασμό του ΓΕΣ οι ελληνικές ειδικές δυνάμεις και το κυριότερο, οι έφεδροι των ειδικών δυνάμεων.

Επίσης στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί μπορείτε να διαβάσετε:
ENAΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ: Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ «ΕΙΣΒΟΛΗ» ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ
Η παρουσία της Τουρκίας στη Θράκη έχει – από την περίοδο της Συνθήκης της Λωζάννης μέχρι σήμερα – πολυποίκιλες όψεις. Με βασικό άξονα των ενεργειών της το προξενείο στην Κομοτηνή, η Τουρκία προσπαθεί να έχει παρέμβαση στον πολιτικό, εκπαιδευτικό, πολιτιστικό, κοινωνικό και οικονομικό τομέα με κατακόρυφη αύξηση των κρατικά κατευθυνόμενων επενδύσεων σην περιοχή.

 

Πηγή

 

http://tourkikanea.wordpress.com

Related Posts
0 Comments

No Comment.