Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Διακαναλική: Η στρατηγική του φόβου

Συνέλληνες,

Απόψε ο πρωθυπουργός ωθούμενος από τον τρόμο και μόνο της εκλογικής συντριβής, θα δώσει στα κανάλια της συστηματικής διαστρέβλωσης συνέντευξη με προφανή σκοπό να τρομοκρατήσει. Να πει ότι η κυβέρνηση θέλει ψήφο εμπιστοσύνης και σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει αστάθεια, αφήνοντας  σαν τον Γκαίμπελς να πλανάται το φάσμα της ακυβερνησίας και της χρεοκοπίας.

Του Σεραφείμ Γ. Κωνσταντίνου* στο
e-parembasis
Μην ακούτε τις κραυγές. Ο στόχος είναι σαφής, να αποσπάσουν για μια ακόμα φορά τη συναίνεσή μας στη «σφαγή» που μας επιφυλάσσουν για την επόμενη ημέρα. Για το λόγο αυτό μετέθεσαν άλλωστε και την ανακοίνωση από την eurostat της αναθεώρησης προς τα επάνω του ελλείμματος του 2009. Κατά συνέπεια είναι εξόφθαλμη η πρόθεση για τη δημιουργία ενός σκηνικού καταστροφικής επόμενης ημέρας στην περίπτωση που ηττηθεί το κυβερνών κόμμα. Έτσι δεν θα μπορέσουν να επιβάλλουν απλώς τα εξοντωτικά νέα μέτρα, σε βάρος των ήδη εξοντωμένων κοινωνικών ομάδων, που οι δίαυλοι της διαστρέβλωσης θεωρούν αναγκαία!
Αν προσέξει κανείς τον τύπο υπάρχουν συντονισμένες προσπάθειες υπουργών, όπως ο υφυπουργός Άμυνας κ. Μπεγλίτης, που αποφαίνεται ότι ο κίνδυνος χρεοκοπίας δεν έχει ακόμα περάσει, διαψεύδοντας έτσι τον ίδιο τον πρωθυπουργό που διατείνεται σε όλους τους τόνους ότι έσωσε τη χώρα αυτός και το κόμμα του από την χρεοκοπία. Ας ξεκαθαρίσουν επιτέλους αν κινδυνεύουμε ή όχι.
Κυβερνητική αστάθεια, δηλαδή πρόωρες εκλογές, για να μιλάμε ανοικτά, δεν επιτρέπει έτσι κι αλλιώς η περιβόητη τρόικα, και αυτό το γνωρίζουν καλά. Άλλωστε ο ίδιος ο κ. Μπεγλίτης στην ίδια του συνέντευξη λέει επίσης ότι οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από τις δημοτικές εκλογές(sic).
Ο φόβος, φίλοι συνέλληνες, είναι μήπως εμείς οι απλοί πολίτες, που περνάμε δύσκολες μέρες, ξυπνήσουμε και ζητήσουμε, όχι αυξήσεις και πελατειακές εξυπηρετήσεις, αλλά μεταρρυθμίσεις πραγματικές και κοινωνικά δίκαιες με φορολόγηση όλων αυτών που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία των επιχειρήσεων εκείνων που δεν αποδίδουν τον ΦΠΑ την ίδια στιγμή που ο κρατικός Λεβιάθαν τρώει συνταξιούχους και μισθωτούς. Τρέμουν μήπως αντιληφθούμε την απάτη να θέλουν να «εξυγιάνουν» την όντως δύσοσμη κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα που οι ίδιοι εξέθρεψαν, καταστρατηγώντας κάθε έννοια δικαιοσύνης και αφήνοντας άθικτους τους ισχυρούς.
Πάγια τακτική της εξουσίας να αναζητά ερείσματα στον τρόμο και τον πανικό, για να μας παγιδεύσει και να μας οδηγήσει σε αυτοϋπονόμευση. Θα την δεχθούμε;

Έρρωσθε

Ο Σεραφείμ Κωνσταντίνου, είναι φιλόλογος

Πηγή  http://listonplace.blogspot.com
Related Posts
0 Comments

No Comment.