Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Der Spiegel: “My name is Bond… Greek Bond”

 

  • Σφοδρή επίθεση στην Αγκελα Μέρκελ εξαπολύει στην σημερινή του έκδοση το γερμανικό περιοδικό “Der Spiegel”(εικόνα) για τη στάση της απέναντι στην ελληνική κρίση, με ένα πραγματικά καταπληκτικό άρθρο.

Eπίθεση στην Άγκλελα Μέρκελ απ΄το Der Spiegel «Το όνομά μου είναι Bond. Greek Bond (=ομόλογο)», είναι ο τίτλος-λογοπαίγνιο ενός ιδιαίτερα γλαφυρού χρονικού των διακυμάνσεων που υπέστη τις τελευταίες 45 μέρες ένα ελληνικό κρατικό ομόλογο-έρμαιο των διστακτικών χειρισμών κυρίως της γερμανικής κυβέρνησης γύρω από την ελληνική δημοσιονομική κρίση.
Ειδικότερα, ο χρονογράφος Alexander Smoltczyk υποδύεται τον ρόλο μικροεπενδυτή και παρακολουθεί την πορεία ενός ελληνικού κρατικού ομολόγου 15ετούς διάρκειας, αξίας 500 €, που αγόρασε (στο 84% της ονομαστικής του αξίας) – παρά τις ρητές αποτρεπτικές εισηγήσεις των συμβούλων επενδύσεων – στις 27 Απριλίου, ακριβώς, δηλαδή, την ημέρα της υποβάθμισης της Ελλάδας απο την Standard & Poor s, προκειμένου να στηρίξει «τη χώρα στην οποία χρωστάμε τη Δημοκρατία, την Αφροδίτη και τη λογική».
Το χρονικό καταλήγει στις 7 Ιουνίου, «την ώρα που ο έλληνας πρωθυπουργός Παπανδρέου ετοιμάζεται να επισκεφτεί τη Λιβύη σε αναζήτηση χρημάτων, μια αντίδραση που είναι εντελώς λογική» – οπότε το ελληνικό ομόλογο έχει ανακάμψει εντυπωσιακά ανακτώντας το 97,7% της ονομαστικής του αξίας και ο αρθρογράφος-κάτοχός του σκέπτεται να το πουλήσει αποκομίζοντας κέρδος 81€.
«Εάν οι υπουργοί Οικονομικών δεν είχαν ήδη εξαρχής αφήσει περιθώρια έστω και παραμικρής αμφιβολίας ότι συμπαραστέκονται στην Ελλάδα, δεν θα κατρακυλούσε ούτε το ευρώ. ΄Ομως, η τακτική της κυρίας Μέρκελ όχι μόνο προσέλκυσε τους λύκους – που φωλιάζουν κυρίως στο Σικάγο – αλλά έκανε να τρέχουν και τα σάλια τους», επισημαίνεται στο δημοσίευμα.
Σε άλλο άρθρο του σημερινού Der Spiegel, με τίτλο «Η Madame Non και ο Monsieur Duracell», αφού, μεταξύ άλλων, διαπιστώνεται ότι «οι γαλλογερμανικές σχέσεις υπέστησαν σοβαρή βλάβη» εξαιτίας της ελληνικής δημοσιονομικής κρίσης, προστίθεται σχετικά ότι:
Ο γάλλος πρόεδρος Σαρκοζί εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος από το πόσο δυσκίνητη ήταν η αντίδραση της Μέρκελ κατά την διάρκεια της δραματικής κορύφωσης της ελληνική κρίσης. «Η διστακτική της στάση προκάλεσε μεγάλη ζημιά. Το Ιανουάριο, η όλη υπόθεση θα μας κόστιζε 15 δις € ενώ τώρα αναγκαστήκαμε να συγκεντρώσουμε 750 δις €», είπε πρόσφατα.

 

http://kostasxan.blogspot.com

 

Related Posts
0 Comments

No Comment.