Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

«Το Ισραήλ σχεδιάζει να κατασκευάσει τον Ιερό του Ναό», ισχυρίζεται Παλαιστίνιος αξιωματούχος του τεμένους Αλ Ακσά

«Η κατασκευή του ψεύτικου ναού στο Όρος του Ναού είναι πιο κοντά από ποτέ», δηλώνει αξιωματούχος του Τεμένους Αλ Ακσά.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (Με πληροφορίες από Israel National News) Ο επικεφαλής των χειρογράφων του Τεμένους Al-Aqsa, Najeh Bkeirat, κατηγόρησε το Ισραήλ ότι προσπαθεί να “εξ-ιουδαΐσει” το Όρος του Ναού με την οικοδόμηση ενός νέου Ιερού Ιουδαϊκού Ναού. Μιλώντας στις 4 Ιανουαρίου στην παλαιστινιακή εφημερίδα Palestine’, ο Bkeirat (φώτο) ισχυρίστηκε ότι «η ανέγερση του ψεύτικου Ναού είναι πιο κοντά από ποτέ».

 
Ο Bkeirat υποστήριξε σε συνέντευξή του ότι μια ανάλυση των αναπτυξιακών σχεδίων των Εβραίων για την Ιερουσαλήμ βρίσκει ότι υπάρχει η πρόθεση να εξ-ιουδαΐσουν το τέμενος Al-Aqsa και σε αυτό το πλαίσιο να κτίσουν το Ναό πάνω στα ερείπιά του και στη συνέχεια να μειώσουν τον αριθμό των Αράβων κατοίκων της πόλης.
Προκειμένου να δοθεί σημασία σε αυτόν τον “κίνδυνο” από μια τέτοια κίνηση, έκανε έκκληση να αυξηθεί η μουσουλμανική παρουσία στο Τέμενος Αλ Ακσά και να παραμείνουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα σε αυτό, εκτός από τις δραστηριότητες δημοσίων σχέσεων σχετικά με τη σημασία του τζαμιού και των άλλων ισλαμικών ιερών τόπων της Ιερουσαλήμ.
Όπως ισχυρίζονται οι Ισραηλινοί, οι Άραβες κατηγορούν συνεχώς το Ισραήλ για “εξ-ιουδαϊσμό”του Όρους του Ναού, (τρίτου κατά σειράν ιερότερου τόπου για τους μουσουλμάνους),καταφεύγοντας μερικές φορές, σε γελοία προπαγάνδα, όπως κατηγορώντας το Ισραήλ για χρήση χημικών ουσιών που σκοπό έχουν την διάβρωση των θεμελίων του τζαμιού, ώστε να προέλθει κατάρρευση.
Οι ‘Επιτροπές Λαϊκής Αντίστασης’, η ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση απείλησε το Ισραήλ ότι οποιαδήποτε βλάβη του τζαμί Al-Aqsa θα «ανοίξει τις πύλες της κολάσεως εναντίον του σιωνιστικού εχθρού».
Εν τω μεταξύ η Waqf, (η μουσουλμανική αρχή προστασία του Τεμένους), που έμεινε υπεύθυνη για το Όρος του Ναού μετά την επανένωση της Ιερουσαλήμ το 1967, έχει αφαιρέσει κάθε σημάδι αρχαίας εβραϊκής παρουσίας στο χώρο του εβραϊκού ιερού. Η απόφαση να εγκαταλειφθεί το Όρος του Ναού στα χέρια της Waqf πάρθηκε από τον τότε υπουργό Άμυνας Μοσέ Νταγιάν.
Στην είσοδο του Όρους του Ναού, μια πινακίδα της Waqf λέει, “Ο αύλειος χώρος του τζαμιού Al-Aqsa και τα πάντα σε αυτή αποτελούν ισλαμική ιδιοκτησία”.
Η ισραηλινή αστυνομία, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις ανησυχίες της Waqf, κατηγορείται ότι κάνει διακρίσεις εις βάρος των Εβραίων. Ότι περιορίζει τον αριθμό των Εβραίων προσκυνητών που επιτρέπεται να πάνε στο Όρος του Ναού, προκειμένου να αποφευχθεί σύγκρουση με τους μουσουλμάνους προσκυνητές. Και ότι κλείνει το Όρος συχνά για τους Εβραίους ως απάντηση σε μουσουλμανικές εξεγέρσεις – παρά τις ενδείξεις ότι οι μουσουλμανικές εξεγέρσεις είχαν προγραμματιστεί εκ των προτέρων για το συγκεκριμένο σκοπό.
Μια πρόσφατη έκθεση από αρχαιολόγους διαπίστωσε ότι η Waqf συνεχίζει να καταστρέφει ιουδαϊκές αρχαιότητες στο Όρος του Ναού, παραβιάζοντας απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου.
 
 
ΚΟ: Μέχρι τα μέσα του δέκατου ένατου αιώνα, οι μη μουσουλμάνοι δεν επιτρέπονταν στο χώρο. Από το1967, στους μη μουσουλμάνους επιτρέπεται περιορισμένη πρόσβαση, ωστόσο, οι μη-μουσουλμάνοι δεν επιτρέπεται να προσεύχονται στο Όρος του Ναού, ή να φέρουν οποιασδήποτε μορφής θρησκευτικό αντικείμενο. Η ισραηλινή αστυνομία είναι υπεύθυνη για την τήρηση αυτής της απαγόρευσης.
Το 2006, το Όρος του Ναού άνοιξε εκ νέου για τους μη μουσουλμάνους επισκέπτες για συγκεκριμένες ώρες, εκτός από τις Παρασκευές, τα Σάββατα και τις μουσουλμανικές εορτές. Οι επισκέπτες υπόκεινται σε αυστηρό έλεγχο ασφαλείας και κάποια αντικείμενα, όπως βιβλία εβραϊκών προσευχών είναι απαγορευμένα.
Πολλοί Ορθόδοξοι Ιουδαίοι ραβίνοι θεωρούν την είσοδο στον χώρο μια παραβίαση του εβραϊκού νόμου. Αυτό βασίζεται στην πεποίθηση ότι από τη στιγμή που ο Ναός είχε καταστραφεί κατά τη διάρκεια της πολιορκίας της Ιερουσαλήμ από τους Ρωμαίους το 70 μ.Χ., η ακριβής θέση των Άγιων των Αγίων, το ιερό στο οποίο εισερχόταν μόνο ο Αρχιερέας, δεν είναι γνωστή. Ως εκ τούτου, ο περιορισμός ισχύει για όλη την περιοχή. Ωστόσο, άλλοι ραβίνοι πιστεύουν ότι σύγχρονα αρχαιολογικά ευρήματα και άλλα στοιχεία έχουν επιτρέψει τον εντοπισμό των περιοχών που μπορεί κάποιος να εισέλθει με ασφάλεια χωρίς να παραβιάζεται ο εβραϊκός νόμος.
 
Διάβασε επίσης παλαιότερα άρθρα:
 
 
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή
Related Posts
0 Comments

No Comment.