Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

«Αυτή η χώρα ανήκει στους λευκούς»

Σχ. ΚΟ: «Ποιος αρχιρατσιστής το είπε αυτό να του φάμε το κεφάλι»; είπαν έξαλλοι οι ανά τον κόσμο “αντιρατστιστές”, που ως γνωστόν δεν σηκώνουν από τέτοια. Την ίδια στιγμή, σοβαροί «διανοούμενοι» και γνωστοί «τηλε-διασκεδαστές», αντιναζιστικές πρωτοβουλίες και μολοτοφώρες συμμορίες, επιτροπές πολιτών και γιουρούσια μπαχαλάκηδων, κόμματα και συνιστώσες, κυρίες από τα τηλεπαράθυρα και Μπαρόζοι από τις Βρυξέλες, όλοι με μια ψυχή, συνασπισμένοι για τον κοινό αγώνα «κατά του ρατσισμού» και της «ξενοφοβίας», είχε αρπάξει ο καθένας τους από ένα ρόπαλο, για να χτυπήσουν με δύναμη το φίδι μόλις αυτό σκάσει μύτι από το αυγό (του φιδιού), που όλοι ήξεραν καλά ότι βρίσκεται (το αυγό), προς Ευρώπη μεριά.
«Ο Υπουργός Εσωτερικών του Ισραήλ» ήταν η απάντηση.
«……» ήταν η άμεση απάντηση των αντιρατσιστών.
Με υποδειγματική ψυχραιμία άφησαν τα ρόπαλα κάτω και θυμήθηκαν ότι έχουν μια επείγουσα δουλειά να κάνουν. Η συγκέντρωση διαλύθηκε ησύχως και προχωράμε στην επόμενη είδηση.   
 
Το Ισραήλ πέρασε ένα νέο μεγάλο αντι-μεταναστευτικό νόμο. Οι παράνομοι αλλοδαποί θα φυλακίζονται έως τρία έτη. Εκείνοι που βοηθούν τους παράνομους μετανάστες ή τους παρέχουν στέγη μπορεί να φυλακιστούν για έως και 15 χρόνια. Οι μετανάστες εργάζονται στο Ισραήλ θα αντιμετωπίζουν αυστηρές ποινές ακόμα και για μικρής σημασίας εγκλήματα, όπως το να κλέψουν ένα ποδήλατο ή να γράψουν γκράφιτι.
 
Από την Haaretz 
 
Στον απόηχο της δημόσιας αντιπαράθεσης σχετικά με την εισροή Αφρικανών μεταναστών που εισέρχονται παράνομα στο Ισραήλ μέσω των συνόρων με την Αίγυπτο, ένας νέος νόμος που τέθηκε σε ισχύ την Κυριακή, δίνει στις ισραηλινές αρχές την εξουσία να κρατούν τους παράνομους μετανάστες μέχρι και τρία χρόνια.
 
Σύμφωνα με το νόμο αυτό οι παράνομοι μετανάστες και οι αιτούντες άσυλο ενδέχεται να οδηγηθούν στην φυλακή, χωρίς δίκη ή απέλαση, αν συλληφθούν να διαμένουν στο Ισραήλ για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, όποιος βοηθά τους μετανάστες ή τους παρέχει στέγη αντιμετωπίζει ποινές φυλάκισης από πέντε έως και 15 έτη.
 
Ο νόμος τροποποίησε το Νόμο Πρόληψης της Παράνομης Εισόδου (Prevention of Infiltration Law) του 1954, που είχε ψηφιστεί για να εμποδιστεί η είσοδος των Παλαιστινίων στο πλαίσιο της νομοθεσίας έκτακτης ανάγκης. Ο νόμος έχει επεκταθεί για να αντιμετωπιστούν οι μετανάστες ή οι αιτούντες άσυλο που εισέρχονται Ισραήλ, χωρίς να συνιστούν απειλή για την ασφάλεια του Ισραήλ.
 
Σύμφωνα με το νόμο, οι μετανάστες που ήδη εργάζονται στο Ισραήλ, θα μπορούσαν να φυλακιστούν για την πιο μικρή παράβαση, όπως το να ζωγραφίσουν γκράφιτι ή να κλέψουν ένα ποδήλατο – παραβάσεις για τις οποίες δεν θα είχαν τεθεί υπό κράτηση πριν.
 
     
 
“Για το σκοπό αυτό, έχουν μετατραπεί αρκετές πτέρυγες στο στρατόπεδο κράτησης Saharonim, και θα προετοιμαστούν ανάλογα με τις ανάγκες,” αναφέρει μία δήλωση.
 
Εν τω μεταξύ την Κυριακή, η ισραηλινή εφημερίδα Maariv δημοσίευσε συνέντευξη του Υπουργού Εσωτερικών Eli Yishai, στην οποία ανέφερε ότι οι περισσότεροι “Μουσουλμάνοι που φθάνουν εδώ ούτε καν πιστεύουν ότι η χώρα αυτή ανήκει σε μας, στους λευκούς.” (“Muslims that arrive here do not even believe that this country belongs to us, to the white man”).
 
 
“Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι το τέλος της θητείας μου, χωρίς συμβιβασμούς”, συνέχισε ο Yishai, δηλώνοντας ότι θα χρησιμοποιήσει “όλα τα εργαλεία για να εκδιώξει τους ξένους, έως ότου και ο τελευταίος που μπήκε παράνομα να φύγει.”
 
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Related Posts
0 Comments

No Comment.