Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Bloomberg Μηνύει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για τα ελληνικά swaps – Για αναστάτωση έκανε λόγο…

Για αναστάτωση έκανε λόγο ο Τρισέ Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Ασχημα παιχνίδια σε βάρος της Ελλάδος, Η Moody’s και οι κερδοσκόποι- παύλα Γερμανοί και Γάλλοι μετά της Αμερικής έχουν αποφασίσει να αποτελειώσουν την Ελλάδα, Για να πάρουν ότι έχει ακόμα σε ορυκτό αλλά και παραχωρήσεις σε κυριαρχικά δικαιώματα, οπότε για ποιο χρέος μιλάμε που δεν θα σε αφήσουν να ξεχρεωθείς ποτές αφού ελέγχουν την κερδοσκοπία;;; Να γιατί πρέπει να γυρίσουμε στην (δραχμή) αλλά όχι από αυτή την κατοχική κυβέρνηση, αλλά από μια πατριωτική διακυβέρνηση ακομμάτιστη από τον λαό.

Στη Δικαιοσύνη κατά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προσέφυγε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, ζητώντας να αποκαλυφθούν τα στοιχεία σχετικά με τα ελληνικά swaps, με τα οποία η Ελλάδα κατηγορείται ότι «έκρυβε» την πραγματικότητα για τα δημοσιονομικά της μεγέθη.

Δημοσιογράφοι του Bloomberg είχαν ζητήσει στις αρχές Νοεμβρίου από την ΕΚΤ να δημοσιοποιήσει εκθέσεις στελεχών της σχετικά με το πώς χρησιμοποίησε η Ελλάδα τα swaps, το 2001, ώστε να μειώσει τεχνητά το δημόσιο χρέος της.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ επικαλέσθηκε τον κίνδυνο να προκληθεί αναστάτωση στις αγορές και γι’ αυτό απέρριψε το αίτημα δημοσιοποίησης των εισηγήσεων.

Το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται «Η επίδραση του κυβερνητικού ελλείμματος και χρέους από τα εξωχρηματιστηριακά swaps: η ελληνική υπόθεση».

Το δεύτερο έγγραφο εξετάζει την Titlos Plc., μια τιτλοποίηση που επέτρεψε στην Εθνική Τράπεζα να ανταλλάξει swaps με ελληνικό χρέος αντί χρηματοδότησης από την ΕΚΤ.

Ο κ. Τρισέ ανέφερε στην επιστολή του προς το πρακτορείο ότι τα έγγραφα χρησιμοποιήθηκαν για τη λήψη αποφάσεων, προσθέτοντας ότι είναι πλέον χρονικά ξεπερασμένα και θα μπορούσαν να παραπλανήσουν τους επενδυτές.

http://www.tovima.gr

http://www.arxaiaithomi.gr

Related Posts
0 Comments

No Comment.