Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Bioμετρικα μηχανήματα στους Ολυμπιακους του Λονδίνου

Οι εργαζόμενοι στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2012, αντιμετωπίζουν τις βιομετρικές μηχανές !

Εικόνα

Η τεχνολογία αναγνώρισης ίριδων και χεριών πρόκειται να επεκταθεί στα σημεία εισόδων του Ολυμπιακού πάρκου, στο ανατολικό Λονδίνο !

Οι εργαζόμενοι στο ολυμπιακό πάρκο του Λονδίνου θα πρέπει να περάσουν από βιομετρική ανίχνευση προκειμένου να έχουν πρόσβαση στην περιοχή των ολυμπιακών εγκαταστάσεων του 2012, στα πλαίσια της αντιτρομοκρατικής προστασίας, ανέφερε η εφημερίδα Sunday.
Από αυτήν την εβδομάδα, μηχανές αναγνώρισης ίριδας και χεριού, θα επεκταθούν στα σημεία εισόδων γύρω από τις εγκαταστάσεις στο ανατολικού Λονδίνου, έκτασης 2,5 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ανέφερε ο Observer.

Εβδομαδιαία οι εν λόγω ανιχνευτές χεριών θα μπορούν να ελέγξουν μέχρι 5.000 εργαζομένους ανά ώρα στο μεγαλύτερο τέτοιο πρόγραμμα της Ευρώπης, ενώ οι ανιχνευτές ίριδων θα χρησιμοποιούνται ως εναλλακτική λύση, αν είναι απαραίτητο.

Η απόφαση να εφαρμοστούν τα μέτρα βασίστηκε στην «πολυετή εμπειρία της Μεγάλης Βρετανίας στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και στη φιλοξενία σημαντικών αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων», είπε η Υπουργός Ολυμπιακών Αγώνων Tessa Jowell.

“Η εξασφάλιση της ασφάλειας στη φάσης της κατασκευής των εγκαταστάσεων των αγώνων είναι ένα βασικό μέρος των προετοιμασιών μας για το Λονδίνο 2012.”

“Χρησιμοποιούμε τεχνολογία αιχμής, για να σιγουρευτούμε ότι όσο αυξάνει η δραστηριότητα στην περιοχή, το εργατικό δυναμικό και η υποδομή συνεχίζει να προστατεύεται χωρίς παρεμπόδιση της προόδου.”

Περίπου 4.500 άνθρωποι εργάζονται επί τόπου αλλά ο αριθμός αναμένεται να διπλασιαστεί μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, ανέφερε ο Observer.
Οι ανιχνευτές θα βοηθήσουν επίσης στην καταπολέμηση της παράνομης εργασίας.

Τα επίσημα νούμερα δείχνουν ότι 136 πιθανοί παράνομοι μετανάστες συλλήφθηκαν επί τόπου μεταξύ του Απριλίου και του Δεκεμβρίου πέρυσι, η πιό πρόσφατη περίοδος για την οποία υπάρχουν στοιχεία.

“Έχουμε καταρτίσει ρωμαλέα σχέδια για να εξασφαλίσουμε την προστασία και την ασφάλεια και του ολυμπιακού εργατικού δυναμικού και των γύρω κοινοτήτων,” είπε ένας εκπρόσωπος της διοργανώτριας αρχής του Λονδίνο 2012.

“Οι ενισχυμένοι έλεγχοι πρόσβασης, που χρησιμοποιούν την πιό πρόσφατη τεχνολογία, θα επιτρέψουν στους κατάλληλα εξουσιοδοτημένους, εξοπλισμένους και εκπαιδευμένους εργαζομένους για να μπαίνουν και να βγαίνουν στο ολυμπιακό πάρκο όσο το δυνατόν γρηγορότερα και με ασφάλεια.”

 

 

Μετάφραση απο ΚώσταΛ

Related Posts
0 Comments

No Comment.