Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Bασιλακόπουλος: H μάσκα στο δρόμο μας προστατεύει μόνο απο το κρύο

Για την υποχρεωτικότητα της μάσκας, για την άρση των μέτρων καθώς και την αποκλιμάκωση της επιδημιολογικής κατάστασης μίλησε ο καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος
Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Εντατικής θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μίλησε για την υποχρεωτικότητα της μάσκας, για την άρση των μέτρων καθώς και την αποκλιμάκωση της επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα.

Ξεκινώντας από τη σημερινή συνεδρίαση των ειδικών, ο κ. Βασιλακόπουλος παρατήρησε ότι οποιαδήποτε απόφαση λάβει σήμερα η Επιτροπή «δεν πρόκειται να αλλάξει σημαντικά την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας», σχολιάζοντας ότι εάν για παράδειγμα αρθεί η απαγόρευση για τους όρθιους πελάτες στα κέντρα διασκέδασης, επί της ουσίας «θα νομιμοποιήσει αυτό που γίνεται».

Ως προς το ενδεχόμενο χαλάρωσης των μέτρων, πρόσθεσε ότι «εάν αίρονταν όλοι οι περιορισμοί, βάσει των σεναρίων που βρίσκονται στο “τραπέζι” για τη χρήση της μάσκας, για τη διεξαγωγή των καρναβαλικών εκδηλώσεων αλλά και τους όρθιους πελάτες στη διασκέδαση, θα μειωνόταν πιο γρήγορα η πανδημία, αλλά με μεγαλύτερο κόστος».

«Ήδη χάνουμε άδικα ανθρώπους», υπογράμμισε.

Μιλώντας για τη σημερινή επιδημιολογική εικόνα, ο κ. Βασιλακόπουλος υπογράμμισε ότι «βρισκόμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης», προσθέτοντας ότι ήταν «πιο βραδεία από ό,τι αναμέναμε, αλλά πλέον είναι σαφής».

Τέλος, ως προς τη χρήση της μάσκας, κατέληξε πως «όταν οι πολίτες είναι μόνο στον δρόμο, τους προστατεύει μόνο από το κρύο, καθώς σε αυτήν την περίπτωση και δεν υπάρχει συνωστισμός, δεν έχει νόημα. Η υποχρεωτικότητα επιβλήθηκε για να μην ξεχνάμε να τη φοράμε σε μέρη που υπάρχει συνωστισμός».

«Πηγή: https://www.athensvoice.gr/greece/746079-vasilakopoylos-i-maska-einai-ypohreotiki-otan-ehei-synostismo»

Related Posts
0 Comments

No Comment.