Το θέμα της απόσυρσης των θρησκευτικών εικόνων και συμβόλων από τους διαδρόμους του Θεαγένειου νοσοκομείου προκάλεσε αναστάτωση και προβληματισμό στους εργαζομένους, τους ασθενείς και τους συνοδούς τους, ενώ διευκρινίσεις για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε έδωσε χτες στον «Α» ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος, Αρης Μουσιώνης.
Την περασμένη Παρασκευή δόθηκε η εντολή από τη διοίκηση για την απόσυρση των θρησκευτικών εικόνων, γεγονός που προκάλεσε τις πρώτες αντιδράσεις. «Το θρησκευτικό συναίσθημα είναι ιερό και προσωπικό ζήτημα για τον καθένα και το σεβόμαστε απόλυτα, ιδιαίτερα σε ένα νοσοκομείο όπως είναι το Θεαγένειο. Η κατάσταση ωστόσο με τις δεκάδες εικόνες στους διαδρόμους του νοσοκομείου ήταν απαράδεκτη. Είχαμε καταντήσει Ιράν. Η πρωτοβουλία μου αφορά την απόσυρση αυτών των εικόνων και θρησκευτικών συμβόλων από τους διαδρόμους ενός δημόσιου νοσοκομείου. Σε κάθε γραφείο και σε κάθε θάλαμο θα υπάρχει μια εικόνα, ωστόσο στον προσωπικό του χώρο ο κάθε ασθενής ή ο κάθε εργαζόμενος θα μπορεί να έχει όσες εικόνες θέλει. Εγώ στο γραφείο μου έχω δύο εικόνες. Για το θέμα συζήτησα και με το μητροπολίτη Θεσσαλονίκης και μπορώ να σας πω ότι συμφώνησε με την πρωτοβουλία μου», επισήμανε ο κ. Μουσιώνης.
«Η παρουσία μιας εικόνας στον τοίχο του νοσοκομείου δεν προσβάλλει τη θρησκευτική συνείδηση του ασθενή που ανήκει σε άλλη θρησκεία. Καλό θα ήταν ο διοικητής του νοσοκομείου να ασχοληθεί και με την επίλυση των πραγματικών προβλημάτων του νοσοκομείου», είπε στον «Α» η Χαρούλα Σαραϊλή, αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Θεαγένειο.
Αγγελιοφόρος
Σημείωση : Σύμφωνα με την πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων του Θεαγενείου Χαρούλα Σαραϊλή, η εντολή της διοίκησης βασίζεται σε κοινοτική οδηγία.