Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Αποκάλυψη της Guardian που καρφώνει της ΗΠΑ – Αμερικανικά χρήματα για τη λειτουργία των βρετανικών βάσεων στην Κύπρο

Στο σχέδιο μελλοντικής λειτουργίας των βάσεων οι Βρετανοί φέρονται να έχουν σημειώσει την ανάγκη επαρκούς στελέχωσης και εξοπλισμού τους, «ώστε να διατηρηθούν οι υγιείς σχέσεις με τους Αμερικανούς».
Το μισό από το κόστος λειτουργίας των εγκαταστάσεων συλλογής πληροφοριών ασφαλείας στις βρετανικές βάσεις της Κύπρου καλύπτεται από την αμερικανική υπηρεσία εθνικής ασφαλείας NSA, γράφει σήμερα η εφημερίδα Guardian… Στο πλαίσιο των αποκαλύψεών της, με βάση τα απόρρητα έγγραφα που έχει θέσει στη διάθεση της ο πρώην υπάλληλος της CIA Έντουαρντ Σνόουντεν….

, η βρετανική εφημερίδα αναφέρει πως σε αντάλλαγμα για την οικονομική βοήθεια της NSA, η αντίστοιχη βρετανική GCHQ που διαχειρίζεται αυτές τις πληροφορίες ασφαλείας «πρέπει να λαμβάνει υπόψη την αμερικανική άποψη όταν αποφασίζει πού θα δώσει προτεραιότητα».
To Νοέμβριο του 2011 ανώτερο στέλεχος της GCHQ που εργαζόταν στην Κύπρο επεσήμανε τις ανησυχίες για τον αριθμό προσωπικού στις εγκαταστάσεις παρακολούθησης. «Δε θα είναι βιώσιμο αν συνεχιστεί περαιτέρω η μείωση του αριθμού μελών προσωπικού και θα έχει άσχημο αντίκτυπο στις δεσμεύσεις μας έναντι της NSA», είχε σημειώσει χαρακτηριστικά.

 

Πηγή

Related Posts
0 Comments

No Comment.