Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Απο το ΠΣΕ στο οργανισμό των Ηνωμένων θρησκειών

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ “ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ”!!!
 
Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=======
 
Διαβάσαμε, στη Romfea.gr, το ακόλουθο ρεπορτάζ του κ. Αιμίλιου Πολυγένη:
 
“Συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο είχε το πρωί της Πέμπτης ο πρώην πρόεδρος του Ισραήλ, Σίμον Πέρες στο Βατικανό.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση των δύο ανδρών διήρκησε περίπου 45 λεπτά, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα όπως οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς και το πρόβλημα του αντισημιτισμού στην Ευρώπη.
 
Σύμφωνα με τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας Φεντερίκο Λομπάρντι, ο κ. Πέρες συναντήθηκε με τον Πάπα Φραγκίσκο προκειμένου να τον ενημερώσει για τις δραστηριότητες σε θέματα που αφορούν την ειρήνη στον κόσμο.
 
Επίσης ο κ. Πέρες αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία με την δημιουργία οργάνωσης με την ονομασία “Ηνωμένες Θρησκείες”, η οποία θα είναι σύμφωνα με τα πρότυπα των Ηνωμένων Εθνών.
 
Το εν λόγω θέμα συζητήθηκε διεξοδικά με τον Πάπα Φραγκίσκο, ενώ σύμφωνα με τον κ. Λομπάρντι είναι ένα θέμα που θα επανεξεταστεί το Βατικανό μετά την ιστορική συνάντηση μεταξύ Πέρες και Μαχμούντ Αμπάς στη Ρώμη.
 
Πάντως σύμφωνα με τον 91χρονο πρώην πρόεδρος του Ισραήλ κ. Πέρες, η οργάνωση “Ηνωμένων Θρησκειών” θα μπορούσε να συμβάλει στο να σταματήσουν οι πόλεμοι που εξαπολύουν οι φανατικοί θρησκευόμενοι.”
 
Εχει ξεφύγει κυριολεκτικά ο Οικουμενισμός και ιδιαίτερα ο Διαθρησκειακός Οικουμενισμός.
 
Δεν μας έφτανε το εξάμβλωμα του ΠΣΕ, τώρα θα μας προκύψει και οργανισμός “Ηνωμένων θρησκειών”, για να συμπληρώνει -φαίνεται- την αποτελεσματικότητα του ΠΣΕ και του οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.!!!
 
Η εισήγηση είναι τουλάχιστον γελοία εξ απόψεως πρακτικής αποτελεσματικότητας, αφού αναμένει ότι η Μπόκο Χάραμ, οι Ταλιμπάν, η Σαουδική Αραβία, η Τουρκία και το χαλιφάτο της Μέσης Ανατολής θα λάβουν υπόψη τις όποιες συστάσεις ή αποφάσεις του οργανισμού “Ηνωμένων θρησκειών”. 
 
Οσο αποτελεσματικοί είναι οι Διαθρησκειακοί διάλογοι και ο ΠΣΕ για τη λύση των πολιτικών προβλημάτων άλλο τόσο αποτελεσματικός θα αποδειχθεί και οργανισμός “Ηνωμένων Θρησκειών”. 
 
Ας μη συζητήσουμε φυσικά τη θεολογική διάσταση του θέματος επειδή αποτελεί πρόταση ακραίου Οικουμενισμού που ερείδεται σε καθαρά συγκρητιστικά κριτήρια.
 
Δεν είναι σαφές από το δημοσίευμα αν η πρόταση ανήκει στον κ. Πέρες. Το σίγουρο είναι ότι η κακοδοξία των “Αβρααμικών θρησκειών” -η πλάνη δηλαδή ότι οι Χριστιανοί, οι Ιουδαίοι και οι Μουσουλμάνοι πιστεύουν δήθεν στον ίδιο Θεό- είναι καρπός της Β΄Βατικάνειας Συνόδου οπότε από το σημείο αυτό και μετά και οι Διαθρησκειακοί Διάλογοι ενθαρρύνονται και η σύσταση του οργανισμού “Ηνωμένων Θρησκειών” προωθείται. 
 
Με την πρόταση αυτή μάλιστα ο οικουμενιστικός οίστρος δεν περιορίζεται μόνον μεταξύ των λεγομένων “Αβρααμικών θρησκειών”, αλλά επεκτείνεται σε κάθε δαιμονική πλάνη που παρουσιάζεται ως θρησκεία.!!!
 
Δεν ξέρουμε ποια θα είναι τελικά η απόφαση του Πάπα Φραγκίσκου για τη σύσταση αυτού του οργανισμού, αλλά είναι κάτι περισσότερο από σαφές ότι -εξ απόψεως ορθοδόξου- η πρόταση είναι κυριολεκτικά κατάπτυστη.
 
Related Posts
0 Comments

No Comment.