Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Χαρές για τις πολικές αρκούδες. Μεγαλώνει ο πληθυσμός τους κόντρα στην υστερία της υπερθέρμανσης του πλανήτη


Είναι μια καλή εποχή για να είσαι πολική αρκούδα! 


Ο ασυνήθιστα ψυχρός καιρός στα βόρεια κλίματα τον περασμένο χειμώνα, δημιούργησε πιο παχείς, από ότι συνήθως, πολικούς πάγους.


Αυτό έδωσε την δυνατότητα στις τυχερές πολικές αρκούδες να περιφέρονται, για επιπλέον δύο εβδομάδες στους πάγους για να κυνηγήσουν φώκιες. 

Το αποτέλεσμα ήταν οι ενήλικες αρκούδες να τραφούν καλύτερα και περισσότερα αρκουδάκια να επιζήσουν το πρώτο έτος της ζωής τους. 


Οι αρκούδες θα μπουν στο χειμώνα με μεγαλύτερες αποθήκες ενέργειας, πράγμα που σημαίνει μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης και ακόμη περισσότερα αρκουδάκια.

 


Τον περασμένο Μάιο, η κυβέρνηση Ομπάμα ‘πήρε ζεστά’ το θέμα της συνέχισης της πολιτικής της εποχής Μπους για τις πολικές αρκούδες. 

Στις 8 Μαΐου ο Υπουργός Εσωτερικών Ken Salazar, ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο του θα διατηρήσει μία απόφαση που εγκρίθηκε το 2007, η οποία απέκλειε τα απειλούμενα είδη από το να χρησιμοποιηθούν ως πρόσχημα για τους περιορισμούς των εκπομπών άνθρακα. 

Ο κανόνας αυτός τέθηκε σε εφαρμογή όταν η κυβέρνηση έβαλε την πολική αρκούδα στην λίστα ως «απειλούμενη» για να προλάβει τους ‘ακτιβιστές’ από το να κάνουν χρήση του νόμου, σαν ‘τέχνασμα’ για να επιβληθούν ανώτατα όρια διοξειδίου του άνθρακα για τις επιχειρήσεις. Ο κ. Salazar υπερασπίστηκε την συνέχιση αυτής της πολιτικής, λέγοντας ότι όταν η απόφαση για τα Απειλούμενα Είδη (‘Endangered Species Act’) ψηφίστηκε, «δεν είχε προβλεφθεί ότι θα ήταν εργαλείο για την αντιμετώπιση του ζητήματος της αλλαγής του κλίματος.”


Αυτή είναι μία ιδιαίτερα ασυνήθιστη λογική για μια φιλελεύθερη κυβέρνηση, αλλά σίγουρα εμείς την εγκρίνουμε.


Η πολική αρκούδα επιλέχθηκε σαν ένα εργαλείο μάρκετινγκ από τους «ευαγγελιστές» της υπερθέρμανσης του πλανήτη, γιατί το ζώο αυτό σου φέρνει στο μυαλό χάδια και αγκαλιές, παρά, ας πούμε, ο γυμνοσάλιαγκας. 

Αλλά αν οι αριθμοί τους αρχίζουν να αυξάνουν σημαντικά, τα θηλαστικά της Αρκτικής μπορεί να αποδειχθούν εξίσου αποτελεσματικά ως τα σύμβολα της «παγκόσμιας ψύξης».

Οι ακτιβιστές απορρίπτουν τις φετινές ψυχρές καιρικές συνθήκες σαν ένα μικρό διάλειμμα, αλλά οι παγκόσμιες θερμοκρασίες έχουν γενικά μειωθεί κατά την τελευταία δεκαετία, μία πραγματικά, «Αβάσταχτη Αλήθεια» (‘An Inconvenient Truth’, το γνωστό βιβλίο και ταινία του Αλ Γκορ) για εκείνους που τους αρέσει να σκέφτονται με όρους όπως “σημεία αντοχής» (“tipping points”) και άλλα πανικόβλητα κλισέ.


Η ‘θρησκεία’ της υπερθέρμανσης του πλανήτη είναι ιδιαίτερα ανθεκτική σε πραγματικά περιστατικά.


Αυτό μας έγινε γνωστό πρόσφατα, όταν η γερουσιαστής των Δημοκρατικών από το Michigan, Debbie Stabenow, είπε στην εφημερίδα ‘Detroit News’ ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη αυξάνει την “μεταβλητότητα” στην ατμόσφαιρα. “Το αισθάνομαι όταν πετάω με το αεροπλάνο” ισχυρίστηκε. “Θα πληρώσουμε το τίμημα με περισσότερους τυφώνες και ανεμοστρόβιλους.” 

Η ιδέα ότι η κα Stabenow μπορεί να αισθανθεί την μεταβλητότητα του κλίματος, ενώ πετάει είναι γελοία, αλλά το γεγονός ότι υπηρετεί στη Επιτροπή της Γερουσίας για την Ενέργεια και τους Φυσικούς Πόρους (Senate Energy and Natural Resources Committee) και είναι πρωτοστάτης στη νομοθεσία που σκοτώνει τις δουλειές και καταστρέφει την ανάπτυξη και το εμπόριο δεν είναι αστείο.


Συγκρίνετε την αντίληψη μέσω των «αισθήσεων» της γερουσιαστή με τα σκληρά δεδομένα.


Τα τελευταία τρία χρόνια, ο αριθμός των τυφώνων έχει μειωθεί δραματικά, και η δραστηριότητα των τροπικών κυκλώνω βρίσκεται σε ένα από τα χαμηλότερα σημεία των τελευταίων 50 ετών. 

Ελπίζουμε ότι γεγονότα όπως η πάχυνση των πάγων της Αρκτικής και η μείωση της μεταβλητότητας του κλίματος μπορούν να ξεπεράσουν την σχεδόν μυστικιστική προσήλωση που έχουν ορισμένοι πολιτικοί στν «ορθοδοξία» της υπερθέρμανσης του πλανήτη.


Μία κακή νομοθεσία που βασίζεται σε μία κακή επιστήμη είναι κάτι που η χώρα μας απλά δεν μπορεί να υποφέρει.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή: http://www.washingtontimes.com/


 

Related Posts
0 Comments

No Comment.