Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ στους πολιτικούς απατεώνεςΗ ανοχή είναι συνενοχή
Σε εποχές σήψης, επελαύνουσας αντίδρασης και οπισθοδρόμησης μας κατακλύζει και η ανοησία, συνακόλουθα και όλα τα νοσηρά φαινόμενα του αχαλίνωτου τυχοδιωκτισμού και καιροσκοπισμού.
Και αυτό γιατί σε τέτοιες εφιαλτικές εποχές, όπως αυτή που διανύουμε, η συνείδηση των λαών αποχρωματίζεται, εξασθενίζει και αποσυντίθεται δραματικά.
Το ιδεολογικό επίπεδο υποβιβάζεται τραγικά και η πολιτική σκέψη αποτεφρώνεται κυριολεκτικά.

Σε μια τέτοια κατάσταση το καθήκον των αγωνιστών και των σκεπτόμενων ανθρώπων είναι να μην αφήσουν να παρασυρθούν από το ρεύμα της οπισθοδρόμησης και να παλέψουν ενάντια στο ρεύμα: Να υπερασπίσουν, με νύχια και με δόντια, τις ιστορικές κατακτήσεις των λαών και των αγώνων τους, την ακριβοπληρωμένη κληρονομιά της επαναστατικής σκέψης και τις ηθικές, αγωνιστικές αρχές της ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ παράδοσης.

Οι αρχές (ιδεολογικές, πολιτικές και ηθικές) δεν είναι νεκρό φορτίο της ιστορίας. Είναι οι κατακτήσεις της Ιστορίας. Είναι η αιματοβαμμένη και ακριβοπληρωμένη εμπειρία των συλλογικών αγώνων του ανθρώπου.

Δίχως αυτές δεν μπορεί να κάνεις ούτε ένα βήμα μπροστά. Χωρίς ιστορικά θεμέλια δεν μπορεί να οικοδομηθεί ΤΙΠΟΤΑ το καινούργιο, το συλλογικό, το επαναστατικό, δεν μπορεί να οικοδομηθεί μια νέα, ανώτερη και δικαιότερη κοινωνία.

Όταν πορευόμαστε, όπως το νερό μέσα στο αυλάκι, τότε επιβάλλεται πάνω μας, αυθόρμητα, δίχως να το καταλαβαίνουμε, αυτό που κυριαρχεί: Οι διαστροφές της κοινωνικής και πολιτικής αποσύνθεσης, όλα τα «κόπρανα» αυτής της σήψης.

Μια μορφή αυτών των «κοπράνων» είναι τα ποικίλα ιερατεία του καθεστώτος και οι πολύχρωμοι πολιτικοί και κομματικοί «μπράβοι», που όλοι, από κοινού, ΚΑΡΑΤΟΜΟΥΝ τις ιδέες, αφυδατώνουν και ισοπεδώνουν τις κοινωνικές και εθνικές αρθρώσεις, αφανίζουν τα ιστορικά σύνολα, τα κοινωνικά χρώματα και τη σημασία των λέξεων

Πρέπει να αντισταθούμε απέναντι σε όλους αυτούς και να μην οδηγούμαστε, κάτω από το βάρος της άγνοιας, των αδιεξόδων και της απελπισίας που βιώνουμε δραματικά, στις απόχες των ποικίλων, πολύμορφων και μεταμφιεσμένων πολιτικών απατεώνων και καιροσκόπων του καθεστώτος.

ΠΡΕΠΕΙ να συνειδητοποιήσουμε ότι τα υπάρχοντα κόμματα, τα αποκόμματα και τα μεταμφιεσμένα υποπροϊόντα τους είναι γρανάζια αυτού του καθεστώτος της αποσύνθεσης, γρανάζια της ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ μας.

ΠΡΕΠΕΙ να συνειδητοποιήσουμε ότι με τα υλικά αυτής της αποσύνθεσης, από αυτούς τους μηχανισμούς της νεοταξικής απάτης, ΔΕΝ μπορούμε να περιμένουμε ΤΙΠΟΤΑ, παρά μόνο τη μετατροπή μας σε αγέλη ζώων…

Το ιστορικό αίτημα της εποχής μας είναι η συγκρότηση ενός νέου πολιτικού φορέα, επαναστατικά και αδιάλλακτα συγκρουόμενου, οριζοντίως και καθέτως, με όλο το ΚΑΘΕΣΤΩΣ και τα όργανά του, με όλα αυτά τα κόμματα και τα πολιτικά κατακάθια που γεννούν…

Ένας τέτοιος φορέας δεν μπορεί να οικοδομηθεί με τα υπάρχοντα καθεστωτικά υλικά, ούτε με ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ πρωτοβουλίες «αρίστων», πρωτοβουλίες που θα αποδέχονται την καθεστωτική ΛΟΓΙΚΗ και ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ, πρωτοβουλίες οι οποίες θα λειτουργούν μέσα στα υπάρχοντα χειραγωγημένα και ελεγχόμενα εκλογικά πλαίσια.

Ένας πολιτικός φορέας ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ της τραγωδίας μας και πραγματικά αντι-νεοταξικός μπορεί να γεννηθεί μόνο μέσα στη φωτιά των λαϊκών κινημάτων, ΜΟΝΟ όταν έχει ως στέρεο θεμέλιο την ανάπτυξη, αυτενέργεια και αυτό-οργάνωση της εργατικής τάξης και του λαού.

Οι μόνες πρωτοβουλίες που συγκρούονται σήμερα με τη βαρβαρότητα του καθεστώτος και των κομματικών υπαλλήλων του είναι εκείνες που προωθούν την ανάπτυξη «δομών» (ιδεολογικών, πολιτικών και οργανωτικών) μέσα στο λαό, εκείνες που παρεμβαίνουν και εξοπλίζουν πολιτικά και οργανωτικά τις αυθόρμητες (αντικειμενικές) λαϊκές δραστηριότητες και εκρήξεις, εκείνες που προωθούν την ανάπτυξη και αυτό-οργάνωση των λαϊκών κινημάτων.

Οι πρωτοβουλίες που επιδιώκουν να εμπορευτούν εκλογικά τα αδιέξοδα, την απελπισία και την οργή του λαού, την ΤΡΑΓΩΔΙΑ μας, αυτές είναι εξ ορισμού κίβδηλες, καιροσκοπικές και καθεστωτικές.

Αυτό, σήμερα, φαίνεται και δια γυμνού οφθαλμού.

Κόμματα, αποκόμματα και τα μεταμφιεσμένα πολιτικά τους κατακάθια ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ και ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝ, έτσι, το καθεστώς της δικτατορίας των διεθνών κέντρων εξουσίας, ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝ την κατοχική κυβέρνηση και τα «συμβόλαια θανάτου» που έχει εκτελέσει, ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝ τον «Καλλικράτη», δηλαδή το νεοταξικό σχέδιο διάλυσης και τεμαχισμού της Ελλάδας, το Νόμο της ΕΘΝΙΚΗΣ μας διάλυσης…

Η ΑΝΟΧΗ είναι ΣΥΝΕΝΟΧΗ.

ΟΛΑ τα κόμματα και τα αποκόμματα δεν ανέχτηκαν απλώς τα εγκλήματα των ανδρεικέλων της κυβέρνησης, αλλά ΠΡΑΚΤΙΚΑ, ακόμα και στα λόγια συχνά, στήριξαν τα εκτελεσθέντα εγκλήματα.

Στα λόγια δεν αποκάλυψαν ΠΟΤΕ τους εγκεφάλους, τους σπόνσορες και στρατηγικούς αυτουργούς των εγκλημάτων.

ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ανέχτηκαν τα εγκλήματα.

ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ. Ούτε, ακόμα ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ τη ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ τους στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες που επικύρωναν τα εγκλήματα.

Κάποιες άσφαιρες και διπλωματικές μόνο ανακοινώσεις ή κομματικές παρελάσεις: τα Συνδικάτα και η λεγόμενη «αριστερά»…

Η ΑΝΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ.

Η πρακτική στήριξη και θεσμική νομιμοποίηση του ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ είναι όχι απλώς συνενοχή, αλλά εξίσου ΕΓΚΛΗΜΑ.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ, λοιπόν αυτά τα κόμματα και εμπορεύονται σήμερα εκλογικά το ΕΓΚΛΗΜΑ (στο οποίο είναι και τα ίδια συνένοχα) για να σώσουν δήθεν την Ελλάδα από τα εγκλήματα της κυβέρνησης, εγκλήματα τα οποία στήριξαν και νομιμοποίησαν, εγκλήματα για τα οποία δεν έκαναν ΤΙΠΟΤΑ και τα ανέχτηκαν!!!

Θα ανεχτούμε αυτή την κατάφορη κοροϊδία και θα πάμε στις κάλπες να νομιμοποιήσουμε και τα εγκλήματα και την ΑΝΟΧΗ των κομμάτων στα εγκλήματα;

Η ίδια η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ σε αυτές τις εκλογές είναι ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ. Είναι ΑΠΟΔΟΧΗ και ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ του «Καλλικράτη».

ΟΣΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ.

Θα επικυρώσουμε και εμείς με την ψήφο μας το έγκλημα και τα κόμματα που επικυρώνουν το έγκλημα;

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ στους πολιτικούς απατεώνες…

Αύριο θα αναφερθούμε σε κάποιες καραμπινάτες καιροσκοπικές ιλαροτραγωδίες…

 

http://resaltomag.blogspot.com


Related Posts
0 Comments

No Comment.