Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Αντισταθείτε στις σειρήνες της απάτης…


Ζούμε μια ιστορική στροφή βαθύτατης σήψης. Οι πνιγηρές αναθυμιάσεις της καταγράφονται παντού: στον άχρωμο πολιτικό λόγο, στο αναιμικό πρόσωπο των πολιτικών και των διανοουμένων, στην ομοιομορφία της μετριότητας, στην κυριαρχία των επιπλεόντων φελλών, στη δημοσιογραφική διαστροφή και αλητεία.
Το στίγμα του πολιτικού λόγου δίνεται από το άχρωμο και σκυθρωπό γουργουρητό που ακούμε, όμοιο με αυτό της μηχανικής κίνησης του τροχού: Γλώσσα αφυδατωμένη, μια νεκρή γλώσσα.
Η απουσία οραμάτων, ιδεών και συναισθημάτων υποκαθίσταται από τη μικρολογία, το κουτσομπολιό, τις άχρωμες διαμάχες, τη φλύαρη ασυναρτησία και τον τηλεοπτικό κομπασμό της ανοησίας.

Η κοινωνική και πολιτική ζωή καταδυναστεύεται από τον ηδονικό λόγο των μύθων, ιδιαίτερα των τρομοκρατικών μύθων, τα πολιτικά σοφίσματα, την κακογουστιά και τα αστυνομικά σενάρια. Οι αγώνες ανάμεσα στα κόμματα έχουν καταλήξει σε φιλονικίες ανάμεσα σε «μαφιόζικες» κλίκες, σε υβριολόγιο του παζαριού και στα «προσωπικά» του χειρίστου είδους: Οι ιδέες μεταμορφώνονται σε λάσπες.

Η πιο ακραία, αποκρουστική και ισοπεδωτική μορφή αυτού του λόγου είναι τα παραληρήματα του πράσινου καθεστώτος: Ο ταριχευμένος λόγος του πολιτικού σκοταδισμού με τη λεκτική ετικέτα της προοδευτικότητας!!!

Το πιο ζωντανό αποτύπωμα αυτής της ολοκληρωτικής αθλιότητας είναι ο Πάγκαλος.

Τα κυβερνητικά, βεβαίως παράσιτα, απλώς δίνουν το στίγμα των ανδρεικέλων της καπιταλιστικής βαρβαρότητας στην πιο μοχθηρή της γκριμάτσα.

Ολόκληρος ο πολιτικός και πνευματικός κόσμος βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο αποσύνθεσης.

Η ιδεολογική, πολιτική και ηθική κρίση του καθεστώτος έχει προσλάβει ολοκληρωτικές και γιγάντιες διαστάσεις. Η αποσύνθεση είναι ολοκληρωτική και η χρεοκοπία των κομμάτων ασφυκτικά αποπνιχτική. Διακρίνει κανείς παντού τους νοσηρούς σπασμούς και την αμηχανία ενός κόσμου που καταρρέει.

Η εσωτερική ψευτιά ΣΥΝΟΛΙΚΑ του καθεστώτος ξεπετιέται με χειμαρρώδη και αδιάντροπη θρασύτητα. Ιδιαίτερα μέσα από τα προπαγανδιστικά του μαντεία (ΜΜΕ) και τα κόμματα: Μηχανισμοί κομπάρσων των «νταβάδων», ιδιαίτερα των πλανητικών ιμπεριαλιστών «νταβάδων».

Η πολιτική σκηνή έχει γεμίσει και καταδυναστεύεται από τους κομπάρσους των παρασκηνίων, των υπονόμων και των μυστικών υπηρεσιών. Τα σύνορα μεταξύ σοβαρού και γελοίου, μεταξύ δικαιούχων και παρείσακτων, μεταξύ της πολιτικής και της παραπολιτικής, έχουν καταργηθεί.

Η ομοιομορφία της ισοπέδωσης είναι το σάβανο που τυλίγει όλο το καθεστωτικό οικοδόμημα: Από τα κόμματα, τα ΜΜΕ, μέχρι τους θεσμούς και τους ηθικούς κανόνες.

Η πολιτική
έχει τοποθετηθεί έξω από τα βασικά προβλήματα της εποχής μας και έχει μεταβληθεί σε απλό παιχνίδι λέξεων, θεάματος, τελετουργικών σώου και δημοσκοπικών τεχνασμάτων. Γι’ αυτό τα κόμματα δεν έχουν καμιά απήχηση πλέον στις λαϊκές μάζες.

Αυτό το μεγάλο χάσμα
ανάμεσα στο λαό και στην καθεστωτική πολιτική πιστοποιεί, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, τη χρεοκοπία αυτού του κόσμου και των κομμάτων του.

Η «πολιτική» που βρίσκεται έξω από τα προβλήματα της κοινωνίας, βρίσκεται και έξω από τον έλεγχο της κοινωνίας. Συνακόλουθα η απουσία ελέγχου οδηγεί στην εξαφάνιση των κριτηρίων σοβαρότητας και αυτοσεβασμού των πολιτικών.

Το πολιτικό και δημοσιογραφικό ιερατείο έχει χάσει κάθε αίσθηση της γελοιότητάς του, ακριβώς γιατί βρίσκεται έξω από τα μεγάλα προβλήματα της εποχής μας, είναι αποξενωμένο από τον ελληνικό λαό…


Όλος αυτός ο «θίασος» των πολιτικών και δημοσιογράφων,
παρά τις δονκιχωτικές πόζες, τη φρασεολογία των χαμαιτυπείων και της διαφημιστικής ρεκλάμας, δεν πείθει, σήμερα, ούτε τους αφελείς.

Αντίθετα, φαντάζει στα μάτια του ελληνικού λαού σαν όμιλος υπερφυσικών μπεμπέδων που εξακολουθούν, στο πείσμα της ηλικίας τους, να παίζουν τις κούκλες, και να προβάλουν την απαίτηση, υποτιμώντας έτσι τη νοημοσύνη των τρίτων, να τους παίρνουν οι άλλοι στα σοβαρά.

ΟΛΟΙ αυτοί οι σύγχρονοι πολιτικοί γενίτσαροι που παρελαύνουν στα τηλεοπτικά παράθυρα, από κοινού με τη δημοσιογραφική «λεπρή καμαρίλα», αποτελούν τους σύγχρονους σκοταδιστές, φορώντας, πολλοί, τις παλιές μάσκες της «αριστεροσύνης».


ΟΛΟΙ αυτοί προσπαθούν να μας πείσουν, με μελοδραματικό ύφος και οχετούς ψεύδους να τους ψηφίσουμε για να μας σώσουν!!!


Μας έχουν πνίξει μέσα σε οχετούς ακαθαρσιών και θα μας σώσουν!!!

Καθημερινά αναπαράγουν όλες τις διαστροφικές μορφές της παρακμής και της σήψης και θα μας σώσουν.

Δεκαετίες τώρα μας κρεμάνε, σαν μανταλάκια, στις κολώνες των «νταβάδων» (διεθνών και εγχώριων), του ψεύδους και της καθεστωτικής απάτης και θα μας σώσουν!!!

Μας ποτίζουν με το όπιο της πλανητικής και εγχώριας «τρομοκρατίας», και του λαγνο-τρομοθέματος και θα μας σώσουν!!!

Μας θεωρούν πρόβατα και νούμερο ψηφοδελτίου και θα μας σώσουν!!!

Μας θανατώνουν αχόρταγα και αλύπητα και θα μας σώσουν!!!

Θέλουν οι ίδιοι απλώς να σωθούν από το δικό μας θάνατο…

Αυτοί είναι που πεθαίνουν. Ας μην τους ακολουθήσουμε.

Ας μη δώσουμε παράταση ζωής στους νεκρούς με τη ψήφο μας…

Αντισταθείτε στις σειρήνες της απάτης…

 

 

 

http://resaltomag.blogspot.com

Related Posts
0 Comments

No Comment.