Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Η ντροπή της σύχρονης Ελλάδας

Eκτεταμένο αντισημιτισμό διακρίνει στην ελληνική κοινωνία ο συγγραφέας Andrew Apostolou σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Wall Street Journal.

 

«Οι επανειλημμένοι εμπρησμοί στις συναγωγές στην Ελλάδα αποδεικνύουν ότι η Τουρκία δεν είναι η μοναδική χώρα στη Μεσόγειο με την κατάρα του αντισημιτισμού» σημειώνει ο αρθρογράφος, αναφερόμενος σε δύο – φέτος – εμπρηστικές επιθέσεις με στόχο τη Συναγωγής Etz Hayyim στην Κρήτη, αλλά και στους βανδαλισμούς στο Εβραϊκό Νεκροταφείο Ιωαννίνων.
Η σιωπή όσον αφορά αυτές τις βίαιες επιθέσεις, αντανακλά την επαίσχυντη αδιαφορία της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στον αντισημιτισμό, προσθέτει ο κ. Apostolou, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι μη Έλληνες (και συγκεκριμένα αλβανοί μετανάστες) ήταν αυτοί που έπαιξαν έναν αξιοθαύμαστο ρόλο στη διάσωση της Συναγωγής, ενώ ο Νίκος Σταυρουλάκης Δ/ντής της Συναγωγής και υπεύθυνος για την αναστήλωσή της, επισήμανε την απουσία των ντόπιων κατά τις προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς στην πρώτη επίθεση. Γεγονός που προκαλεί εντύπωση, όπως τονίζει, δεδομένου ότι εάν η φωτιά εξαπλωνόταν οι ίδιοι θα διέτρεχαν τον κίνδυνο να χάσουν τις περιουσίες τους.

Το βασικό πρόβλημα με τον αντισημιτισμό δεν είναι μόνο ότι είναι πανίσχυρος επισημαίνει ο αρθρογράφος – αλλά ότι σε μία χώρα με 11.000.000 Έλληνες και μόλις 5.000 Εβραίους, «λίγοι είναι αυτοί που νοιάζονται αρκετά ώστε να αντισταθούν», καθώς «δεν υπάρχει στη χώρα μία θρησκευτική, ηθική ή κοινωνική

ηγεσία που να καταγγείλει αυτό το αίσχος».
Συνεχίζει επισημαίνοντας ότι η αδιαφορία των Ελλήνων «δεν αποτελεί έκπληξη», δεδομένου ότι η επίσημη εκδοχή της ιστορίας διασφαλίζει ότι ελάχιστοι γνωρίζουν το εβραϊκό κομμάτι της ελληνικής ιστορίας.

Αντί να αποτελεί μία στιγμή για ιστορική και ηθική περισυλλογή, το Ολοκαύτωμα αποτελεί μία ευκαιρία για την παροχή εθνικών συγχαρητηρίων για τη διάσωση ενός μικρού αριθμού Εβραίων, ενώ την ίδια ώρα αποσιωπείται η αδιαφορία και η συνεργασία πολλών Ελλήνων με τους κατακτητές, που καταδίκασαν σε θάνατο χιλιάδες Έλληνες Εβραίους.
Την άγνοια επιτείνουν οι ιστορικοί, Έλληνες και ξένοι, ενώ και οι Έλληνες πολιτικοί – με τη μοναδική εξαίρεση του Κων/νου Μητσοτάκη που καταδίκασε σθεναρά τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Συναγωγή στην Κρήτη – αντέδρασαν στα τελευταία γεγονότα σαν να βρίσκονται σε λήθαργο.

 

 

 

Να ανακαλέσουν άμεσα το State Department και το ADL τις βαριές και εξευτελιστικές κατηγορίες τους κατά της Ελλάδας!

Η αποκάλυψη της ταυτότητας των δραστών κατεξευτέλισε παράλληλα το State Department, την Αnti-Defamation League αλλά και την Wall Street Journal, η οποία την περασμένη Πέμπτη δημοσίευσε ημισέλιδο κατάπτυστο άρθρο κάποιου Andrew Apostolou με τίτλο “Η ντροπή της σύγχρονης Ελλάδας“. Στο παρελθόν έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας διάφορες περιπτώσεις δράσης μυστικών υπηρεσιών στη περιοχή. Στις 19 Οκτωβρίου 2001 συνελήφθησαν 4 Ισραηλινοί για κατασκοπεία ενώ βιντεοσκοπούσαν εγκαταστάσεις της αεροπορικής βάσης Σούδας, έδρας της 115 Πτέρυγας Μάχης. Στις 29 Μαΐου 2006 συνελήφθησαν 3 Τούρκοι τεχνικοί υπάλληλοι, διαπιστευμένοι στο ΝΑΤΟ, να φωτογραφίζουν γενικότερες στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Σούδας.

 

ΑΠΟ GREEKNATION

Related Posts
0 Comments

No Comment.