Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Αγωγή στα σχολεία ..για την διαφορετικότητα εξήγγειλε ο Υπουργός Παιδείας

Και μη χειρότερα…

Το κακό προελαύνει ,όταν οι καλοί δεν αντιδράνε!

 

 

«Οφείλουμε να εφαρμόσουμε την αγωγή στην εκπαίδευση πάνω στη διαφορετικότητα» δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Τάσος Κουράκης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της συλλογικότητας Homophonia – Thessaloniki Pride με τίτλο «Θεσμικά-νομικά αιτήματα και δικαιώματα των Λε.Γκ.Α.Δ» στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης το απόγευμα της Παρασκευής, στο πλαίσιο του 4ου Thessaloniki Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας.  

 

  «Πρέπει να μάθουν τα παιδιά στα σχολεία της χώρας ότι η διαφορετικότητα είναι πλούτος, και ότι δεν πρέπει να αισθάνονται συστολή και φόβο» σημείωσε ο κ. Κουράκης.  

  «Η αγωγή υγείας γίνεται σε περιορισμένο βαθμό, ενώ η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση αν γίνεται, γίνεται από μερικούς φωτισμένους δασκάλους μεμονωμένα. Ένα βασικό κεφάλαιο είναι η ταυτότητα φύλου και ο σεξουαλικός προσανατολισμός» δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας.    

    Για την αντιμετώπιση του bulling θεσμικά, υπάρχει ενιαίος τρόπος αντιμετώπισης της πολιτείας από ένα δίκτυο που στην κορυφή του υπάρχει μια διεπιστημονική επιτροπή με συμβουλευτικό ρόλο. Η δομή του δικτύου εκτείνεται στις 13 περιφερειακές εκπαιδευτικές διευθύνσεις, με 400 στελέχη εκπαίδευσης. Σε κάθε σχολική μονάδα υπάρχουν 2 εκπαιδευτικοί που δουλεύουν στο δίκτυο.     «Είναι μια ήδη στημένη μια δομή την οποία πρέπει να εκμεταλλευτούμε. Προφανώς ο ρόλος του Υπουργείο είναι καθοριστικός. Δεν είμαι αφελής. Έχουμε να ξεπεράσουμε πάρα πολλά εμπόδια» τόνισε για το θέμα ο Τ. Κουράκης.      

 

  «Έχουμε τη δυνατότητα να ορίσουμε θεσμικά ορισμένα πράγματα. Πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτό το εργαλείο για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Ακόμα και τους ρόλους των φύλων. Πρέπει να αλλάξουμε όλα αυτά που προσλαμβάνουν τα παιδιά μέσα από τα υπάρχοντα προβλήματα» συνέχισε κατά την τοποθέτηση του στη εκδήλωση ο κ. Κουράκης.  

 

  «Πρέπει να απευθυνθούμε στην κοινωνία για να αλλάξει στάση και συμπεριφορές για τα δικαιώματα» κατέληξε ο αν. υπουργός Παιδείας.  

  Από την πλευρά του Τμήματος Αντιμετώπισης της Ρατσιστικής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας η κ. Ασημίνα Κοντόλια ενημέρωσε το κοινό της εκδήλωσης για τις δομές που λειτουργούν μετά τον αντιρατσιστικό νόμο στην Ελληνική Αστυνομία, για την ομοφοβική βία.    

«Δεν πρέπει τα θύματα να διστάζουν να καταγγείλουν περιστατικά ομοφοβικής βίας» σημείωσε ενώ απάντησε σε δεκάδες επίμονες ερωτήσεις για τα δεκάδες περιστατικά ρατσιστικού λόγου και βίας από μέλη της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

    Η Ηλέκτρα Μους, εκπρόσωπος της ΜΚΟ «Αντιγόνη» **από την πλευρά της παρουσίασε τις δράσεις και τα προγράμματα της οργάνωσης για την ενημέρωση και αντιμετώπιση της ομοφοβικής βίας και του αποκλεισμού που δέχονται τα μέλη της lgbtqi κοινότητας.  

  Τέλος, η Ελεάννα Ιωαννίδου, δημοτική σύμβουλος με τις «Γειτονιές σε Δράση» έδωσε έμφαση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τρανς κοινότητα σημειώνοντας ότι «Είναι πολλά τα περιστατικά βίας απέναντι σε διεμφυλικά άτομα. Χαίρομαι που στην πόλη μου η στάση της διοργάνωσης του pride απέναντι στην τρανς κοινότητα δεν έχει καμία σχέση με αυτή της διοργάνωσης της Αθήνας».  

  «Πολλά από τα τρανς παιδιά δεν καταφέρνουν να τελειώσουν το σχολείο λόγω της βίας και του ρατσισμού που βιώνουν. Κάθε φορά πρέπει να αποδείξουν το πρόσωπο της αστυνομικής τους ταυτότητας βιώνοντας τον μέγιστο ρατσισμό. Βασική διεκδίκηση του κινήματος είναι να αλλάξει η διαδικασία με την  οποία γίνεται η αλλαγή στην ταυτότητα» τόνισε η κ. Ιωαννίδου.  

 

  Αυτή η κυβέρνηση, σύμφωνα με την δημοτική σύμβουλο, έχει δείξει ότι θέλει αλλά χρειάζονται πολλά βήματα. Είναι αδιανόητο να μιλάμε για σύμφωνο συμβίωσης και να μη μιλάμε για πολιτικό γάμο. Είναι αδιανόητο να μη μιλάμε για την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.  

  «Ο σεξισμός βαθαίνει τις μέρες της κρίσης. Πράγματα που θεωρούσαμε δεδομένα ξαναμπαίνουν στο επίκεντρο. Χρειάζεται αλληλεγγύη και θεσμικές αλλαγές, εμβάθυνση της δημοκρατίας» σημείωσε στην τοποθέτηση της η Ε. Ιωαννίδου.     Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.  

 

  Σημειώνεται ότι στον ίδιο χώρο νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Pride εκδήλωση με θέμα «Σύμφωνο συμβίωσης – το τέλος ή η αρχή των LGBT διεκδικήσεων στην Ελλάδα: συζήτηση με βουλευτές».

 

 https://left.gr/news/t-koyrakis-sto-pride-na-apeythynthoyme-stin-koinonia-gia-na-allaxei-stasi-kai-symperifores#sthash.oFBthuE0.dpuf

 

 

 

**

Τι είναι η ΜΚΟ “Αντιγόνη”:

 

Ο δικομματισμός πληρώνει τον αντιρατσισμό:   10.000 ευρώ από το υπουργείο Απασχόλησης επί ΝΔ. Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Αντιγόνη» λοιπόν, με έδρα Καμελιών 26, Π. Ψυχικό 15452, υλοποίησε κατά τα λεγόμενά της και κατά το διάστημα 21 Μαρτίου 2007 – 31 Δεκεμβρίου 2007, πρόγραμμα από κοινού με την οργάνωση «Σύμπραξη κατά της Ομοφυλοφοβίας» με την επωνυμία «Σχέδιο Δράσης σε Θεσμικά και Πρακτικά Θέματα Γενετήσιου Προσανατολισμού». Πολύ «σοφιστικέ» η διατύπωση και φυσικά πολύ δυσνόητη, για να μην καταλαβαίνει το πόπολο και να «ψαρώνει»… Η ΜΚΟ «Αντιγόνη» τώρα, με την οποία «συνεργάζεται» ο Παναγιώτης Δημητράς (Εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι,ένθερμος υποστηρικτής του «Ουράνιου Τόξου» και της ύπαρξης «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα.)

και αντιπρόεδρος είναι το άλλο πατριωτικό φρούτο, ο Τρεμόπουλος των Οικολόγων: έρευνα σχετικά με τις απόψεις διδασκόντων σε ελληνικά πανεπιστήμια, καθώς και προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών και φοιτητριών σχετικά με το επίπεδο και την ποιότητα της παρεχόμενης πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στον τομέα των ομοφυλοφιλικών σπουδών!

 

http://www.thermopilai.org/content/oi-upoptes-kai-anthellenikes-mko-pou-proballontai-stis-ekpompes-ton-mme

 

 

O σκοτεινός ρόλος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι

Related Posts
0 Comments

No Comment.