Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

3d διαφημίσεις θα προβάλονται στον ουρανό!

 

.fullpost { display: inline; }Αν οι διαφημιστικές πινακίδες σας φαίνονται υπερβολικά πολλές, τότε τα χειρότερα μάλλον έρχονται. Μια νέα τεχνολογία φιλοδοξεί να προβάλλει τρισδιάστατα διαφημιστικά μηνύματα στον αέρα, χάρη σε ένα σύστημα λέιζερ που προβάλλει κινούμενες τρισδιάστατες εικόνες στον ουρανό κι εκτιμάται ότι θα…
www.dinatos.grείναι έτοιμη για πρακτικές εφαρμογές μεσα στο 2011.

Το σύστημα αναπτύσσεται από την ιαπωνική εταιρία Burton, σύμφωνα με το New Scientist. Η τεχνολογία άρχισε να αναπτύσσεται από το 2006, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Κέιο του Τόκιο και το Εθνικό Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας.

Η συσκευή αρχικά εστίαζε έναν παλμό λέιζερ σε ένα σημείο του αέρα, το οποίο ιονίζει, δημιουργώντας για λίγο μια μπάλα πλάσματος που λάμπει. Η νέα βελτιωμένη εκδοχή της συσκευής εστιάζει 1.000 παλμούς λέιζερ στον ουρανό κάθε δευτερόλεπτο, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση πολλών συνεχών σημείων φωτός, από τα οποία μπορεί να δημιουργηθεί μια κινούμενη τρισδιάστατη εικόνα γραφικών.

Η εταιρία μελετά τη χρήση της νέας τεχνολογίας για την προβολή υπαίθριων διαφημίσεων, κάτι το οποίο θα απαιτήσει αύξηση του μεγέθους της προβολής (προς το παρόν λιγότερο από ένα μέτρο), με την χρήση πιο ισχυρών λέιζερ. Άλλες εφαρμογές πέρα από τη διαφήμιση, περιλαμβάνουν επιδείξεις φωτεινών εκρήξεων στον ουρανό σαν πυροτεχνήματα, καθώς και προβολή τρισδιάστατης τηλεόρασης.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ήδη αναπτύσσει μια παρόμοια τεχνολογία σαν αμυντικό όπλο σε στρατιωτικά οχήματα. Ονομάζεται Σύστημα Ακουστικής Ασπίδας Πλάσματος (PASS) και μπορεί να δημιουργήσει βίαια αποτελέσματα, χρησιμοποιώντας έναν πρόσθετο παλμό λέιζερ για να δημιουργήσει έκρηξη στην αρχική μπάλα πλάσματος, παράγοντας ταυτόχρονα μια φωτεινή λάμψη κι ένα δυνατό θόρυβο. Η νέα τεχνολογία -που αποσκοπεί στο να δημιουργεί μια αμυντική ασπίδα φωτός και κρότου- έχει ήδη επιτυχώς δοκιμαστεί σε στρατιωτικά οχήματα.

 

 

Πηγή

Related Posts
0 Comments

No Comment.