Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

32 ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΚΡΕΜΕΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ 100 ΕΚ ΔΟΛΛΑΡΙΩΝ!!

makeleio.gr_
 
Θα αναιρέσει για πολλοστή φορά την απόφαση κατά ΑVIN Oil o Άρειος Πάγος;
 

Στο Α2 Τμήμα του Αρείου Πάγου εκδικάζεται τη Δευτέρα για μια ακόμη φορά αναίρεση απόφασης σε βάρος του Ομίλου Βαρδινογιάννη για απάτη σε βάρος του Δημοσίου.

 

 

Η υπόθεση αυτή βρίσκεται σε δικαστική εκκρεμότητα, ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε πέντε αλλά 32 ολόκληρα χρόνια.

 

 

Στις 3 Ιουλίου 1980 το Ελληνικό Δημόσιο κατέθεσε αγωγή κατά της εταιρίας AVIN OIL TRADING COMPANY S.A με έδρα τον Παναμά, διεκδικώντας το ποσό των 7.979.000 δολαρίων ΗΠΑ, για μη τήρηση συμβατικών της υποχρεώσεων που είχαν ως συνέπεια να ζημιωθεί το Ελληνικό Δημόσιο.

 

 

Στις 14.12.1978 το Υπουργείο Εμπορίου είχε διενεργήσει διεθνή διαγωνισμό για την προμήθεια 90.000 μετρικών τόνων πετρελαίου Diesel για τις ανάγκες της εσωτερικής αγοράς. Στο διαγωνισμό συμμετείχε η AVIN OIL η οποία και μειοδότησε προσφέροντας τιμή 159,40 δολάρια κατά μετρικό τόνο.

 

 

Η σύμβαση που υπεγράφη προέβλεπε επί ποινική ρήτρα την παράδοση της ποσότητας του Diesel από 12 μέχρι 31 Ιανουαρίου 1979. Η εναγόμενη όμως παρέδωσε μόνο 40.000 μετρικούς τόνους εντός της προθεσμίας, με αποτέλεσμα το Ελληνικό Δημόσιο να αναγκαστεί να αγοράσει 50.000 μετρικούς τόνους από αλλού με τίμημα 327,80 δολάρια κατά μετρικό τόνο.

 

 

Από τότε άρχισε ένα δικαστικό σήριαλ που συνεχίζεται και σήμερα.

 

 

Έχουν εκδοθεί σειρά αποφάσεων που δικαιώνουν το δημόσιο, οι οποίες όμως αναιρούνται στον Άρειο Πάγο, ξαναδικάζονται και ξανά και ξανά αναιρούνται και το γαϊτανάκι συνεχίζεται. Η τελευταία απόφαση είναι η 640/2007 του Εφετείου Πειραιά (Ναυτικό Τμήμα), εναντίον της οποίας έχει επίσης ασκηθεί αναίρεση, η οποία συζητείται τη Δευτέρα στο Α2 Τμήμα με την παρακάτω σύνθεση:

 

 

Πρόεδρος: Αθανάσιος Κουτρουμάνος, Αντιπρόεδρος Α.Π.

 

 

Μέλη: Τσόλκας Κων /νος, Λαμπροπούλου Ευθυμία, Φουρλάνος Γεράσιμος, Γιαννούκου Στυλιανή, Κλαδογένης Εμμανουήλ, Σίνη Χαραλαμπία, Κοντός Γεώργιος.

 

 

Σύμφωνα με μέτριους υπολογισμούς το ποσό αυτό σήμερα με τους ανατοκισμούς υπερβαίνει τα 100.000.000 δολάρια. Το ποσό είναι πολύ μεγαλύτερο και μόνο αν σκεφθεί κανείς ότι το 1979 η τιμή του χρυσού ήταν 213 δολάρια η ουγγιά, ενώ σήμερα 1800 δολάρια.

 

 

http://www.kentri.gr

Related Posts
0 Comments

No Comment.