Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Τί συμβαίνει με την Ρωσία;

 
Οι διεθνείς γεωπολιτικές ανακατατάξεις πέραν από του ότι είναι σε πλήρη εξέλιξη, είναι γνωστό πως πρόκειται να συμβάλουν τα μέγιστα στην επόμενη ημέρα όλων των κρατών που επιθυμούν να αποκομίσουν οφέλη και ιδιαίτερα οικονομικά. Οι πιέσεις που ασκούνται προς την Ρωσία, συνεχώς αυξάνονται, προκειμένου να εξασφαλισθεί η μη συμμετοχή της στον επόμενο χάρτη των δυνατών. Η Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν γνωρίζει πολύ καλά πως εάν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε η χώρα θα βρεθεί -το λιγότερο- μισό αιώνα πίσω και θα είναι πολύ δύσκολη η ανάκαμψή της και η επαναφορά της στο club των ισχυρών. Και αυτό είναι ένα γεγονός που όχι μόνο δεν θέλει να αποδεχθεί η ρωσική ηγεσία, αλλά έχει -και το αποδεικνύει ολοένα και εντονότερα- την πλήρη διάθεση να σκληρύνει την στάση της και να στείλει τα επαρκή μηνύματα προς κάθε πλευρά.

Βαθαίνει η ρωσο-τουρκική κρίση

Mετά την στοχοποίηση από ρωσικά βαλλιστικά πυρηνικά βλήματα του τουρκικού αντιβαλλιστικού ραντάρ που έχει εγκατασταθεί από το ΝΑΤΟ στην περιοχή της Μαλάτειας, 400 μίλια νοτιοανατολικά από την πρωτεύουσα της χώρας Άγκυρα, στοχοποίηση που εμμέσως πλην σαφώς παραδέχθηκαν οι Ρώσοι, προστίθενται και άλλοι κρίκοι στην ρωσοτουρκική κρίση που υποβόσκει. Κρίκοι και στον τομέα ενέργεια, αλλά και στα της άμυνας. Θυμίζουμε την σαφή ανακοίνωση της Μόσχας, ως προς την αντιπυραυλική ασπίδα και την Τουρκία. ”Σε μια στιγμή που διεξάγονται συνομιλίες εξομάλυνσης των σχέσεων για το ζήτημα της αντιβαλλιστικής άμυνας, με την εγκαινίαση του συστήματος παρακολούθησης του ΝΑΤΟ στην Τουρκία, δικαιολογούνται τα μέτρα που ανακοίνωσε ότι θα λάβει ο Ρώσος Πρόεδρος, ως απάντηση στις κινήσεις του ΝΑΤΟ”. Δηλαδή στοχοποίηση με τακτικά ή μεσαίου-μεγάλου βεληνεκούς πυρηνικά βλήματα, όπως ανακοίνωσε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Οι πληροφορίες από την Μόσχα αναφέρουν ότι η Τουρκία θα στοχοποιηθεί με μεσαίου (MRBM) ή μεγάλο βεληνεκούς (ICBM) βλήματα, όπως έγινε και στον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ, όπου τοποθετήθηκαν τακτικά βλήματα με πυρηνικές κεφαλές Iskander. Η διαδικασία είναι ήδη σε εξέλιξη.

Τα προβλήματα όμως στις ρωσοτουρκικές σχέσεις πέρασαν και στην ενέργεια. Το υπουργείο ενέργειας της Τουρκίας, ως γνωστόν, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί την απόφαση της Άγκυρας να παγώσει το συμβόλαιο αγοράς φυσικού αερίου από τη Ρωσία, καθώς είχε ζητήσει εκπτώσεις στην τιμή του αερίου, και η Μόσχα δεν τις δέχθηκε. Το ερώτημα είναι πλέον από πού θα προμηθευτεί η Τουρκία το φυσικό αέριο που αγόραζε από τη Ρωσία. Επιπλέον, και διασταλτικά, η Άγκυρα δείχνει να μην προβληματίζεται να ανοίγει πρόσθετο μέτωπο, και μάλιστα με μια δύναμη του βεληνεκούς της Ρωσίας.

Να τονίσουμε ακόμη πως στη Μαύρη Θάλασσα αρχίζουν να συμβαίνουν καταστάσεις ”Αιγαίου”: Πέντε ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά ενεπλάκησαν προ δύο ημερών σε επεισόδιο με τουρκικά μαχητικά F-16. Τα ρωσικά βομβαρδιστικά κατευθύνονταν νότια και πιθανότατα προς την Συρία. Προσεγγίζοντας τα τουρκικά παράλια, τα ρωσικά βομβαρδιστικά προσεγγίστηκαν από τουρκικά F-16, σε ένα επεισόδιο που για πρώτη φορά μετά το 1990 καταγράφεται στην περιοχή. Όπως αποκαλύφτηκε από τα βουλγαρικά ΜΜΕ, για την αναχαίτιση ρωσικών μαχητικών στην περιοχή, αρμόδια είναι η νότια διοίκηση του ΝΑΤΟ η οποία επέλεξε να εμπλέξει τα τουρκικά μαχητικά με τα ρωσικά.

Η ρωσική αυτή κίνηση ερμηνεύεται ως συνέχεια των “μηνυμάτων” που στέλνει η Μόσχα προς την Άγκυρα, αναφορικά με την κατάσταση στην Συρία. Η Ρωσία γνωρίζει ακριβώς τι πράττουν οι Τούρκοι στην ταραγμένη και αλληλοσπαρασσόμενη Συρία, με μυστικούς πράκτορες, μισθοφόρους και όχι μόνον.

Το σύνολο αυτών των εξελίξεων, περνά σε νέα σελίδα τις ρωσοτουρκικές σχέσεις, που ούτως ή άλλως, και παρά τις κατά καιρούς διακυμάνσεις, διαπερνούνταν πάντα από καχυποψία. Η οποία τις τελευταίες εβδομάδες ανεβαίνει κατακόρυφα…

Ντμίτρι Ρογκόζιν: Η Ρωσία πρέπει να ακολουθήσει πολιτική της ατσάλινης γροθιάς

«Πρέπει να επιστρέψουμε στον εαυτό μας τη βίαιη φυσική ισχύ του στρατού και του στόλου. Η πολιτική πρέπει να είναι πολιτική της ατσάλινης γροθιάς σε γάντι από μαλακό δέρμα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκόζιν, μιλώντας στο ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος για την υποστήριξη του στρατού, του στόλου και του στρατιωτικού-βιομηχανικού συμπλέγματος.

Όπως ανακοίνωσε ο Ρογκόζιν την επόμενη δεκαετία η βιομηχανία της Ρωσίας πρέπει να παραγάγει για τις Ένοπλες Δυνάμεις 400 διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους, οκτώ
στρατηγικά πυρηνοκίνητα υποβρύχια, 50 πλοία επιφανείας, 600 αεροσκάφη και 1000 ελικόπτερα.

ΣΧΟΛΙΟ: Όποιος δεν καταλαβαίνει ότι η Ρωσία είναι αποφασισμένη να χτυπηθεί με την παγκόσμια διακυβέρνηση τότε αυτός ζεί σε μία πλάνη.

Ο Πούτιν αντιστέκεται και πρέπει να πεθάνει
Απετράπη «απόπειρα δολοφονίας» του Πούτιν 


Απόπειρα δολοφονίας του ρώσου πρωθυπουργού Βλαντίμιρ Πούτιν, η οποία θα σημειωνόταν από ισλαμιστές μετά τις προεδρικές εκλογές της 4ης Μαρτίου απέτρεψαν οι ρωσικές και οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες, όπως μετέδωσε σήμερα η ρωσική κρατική τηλεόραση.

Οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες αποκάλυψαν τη συνωμοσία ύστερα από έκρηξη μέσα σε ένα διαμέρισμα στην Οδησσό της νότιας Ουκρανίας, κατά την οποία…
ένας άνθρωπος σκοτώθηκε. Σύμφωνα με το Pervyi Kanal, το πρώτο κανάλι της δημόσιας ρωσικής τηλεόρασης, δύο ακόμη άτομα συνελήφθησαν και βεβαίωσαν ότι εργάζονταν για τον ισλαμιστή ηγέτη Ντίκου Ουμάνοφ, σφοδρό πολέμιο του Κρεμλίνου.

Ένας από τους ύποπτους που συνελήφθησαν, ο Ιλβι Πιανζίν, ο οποίος κατά τα φαινόμενα ανακρίνεται στα γραφεία της ουκρανικής αστυνομίας, ανέφερε ότι η οργάνωση είχε φθάσει στην Ουκρανία από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μέσω Τουρκίας. Όπως είπε ο ίδιος, η οργάνωση θα εκπαιδευόταν στην Ουκρανία στην παρασκευή βομβιστικών μηχανισμών πριν πραγματοποιήσει επιθέσεις στη Ρωσία και ολοκληρώσει την αποστολή της με μια απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντίμτρι Πεσκόφ, επιβεβαίωσε την πληροφορία αλλά αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο.


Related Posts
0 Comments

No Comment.