Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Σχέδιο για Τουρκικά κόμματα στην Αλβανία και τα Βαλκάνια;

 

 

Πόδι στις Βαλακανικές χώρες μέσω και νέων κομμάτων επιδιώκει να βάλει η Αγκυρα στο πλαίσιο της νεοθωμανικής ιδέας του κ. Νταβούτογλου και μέντορα στα διπλωματικά του κ. Ερντογάν.

Ενα παράδειγμα τέτοιας » επεκτατικής πολιτικής»  αποτελεί, σύμφωνα με αποκάλυψη του δημοσιογράφου κ. Αλφρέντ Λέλια, στο αλβανικό περιοδικό «ΜΑΡΟ» αυτής της εβδομάδας, που μετέφερε η «deropoli», με τον τίτλο: «Το νεοοθωμανικό σχέδιο – η »Ερυθρόμαυρη Συμμαχία», τουρκικό κόμμα».

Και αναφέρεται στον κ. Κρεσνίκ Σπαχίου, τ. αντιπρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου της Αλβανίας, τον οποίο μόλις πρόσφατα απεμάκρυνε από τη θέση του ο κ. Μπερίσα.Ο κ. Κρεσνίκ Σπαχίου την πολιτική  του ανέλιξη, ως ηγέτης της «Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας», την στηρίζει  στις υπερβολικά ακραίες θέσεις, κυρίως κατά της Ελλάδος.
Το αναφερόμενο άρθρο λοιπόν, αρχίζει με μια εύλογη ερώτηση ως προς το ποιός κρύβεται πίσω από το εγχείρημα αυτό, αλλά ουσιαστικά δίνει και τις απαντήσεις. Και το συμπέρασμα αυτών είναι υπαρχει μεν καθαρός τουρκικός δάκτυλος αλλά και κάποιος αμερικανικός ρόοσ:

«Ποιος έκανε δυνατή την επίσκεψη Σπαχίου στην Αμερική και γιατί η επίσκεψή του συνοδεύτηκε από μυστήριο; Ποιος είναι ο μεσάζων ανάμεσα στο Σπαχίου και των τουρκικών συμφερόντων στην Αλβανία; Ενδιαφέρονται οι Αμερικανοί για την αναγέννηση της κάποτε Οθωμανικής Αυτοκρατορίας; Μήπως ήρθε η ώρα μετά την υποδομή των επιχειρηματικών μπίζνες, της παιδείας και των τουρκικών ιδεών, η Άγκυρα να εκπροσωπηθεί και πολιτικά στην Αλβανία; Ο νεο-οθωμανισμός, είναι ιδεολογία ή ανακάλυψη;», διερωτάται.Κατά τον Αλβανό δημοσιογράφο για την επίσκεψη του κ. Σπαχίου στις Η.Π.Α. μεσολάβησαν οι Τούρκοι, σε ένα ταξίδι πληρωμένο από αυτούς.

Επίσης ο κ. Λέλια λέει κάποια πράγματα καθαρά συνολικά για την βαλκανική διείσδυση της Τουρκίας με στόχο,κατά τον κ. Νταβούτογλου, την επανάκτηση της τουρκικής επίδρασης στα Βαλκάνια, στις περιοχές που κάποτε κατακτήθηκαν από τους οθωμανούς.

Κατι που, κατά ορισμένους, συμφέρει και την Ουάσιγκτον. Συμφέρει στην Αμερική,λένε, μια ζώνη τουρκικής επιρροής εντός της οποίας θα είναι η Αλβανία, το Κόσοβο και η Βοσνία. Οι κνήσεις αυτές εξυπηρετούνται   όχι μόνο με οικονομική διείσδυση (επιχειρήσεις κλπ)   αλλά τώρα και με κόμματα .

Στην περιπτωση της Αλβανίας υποστηρίζεται ότι η Αγκυρα επιδιώκει και έναν ακόμα διαυλο επιρροής – πέραν των σχέσεωντου κ Μπερίσα με Ερντογάν – αυτόν του κ. Σπαχίο.

Οι εξελίξεις θα δείξουν…

 

www.prionokordela.gr/diethnh/schedio-gia-tourkika-kommata-sthn-albania-kai-ta-balknia/

Related Posts
0 Comments

No Comment.