ΠΑΠΑΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ
ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ:
α) ΠΡΩΤΑ, Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ,
ΕΠΕΙΤΑ ΔΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΟΥΣ!
β) ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑΝ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ!
γ) ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΔΕ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΟΝ!
***********
_________Ο νυν Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος είναι βεβαίως ένας πανέξυπνος άνθρωπος, αλλά παρά ταύτα δεν αφήνει να διαφαίνεται η πνευματική του συγκρότηση, ούτε αυτό πού ονομάζουμε “αγιότητα”! Μπορεί να διαθέτει τα στοιχεία αυτά, αλλά δεν φαίνονται! Θαυμάζεις την ευστροφία Του, όχι όμως και την αγιότητά Του!

![]() |
Σκηνή από την μακάβρια Τελετή της “ακοινωνησίας”! |
![]() |
Τι μεγάλη ταπείνωση! Και του Πατριάρχη το χέρι φιλάμε, αλλά καί του Εβραίου,
δηλ. του διαδόχου των σταυρωσάντων τον Χριστό! Ο χριστιανός Πάπας τιμά υπερβαλλόντως τον Εβραίο Ηγέτη!
|
________Μετέβη, λοιπόν, ο Πάπας στα Ιεροσόλυμα, δηλ. η συνάντηση αυτών των Δύο Μεγάλων, Πάπα και Πατριάρχη, έγινε σε ουδέτερο δηλ. σε ξένο, έδαφος! Αμφότεροι έφυγαν από την έδρα τους και μετέβησαν σε ένα ουδέτερο έδαφος! Δια του τρόπου αυτού ουδείς μειώθηκε, ουδείς ταπεινώθηκε! Η παραχώρηση ήταν αμφοτεροβαρής! Πάπας και Πατριάρχης ετήρησαν τα προσχήματα! Έδειχναν, ότι είναι ισότιμοι!
![]() |
Η εληά ως άλλοθι! Ώ!, της υποκρισίας! Έτσι άραγε κτίζεται η ειρήνη; ΟΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ! ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ! ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ “ΑΠΙΣΤΩΝ”! |
2. ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΙ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΟΙ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑΝ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ!
![]() |
||||
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Πεγάμου – Ακαδημαϊκός και Πρωτοπαλλήκαρο του Πατριάρχου μας- ασπάζεται το χέρι του Πάπα! Η δουλοπρέπεια σ΄ όλο το μεγαλείο της!
|
|
|
|
|
_______Θέλετε, λοιπόν, αγαπητοί μου φίλοι, μεγαλύτερη απόδειξη της υποκρισίας των Προκαθημένων και από τήν άλλη πλευρά; Ο ημέτερος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, επήγε στο Εβραϊκό Μουσείο του Ολοκαυτώματος, όπου είπε και έγραψε άρρητα ρήματα! «…. Εν ονόματι της πολιτισμένης ανθρωπότητας ζητούμε συγγνώμη για την τραγική απώλεια της ζωής των θυμάτων αυτών και επαναλαμβάνουμε: Ποτέ πλέον!» έγραψε ο κ. Βαρθολομαίος στο βιβλίο επισκεπτών. Ελησμόνησε, φαίνεται, ο Παναγιώτατος, ότι εμείς οι Έλληνες και μάλιστα οι του ιερατείου, προστατεύσαμε τους Εβραίους, τους κρύψαμε στα σπίτια μας, τους δώσαμε ψεύτικα πιστοποιητικά (Αρχιεπίσκοπος Αθηνών), για να σωθούν από τη Γερμανική λαίλαπα! Αυτά θα περιμέναμε να διαβάσουμε και όχι την «συγγνώμη»! Λάθος, Παναγιώτατε! Αποσιωπήσατε την αληθινά χριστιανική συμπεριφορά των Ελλήνων!Και πάλιν θα αναφωνήσω: Ώ, της υποκρισίας, Θεέ μου! Μας κοροΐδεύουν! Πάρτε το είδηση!
3. ΕΝ ΤΕΛΕΙ, ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΘΕΟΝ!
1. Όταν ο Πάπας Φραγκίσκος από τον ειδικό εξώστη στο Βατκανό, όπου κάθε Κυριακή εκφωνεί τους λόγους του, εξαπέλυσε δύο περιστέρια, ως σύμβολο της ειρήνης, τότε ξαφνικά ένας γλάρος καί ένας κόραξ κατεσπάραξαν τα δύο εκείνα περιστέρια μπροστά στα μάτια χιλιάδων θεατών και συγχρόνως ακροατών του Πάπα στην γνωστή πλατεία του Αγίου Πέτρου.
2. Λίγο πρίν την συνάντηση Πάπα και Πατριάρχου στα Ιεροσόλυμα έγινε μεγάλος -όχι όμως και καταστρεπτικός- σεισμός με επίκεντρο την περιοχή της Ίμβρου, εκ της οποίας κατάγεται ο Πατριάρχης, γενικώτερα δε τη περιοχή της Σαμοθράκης.
3. Ο σεισμός ακούσθηκε και στο Άγιον Όρος! Μήπως για να θυμίσει ο Θεός και στους Αγιορείτες Μοναχούς, ότι έχασαν πια τη λαλιά τους; Τώρα πια δεν βλέπουν άραγε τα καμώματα του Πατριάρχου;
4. Μετά τό προσκύνημα του Πάπα στο ιερό Σπήλαιο της Βηθλεέμ εξερράγη πυρκαϊά, η οποία και προκάλεσε σοβαρές καταστροφές στον ιερό αυτό χώρο.
Κάποιοι, στοχαστικά σκεπτόμενοι, διατύπωσαν την άποψη, ότι με όλα αυτά ο Πανάγαθος Θεός αποδοκίμασε ενέργειες, πράξεις και κινήσεις των δύο αυτών εκκλησιατικών Προσώπων, του Πάπα και του Πατριάρχου. Μπορεί και να μη έχουν άδικο! Πως π.χ. ευρέθησαν ένας γλάρος (από την θάλασσα) και ένας κόραξ (από το βουνό) μαζί τήν ίδια ώρα και προέβησαν στην ίδια φονική πράξη; Η Ρώμη δεν έχει θάλασσα! Γιατί ο σεισμός να έχει επίκεντρο το Άγιον Όρος; Μήπως επειδή έχασε τη λαλιά του ως πρός τα καμώματα του Πατριάρχου; Γιατί άραγε να πιάσει φωτιά το ιερό Σπήλαιο της Βηθλεέμ; Όλα αυτά μπορούν να θεωρηθούν ως μία ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ στα επί γης δρώμενα υπό εκκλησιαστικών Ταγών!
Αίγιον, 26 Ιουνίου 2014
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ