Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Milliyet: Ανοίγει η Αμμόχωστος υπό τουρκική διοίκηση

Το άνοιγμα της Αμμοχώστου, της “πόλης-φάντασμα”, όπως την αποκαλεί η εφημερίδα “Milliyet”, προαναγγέλλουν οι Τούρκοι. Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Φιλελεύθερος”, η οποία επικαλείται δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, μόλις η Κυπριακή Δημοκρατία αναλάβει την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την 1η Ιουλίου, θα προχωρήσουν Τουρκία και κατοχικό καθεστώς. Στο δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Άνοιγμα της πόλης-“φάντασμα”», γράφει πως το ψευδοκράτος ετοιμάζεται να κάνει “ένα ιστορικό βήμα”.
Σύμφωνα με την “Milliyet”, “όλοι οι Ελληνοκύπριοι θα μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους”, υπό τουρκική διοίκηση, αναφέροντας πως έχουν ήδη αρχίσει οι εργασίες για μονομερές άνοιγμα των Βαρωσίων.
Μάλιστα, ήδη σημειώνει πως ετοιμάζεται έκθεση στην οποία καταγράφεται ο αριθμός των Ελληνοκυπρίων που είναι ιδιοκτήτες ακινήτων στην περίκλειστη πόλη και που θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην κλειστή πόλη και κάτω από ποιο ιδιοκτησιακό καθεστώς θα περιέλθουν οι εκεί περιουσίες.
“Ένα ζήτημα το οποίο μένει να καθοριστεί είναι ο αριθμός των νεκρών. Με βάση την έκθεση, θα κατονομάζεται ο προ του 1974 νόμιμος ιδιοκτήτης του ακινήτου και από εκεί και πέρα όσοι..
  το επιθυμούν θα προσκληθούν να επιστρέψουν για εγκατάσταση στις περιουσίες τους, υπό βέβαια τουρκική διοίκηση. Τα όποια νομικά προβλήματα προκύπτουν θα επιλύονται στη λεγόμενη Επιτροπή Ακίνητης Ιδιοκτησίας”, αναφέρεται χαρακτηριστικά από τον Φιλελεύθερο.
Μάλιστα, η εν λόγω πληροφορία έρχεται λίγες μέρες μετά τη συνάντηση που είχε ο Ταγίπ Ερντογάν με τον Μπαράκ Ομπάμα, ενώ το θέμα της Αμμοχώστου βρισκόταν στην ημερήσια διάταξη των συνομιλιών που είχε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης κ. Ντερβίς Έρογλου με την τουρκική πολιτική ηγεσία στις 13 Μαρτίου.
Κατά το δημοσίευμα, η τουρκική κυβέρνηση έκανε φαίνεται δεκτό το αίτημα του κ. Ερογλου για την Αμμόχωστο.
Τέλος, στο δημοσίευμά της η “Milliyet” αναφέρεται και στην πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, για επιστροφή των Βαρωσίων και επαναλειτουργία του λιμανιού υπό την Ευρωπαϊκή Ένωση, πρόταση η οποία εκκρεμεί εδώ και πολύ καιρό. Ωστόσο, η τουρκική εφημερίδα θεωρεί ότι τώρα, με την πρόταση για επιστροφή Ελληνοκυπρίων στην κλειστή πόλη υπό τουρκική διοίκηση, το σχετικό αίτημα ικανοποιείται.

 

http://syndesmos71.blogspot.com/2012/03/milliyet.html

 

Related Posts
0 Comments

No Comment.