Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Χαρίζουμε Μακεδονική γλώσσα και εθνότητα ;

Ο Παπανδρέου θέλει το όνομα και δίνει όλα τα άλλα στον Γκρούεφσκι;

.fullpost{display:inline;}

Του χαρίζει γλώσσα και εθνότητα;

Στην επιδίωξη του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου να προωθήσει την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ αναφέρεται η Neue Zürcher Zeitung στο φύλλο του Σαββάτου με αφορμή τη συνάντηση Παπανδρέου, Γκρούεφσκι και Μπερίσα στις Πρέσπες.
Η ελβετική εφημερίδα παρατηρεί: “Αφορμή για τη συνάντηση ήταν η καλύτερη προστασία του υδροβιοτόπου των Πρεσπών. Όμως ο έλληνας πρωθυπουργός επιδιώκει πολύ περισσότερα: την αναβίωση της Διαδικασίας Σταθεροποίησης και Σύνδεσης των δυτικών Βαλκανίων με την ΕΕ, αλλά και την επίλυση του ανοιχτού ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ.
Σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο ο έλληνας πρωθυπουργός ελπίζει από την εξεύρεση συμβιβασμού με τα Σκόπια όχι μόνο σε μια επιτυχία στην εξωτερική πολιτική, αλλά και στην αναβίωση της Διαδικασίας Σταθεροποίησης και Σύνδεσης των δυτικών Βαλκανίων, την οποία προώθησε ως υπουργός Εξωτερικών στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στη Θεσσαλονίκη το 2003.
Προϋπόθεση ωστόσο για την εξεύρεση λύσης θα είναι ο συνομιλητής του Νίκολα Γκρούεφσκι να αποδεχθεί την ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» για όλες τις χρήσεις. Ως αντάλλαγμα, πάντα σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο,η Αθήνα θα πάψει να θεωρεί εμπόδιο το αν υπάρχει «μακεδονική εθνότητα» και «μακεδονική γλώσσα», καταλήγει η Neue Zürcher Zeitung.

 

ΠΗΓΗ

Related Posts
0 Comments

No Comment.