Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Τουρκία-Ισραήλ: Απλουστευτικά τεχνάσματα

“…Η μεγάλη απειλή για την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο δεν είναι η Τουρκία, αλλά η Αμερική…
Η Τουρκία γίνεται απειλή ακριβώς γιατί είμαστε προτεκτοράτο των ΗΠΑ, γιατί εκτελέσαμε, σαν δωσίλογοι, όλα τα σχέδια της Νέας Τάξης με κεντρικό την εισαγωγή, εισβολή και κατοχή της χώρας μας από αλλοδαπούς…”

Ένα άλλο τέχνασμα, παραλλαγή των «ίσων αποστάσεων», είναι η απλουστευτική εξίσωση της Τουρκίας με το Ισραήλ.

Στην Ελλάδα αυτό το τέχνασμα θα «παίξει» από τη δόλια, αλλά και πολύ οργανωμένη στη χώρα μας, σιωνιστική προπαγάνδα. Θα στηριχθεί σε γόνιμο έδαφος: Στη συναισθηματική φόρτιση του ελληνικού λαού από τη συμπεριφορά της Τουρκίας, στην ιστορική εχθρότητα ανάμεσα στις δύο χώρες και στα πάγια και δικαιολογημένα αντιτουρκικά αισθήματα.

Ήδη πολλοί από αφέλεια ή συναισθηματική φόρτιση και άλλοι από δολερή σκοπιμότητα καταλήγουν, «αναλύοντας» τη θηριώδη επίθεση του Ισραήλ, σε απλουστευτικά σχήματα του τύπου: «Το βατερλώ της στρατηγικής του Νταβούτογλου», «Ισραήλ- Τουρκία: Τα μαντρόσκυλα της περιοχής», «τα γεράκια της Άγκυρας έγιναν μπεκάτσες» και τα παρόμοια…

Με αυτές τις υπεραπλουστεύσεις εξωραϊζεται το συγκεκριμένο έγκλημα του Ισραήλ και επιμερίζεται και στην άλλη κακουργία της περιοχής: Την Τουρκία.
Με αυτά τα τεχνάσματα των σχηματικών μυαλών (αν δεχτούμε ότι αυτά τα κείμενα είναι καλών προθέσεων) το Ισραήλ σχεδόν χειροκροτείται επειδή οδήγησε σε ήττα τη στρατηγική της Τουρκίας και έδωσε ένα καλό μάθημα στην άλλη ιμπεριαλιστική κακουργία (δολοφόνησε εν ψυχρώ άμαχους για να δώσει μάθημα στην Τουρκιά!!!).

ΟΤΑΝ γράφεις τέτοιους επαίνους για το ισχυρό κράτος του Ισραήλ που έδωσε ένα καλό μάθημα στο γειτονικό εχθρό μας ή είσαι εγκάθετος της σιωνιστικής προπαγάνδας ή βλάκας που πέρα από τη μύτη σου (την Τουρκία) δεν βλέπεις τίποτα άλλο.

Σε τέτοια τεχνάσματα που μεταθέτουν το έγκλημα του Ισραήλ εναντίον των Αράβων και του συνόλου της ανθρωπότητας στην κόντρα των «δύο μαντρόσκυλων» και στην ικανοποίηση της νίκης του Ισραήλ, ΜΟΝΟ η σιωνιστική προπαγάνδα θα μπορούσε να εφεύρει.
Ανοικτά δεν μπορεί να μιλήσει κανείς υπέρ του Ισραήλ. Χρησιμοποιεί όμως ποικίλα κόλπα για να απαλύνει το έγκλημα και να μεταθέσει τη σκέψη…

Ας δούμε συγκεκριμένα αυτού του είδους τις υπεραπλουστεύσεις.

Ζήτημα 1ο
Μια ανάλυση δεν μπορεί να αποκόβεται από το παγκόσμιο όλο. Στη βάση αυτού του όλου πρέπει να διερευνώνται και τα ειδικά χαρακτηριστικά των γεωπολιτικών περιπλοκών, διαρθρώσεων και συγκρούσεων.

Το παγκόσμιο όλο που διαπλέκεται καθοριστικά στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και των Βαλκανίων είναι: Ο ηγεμόνας του πλανήτη (ΗΠΑ), Ε.Ε, η Ρωσία, η περιφερειακή ιμπεριαλιστική δύναμη της Τουρκίας και ο Αραβικός κόσμος.

Το Ισραήλ είναι το στρατιωτικό φυλάκιο του ιμπεριαλιστικού ηγεμόνα στην περιοχή και δεν μπορεί να εξετάζεται ΠΟΤΕ ξεχωριστά και αποσπασμένα από την πλανητική ιμπεριαλιστική του μήτρα.

Το Ισραήλ είναι η πολιτική δομή και η στρατιωτική βάση του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού κατά των Αραβικών λαών: Αυτό δεν πρέπει ΠΟΤΕ να ξεχνιέται!!!
Όποιος με οποιοδήποτε τέχνασμα παρακάμπτει αυτή την ουσία του κράτους του Ισραήλ και πολύ χειρότερα το εξωραΐζει είναι με το μέρος του Κέντρου της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας (ΗΠΑ) ανεξάρτητα από το αν στα λόγια κτυπάει τους Αμερικανούς…

Ζήτημα 2ον
Η Ε.Ε είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με το κέντρο της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας. Όλες οι επιχειρήσεις εναντίον των αραβικών λαών και κρατών έγιναν και με τις πλάτες τις Ευρώπης…

Ζήτημα 3ον
Η Ρωσία είναι μια δύναμη ανταγωνιστική του ιμπεριαλιστικού κέντρου (ΗΠΑ) και με δικτυώσεις σημαντικές μέσα στους αραβικούς λαούς.
Σήμερα προσπαθεί να αξιοποιήσει την κρίση και να διεισδύσει πιο αποφασιστικά στην περιοχή.
Φυσικά τα δικά της συμφέροντα προωθούν οι ολιγάρχες της Ρωσίας.

Ωστόσο, ο ανταγωνιστικός της χαρακτήρας με τα διεθνή ιμπεριαλιστικά κέντρα, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ την καθιστά σύμμαχο του Αραβικού λαού και όλων των λαών της περιοχής της Μέσης Ανατολής και των Βαλκανίών: Και της Ελλάδας…

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι τα έθνη κράτη και οι λαοί πρέπει να αλλάξουν «νταβά». Σημαίνει ότι πρέπει να αξιοποιήσουν αυτή την αντικειμενική κατάσταση προς όφελός τους και ΚΥΡΙΩΣ για την ανάπτυξη λαϊκών κινημάτων που θα προωθήσουν την ήττα του αυτοκρατορικού, ιμπεριαλιστικού ηγεμόνα του πλανήτη…

Κάθε ήττα της Αμερικής είναι νίκη της ανθρωπότητας, αλλάζει τους συσχετισμούς και υπονομεύει τα θεμέλια ολόκληρου του διεθνούς ιμπεριαλισμού…
ΑΥΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ κάθε λαού.

Συνεπώς και η ήττα του στρατιωτικού φυλακίου των ΗΠΑ (Ισραήλ) είναι ήττα των Αμερικανών και νίκη των Αράβων.
Και αυτό δεν πρέπει να ξεχνιέται…

Ζήτημα 4ον
Η Τουρκία δεν είναι φυλάκιο των Αμερικανών. Όποιος πιστεύει αυτό είναι αφελής το λιγότερο.
Η Τουρκία προωθεί τα συμφέροντα των διεθνών ιμπεριαλιστικών κέντρων όταν ταυτίζονται με τα δικά της συμφέροντα. Όταν βρίσκονται σε αντίθεση η Τουρκία «συγκρούεται» με τις ΗΠΑ.

Η Τουρκία είναι μια περιφερειακή ιμπεριαλιστική δύναμη, μια οικονομική δύναμη μεγάλη (6η περίπου στον κόσμο), με στρατηγικές κυριαρχίας στην περιοχή.
Αυτό την φέρνει σε ΜΕΡΙΚΗ αντίθεση με τα πλανητικά κέντρα εξουσίας. Αυτή η σχετική αντίθεση, σήμερα παίρνει αρκετά οξυμένες μορφές.

Αυτό την οδήγησε σε στροφή προς τη Ρωσία: Έδιωξε το ΔΝΤ, και πείρε δάνειο απ’ την Ρωσία, ενώ υπέγραψε κερδοφόρα συμφωνία με τη Μόσχα για τη διέλευση ρώσικου ενεργειακού αγωγού.

Η Ρωσία ανέλαβε να εγκαταστήσει τέσσερις πυρηνικούς αντιδραστήρες στη Νότια Τουρκία, ενώ η Άγκυρα συνεργάζεται σήμερα στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Γίνεται σαφές ότι η Τουρκία θέλει να αναδειχτεί σε γεωστρατηγικό παίκτη και το μεγάλο της ατού είναι η κατάκτηση της ηγεσίας στο μουσουλμανικό κόσμο.
Αντικειμενικά, συνεπώς, λειτουργεί υπέρ των Αράβων και συμβάλλει έτσι στην υπονόμευση και στην ήττα της Αμερικής.

Ζήτημα 5ον
Η ωμή και γκανγκστερική επίθεση (προβοκάτσια) του Ισραήλ είναι μια αντίδραση αυτού του φυλακίου των ΗΠΑ εναντίων αυτών των σχεδίων της Τουρκίας, μια προβοκάτσια που οξύνει το πολεμικό κλίμα σε όλη την περιοχή και πυροδοτεί ανεξέλεγκτες καταστάσεις πολεμικής φρίκης.

Ο αραβικός κόσμος και η Τουρκία αυτή τη στιγμή συγκρούονται με την Αμερική. Η Αμερική με το στρατιωτικό της φυλάκιο διέπραξαν αυτό το στυγερό έγκλημα κατά αμάχων.

Από εδώ καθορίζεται η πολιτική θέση και όχι το τι είναι η Τουρκία.
Εδώ παίζεται ένα σκάκι μεταξύ των κεντρικών υπερδυνάμεων και των περιφερειακών ιμπεριαλισμών. Το τι συμφέρει τους λαούς είναι αυτό που μετράει. Τα κράτη όλα είναι θηρία. Το κεντρικό θηρίο είναι που πρέπει να κτυπηθεί…

Και ούτε είναι χειρότερη η Τουρκία, Όχι μόνο από το Ισραήλ, αλλά ούτε και από τη Ρωσία, ούτε και τον ελληνικό καπιταλισμό.
Μάλλον εμείς είμαστε χειρότεροι γιατί είμαστε σκέτο προτεκτοράτο των αμερικανών, προτεκτοράτο δωσιλογισμού…

Κάθε ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στον παγκόσμιο δήμιο και στρατάρχη είναι προς το συμφέρον των εθνών και των λαών, πυροδοτεί κινήματα και «συμμαχίες» αλληλεγγύης των λαών εναντίον των εξουσιών: Ξένων και ντόπιων.

Ένα μέτωπο Ρωσίας-Τουρκίας-Αράβων κατά του πλανητικού ηγεμόνα που βρίσκεται σε πορεία κρίσης και κατάρρευσης ΑΠΟΤΕΛΕΙ ισχυρό οχυρό υπέρ των χωρών της Μεσογείου και των Βαλκανίων, πυροδοτεί τους λαούς και ενισχύει τις αντιστάσεις των λαών απέναντι και στις αρπακτικές ορέξεις του Τούρκικου ή του ρώσικου κατεστημένου…

Δεν πρέπει να χάνουμε τον κύριο εχθρό και να περιοριζόμαστε τυφλά στον περιφερειακό, όταν αυτός ο περιφερειακός συγκρούεται με τον κύριο εχθρό…
Η μεγάλη απειλή για την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο δεν είναι η Τουρκία, αλλά η Αμερική…

Η Τουρκία γίνεται απειλή ακριβώς γιατί είμαστε προτεκτοράτο των ΗΠΑ, γιατί εκτελέσαμε, σαν δωσίλογοι, όλα τα σχέδια της Νέας Τάξης με κεντρικό την εισαγωγή, εισβολή και κατοχή της χώρας μας από αλλοδαπούς.

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4612


Related Posts
0 Comments

No Comment.