Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Τα μετρητά φεύγουν, καθώς έρχεται το τσιπ !

AΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ

 

 


Τα μετρητά θα εκλείψουν, καθώς ξεκινά η χρήση των τσιπ


Πηγή: www.news.com.au


Υπεύθυνοι τραπεζών έχουν προβλέψει τη μείωση της χρήσης των μετρητών καθώς οι συναλλαγές θα γίνονται μέσω των μικροτσίπ.


Τα ΜΕΤΡΗΤΑ οδηγούνται με γοργούς ρυθμούς στην εξάλειψη, δεδομένου ότι οι νέες τεχνολογίες απειλούν να τα εξαφανίσουν μέσα σε μια δεκαετία.

 

Οι προϊστάμενοι της ένωσης τραπεζών και πιστώσεων λένε ότι δεν θα εκλείψουν μόνο τα μετρητά αλλά μαζί τους πιθανότατα θα εκλείψουν και τα πορτοφόλια και οι πιστωτικές κάρτες.

Είπαν στο φόρουμ του ‘The Advertiser’,ότι τα μετρητά και οι κάρτες θα αντικατασταθούν από τα ηλεκτρονικά τσιπ που ενσωματώνονται στα κινητά τηλέφωνα, τα ρολόγια ή άλλες φορητές συσκευές.

 

Στο ίδιο φόρουμ ειπώθηκε ότι η τεχνολογία θα φέρει επανάσταση στο ταπεινό ATM κατά τη διάρκεια των επόμενων λίγων χρόνων.


Τα ΜΕΤΡΗΤΑ δεν θα χρησιμοποιούνται για τις μικρές συναλλαγές μέσα στα επόμενα επτά χρόνια.

Τα ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΑ και οι πιστωτικές κάρτες θα εξαφανιστούν επίσης, για να αντικατασταθούν από τα τσιπ Η/Υ που ενσωματώνονται στα κινητά τηλέφωνα, τα ρολόγια ή άλλες συσκευές.

Η τεχνολογία αναγνώρισης του ΛΟΓΟΥ (φωνής) εξεταζόταν ήδη σε μια μεγάλη τράπεζα, την NAB, για να βοηθήσει στην πρόληψη της απάτης και να καταργήσει την ανάγκη για προσωπικούς αριθμούς αναγνώρισης.

 

Η εικόνα του τραπεζικού τομέα είχε υποστεί μια ήττα λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, παρότι η Αυστραλία έχει το ισχυρότερο τραπεζικό σύστημα στον κόσμο. «Είμαστε συμμέτοχοι και συνένοχοι,» είπε ο κ. Connor.»

«Είμαστε επίσης δίκαιοι, επειδή οι τραπεζικές εργασίες είναι μια σκληρή αγορά. Δεν είναι όπως η αγορά των παπουτσιών ή εξοπλισμού γκολφ,» είπε. «Δίνετε σε κάποιον τα χρήματά σας που κερδίσατε με σκληρή δουλειά και έπειτα τα δανείζεστε και χρωστάτε. Δεν είναι αστείο.»

Ο Αυστραλός επικεφαλής Peter Evers θεωρεί ότι τα μετρητά θα αντικατασταθούν για τις περισσότερες συναλλαγές μέσα σε πέντε έως επτά χρόνια.


Δείτε και ένα “διαφημιστικό” video της IBM για τις αγορές του “μέλλοντος” (δηλαδή ετοιμαστείτε)

 

 

 

 

 

(ΒΛΕΠΕ παλαιότερο άρθρο του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ όπου ανώτερος υπάλληλος της Visa Europe κάνει πρόβλεψη ότι μέχρι το 2012 τα μετρητά θα έχουν περάσει στην ιστορία. :

2012: Καλημέρα ΑΧΡΗΜΑΤΗ κοινωνία! Καληνύχτα χαρτονόμισμα (και ελευθερία;)

 

 «Τα μετρητά θα εξαφανιστούν, δεδομένου ότι θα υπάρξουν άλλες μορφές μεταφοράς των μετρητών, όπως μια αποθηκευμένη αξία στο τηλέφωνό σας ή οτιδήποτε άλλο. Θα μεταφέρονται αυτόματα,» είπε


 

 

Είμαστε ήδη πολύ κοντά σε αυτή την πραγματικότητα σε χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

 

Εάν πάτε στο Χονγκ Κονγκ ή τη Σιγκαπούρη, οι συναλλαγές χαμηλής αξίας έχουν εξαφανιστεί ήδη. Δεν μπορείτε να πάτε πουθενά, όπως πχ. στις δημόσιες συγκοινωνίες, χωρίς να έχετε προ-αγοράσει μια κάρτα.

«Σκέφτομαι ότι η Αυστραλιανή Επιτροπή συστημάτων Πληρωμής ελέγχει πολύ καλά το θέμα και προσπαθεί να ακολουθήσει μια πορεία, αλλά δεν έχει ακόμη βάλει τα πράγματα στη θέση τους δημόσια.»


Ο Γενικός Διευθυντής στρατηγικής και επιχειρήσεων της BankSA, Chris Ward, αναμένει ότι η Αυστραλία θα ακολουθήσει το ‘υπεράκτιο’ παράδειγμα, με τις μικρές συναλλαγές μετρητών να εξαφανίζονται πρώτες..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Έτσι, εσείς δεν μπορείτε να πάτε να αγοράσετε ένα μπουκάλι νερό από τα ‘delicatessen’ με μετρητά. Πρέπει πάτε να το αγοράσετε με το τσιπ σας», είπε.


Ο διευθυντής της τράπεζας Bendigo and Adelaide SA/NT John Oliver, είπε ότι ήταν ευκολότερο για τους λιανοπωλητές να χρησιμοποιούν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές από τις συναλλαγές με χρήση μετρητών.

Ο υπεύθυνος Αποταμιεύσεων και Δανείων, Greg Connor, είπε ότι η έννοια του πορτοφολιού θα πάψει να υπάρχει.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Ενώ τώρα έχουμε ένα πορτοφόλι, αυτό θα αντικατασταθεί από ένα τσιπ στο τηλέφωνό σας ή το ρολόι σας ή κάτι παρεμφερές για να έχετεν πρόσβαση» είπε.

Είπε ακόμη ότι τα ATMs θα είναι σε θέση να κάνουν τα πάντα.

«Πάρτε την αναλογία του κινητού τηλεφώνου. Όταν ξεκίνησε, ήταν ένα τούβλο», είπε. «Τώρα κοιτάξτε πού έφτασαν από την άποψη των iPhones και της τεχνολογίας – η ικανότητά τους είναι τεράστια.»

Ο κ. Evers είπε ότι οι πιστωτικές κάρτες είναι επίσης σε διαδικασία αποχώρησης,

«Η πρόσβαση στην πίστωση θα εξακολουθήσει να υφίσταται μέσω του κινητού τηλεφώνου, αλλά εσείς δεν θα χρειάζεστε πλέον την κάρτα επειδή αυτή είναι απλά ένα μέσο ταυτοποίησης,» είπε.

“Θα μπορούσε να υπάρξει ένας άλλος τρόπος ταυτοποίησης, αλλά ο ‘μηχανισμός’ της πίστωσης, θα παραμείνει.”

 

 

 

 

 

 

 

 


Οι παραπάνω φωτογραφίες – όπου ο “Πρόεδρος των ΗΠΑ” αναγγέλει την μετάβαση από τα χρήματα στα εμφύτευσιμα μικροτσίπ – είναι από την ταινία “The Moment After” (1999).

Πρόκειται για μία από τις λεγόμενες “προφητικές” ή “εσχατολογικές” ταινίες (“prophecy / end times movies”) που στις ΗΠΑ είναι αρκετά δημοφιλείς. Η υπόθεση όλων αυτών των “low budget” (χαμηλού κόστους) ταινιών εξελίσσεται σε μία (όχι και τόσο) μελλοντική εποχή, όπου κυβερνάει ένας παγκόσμιος Ηγέτης (Αντίχριστος), ο οποίος έχει επιβάλει το “μαρκάρισμα” όλης της ανθρωπότητας ενώ ταυτόγχρονα έχει εξαπολύσει κυνηγητό κατά των χριστιανών. (Ίσως κάνουμε αναλυτική αναφορά στο μέλλον). Η ταινία έχει κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα με τον εντελώς “κουφό” τίτλο “144 Άγγελοι”!

Related Posts
0 Comments

No Comment.