Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Ο πατριάρχης Βαρθολομαίος σε Εβραική συναγωγή

Επιτρέπεται Ορθόδοξος Χριστιανός να βρίσκεται σε εβραϊκή συναγωγή και να συμμετέχει στις εβραϊκές γιορτές; Δυστυχώς, η Διοικούσα Εκκλησία από την πρώτη στιγμή που ιδρύθηκε και λειτούργησε Εβραϊκή Συναγωγή στην Κύπρο, δεν αντέδρασε με κανένα τρόπο, αλλά εσιώπησε.Ο 65ος Αποστολικός Κανόνας, όμως, της Ορθόδοξης Εκκλησίας λέει τα εξής: «Ει τις Κληρικός ή Λαϊκός εισέλθοι εις συναγωγήν Ιουδαίων ή αιρετικών προσεύξασθαι, και καθαιρείσθω και αφοριζέσθω». Και, ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος που κονιορτοποιεί εντελώς τον Ιουδαϊσμό στο έργο του «Κατά Ιουδαίων» (Α΄ – Η΄ Λόγους), προτρέπει τους Χριστιανούς να αποφεύγουν –διαχρονικά- να παρευρίσκονται στις εορταστικές εκδηλώσεις των Ιουδαίων. Όσο για την Εβραϊκή Συναγωγή, ως τόπο λατρείας, ο Άγιος, μεταξύ άλλων, τη θεωρεί ως «καταφύγιο δαιμόνων», «φρούριο του διαβόλου» και «όλεθρο ψυχών»!!! Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, λοιπόν, θα πρέπει να αποφεύγουν να πηγαίνουν στην Εβραϊκή Συναγωγή. «Ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω», που λέγει και το γραφικό.
Είναι ντροπή να ακούεις ένα Ραββίνο (όπως τον ακούσαμε εκείνη την Κυριακή, στη Συναγωγή της Λάρνακος), να μας λέει ότι σκοπός του είναι να μεταφέρει το «φως» της εβραϊκής γιορτής των Φώτων σε όλα τα σπίτια της Κύπρου! δείτε το ΒΙΝΤΕΟ στο τέλος της ανάρτησης…
Και για χάρη της ιστορίας, σημειώνουμε ότι η εβραϊκή συναγωγή στη Λάρνακα ανήκει στο παγκόσμιο κίνημα της Χαμπάντ – Λουμπάβιτς, του οποίου ηγείται ο Ράμπι Μενάχεμ Σσνέερσον από το Λουμπάβιτς.

 

 

 

 

esxatianasxesi

Related Posts
0 Comments

No Comment.