Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Καταγγελίες για χρηματοδότηση του ισραηλινού εποικισμού από αμερικανικούς συλλόγους

Ο Αραβικός Σύνδεσμος ζήτησε σήμερα από την κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα να παρέμβει προκειμένου να εμποδίσει αμερικανικούς συλλόγους που χρησιμοποιούν δωρεές τις οποίες συλλέγουν στις ΗΠΑ, για να χρηματοδοτούν τον ισραηλινό εποικισμό στην ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου αρμόδιος για τις παλαιστινιακές υποθέσεις Μοχάμεντ Σομπέιχ κάλεσε την “αμερικανική κυβέρνηση να σταματήσει όλες τις δωρεές που αποστέλλονται στους ισραηλινούς οικισμούς και εποίκους, καθώς τα χρήματα αυτά συνεργούν σε μια εχθρική και παράνομη πράξη και εμποδίζουν την επίτευξη μιας ειρηνευτικής συμφωνίας”.

Ο Σομπέιχ μιλώντας στον Τύπο στο Κάιρο, είπε ότι στηρίζεται σε έκθεση του γραφείου του παναραβικού οργανισμού στην Ουάσινγκτον η οποία φέρει τον τίτλο “Αμερικανικοί σύλλογοι που απαλλάσσονται της φορολογίας, χρηματοδοτούν τον εποικισμό στην παλιά πόλη και τις συνοικίες της κατεχόμενης Ιερουσαλήμ”.

Σύμφωνα με την έκθεση, “αρκετές ενώσεις και σύλλογοι χρηματοδοτούν την κατασκευή παράνομων οικισμών στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη. Ένα μέρος της χρηματοδότησης αυτής χρησιμοποιείται επίσης για την κατοχή κτιρίων κατοικιών της Ιερουσαλήμ και μετά την εκδίωξη των ενοίκων τους”.

Η έκθεση αναφέρει ενδεικτικά το σύλλογο “Οι Αμερικανοί φίλοι του Ατερέτ Κοχανίμ”. Με τη χρηματοδότηση του εβραιο-αμερικανού εκατομμυριούχου Ιρβινγκ Μόσκοβιτς, η θρησκευτική υπερεθνικιστική ένωση “Ατερέτ Κοχανίμ” έχει θέσει ως στόχο την εβραιοποίηση του ανατολικού τομέα της Ιερουσαλήμ, που προσαρτήθηκε στο Ισραήλ τον Ιούνιο του 1967.

Τον Αύγουστο η ισραηλινή εφημερίδα Χααρέτζ είχε γράψει ότι “Οι Αμερικανοί φίλοι του Ατερέτ Κοχανίμ” συγκέντρωσαν τα τελευταία χρόνια αρκετά εκατομμύρια δολάρια για την ένωση αυτή, επωφελούμενοι από μια απαλλαγή από τους φόρους που δίδεται στις ΗΠΑ για την υλοποίηση “εκπαιδευτικών προγραμμάτων”.

Η ένωση “Ατερέτ Κοχανίμ” είχε διαψεύσει ότι οι αμερικανοί δωρητές της χρηματοδοτούν τις αγορές ακινήτων και γης στις οποίες προχωρεί.

llday-news.blogspot.com

Related Posts
0 Comments

No Comment.