Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Αιρεσεις – Σεκτες . Έμποροι πίστεως

Οι ομάδες αυτές που στο εξωτερικό αποκαλούνται “λατρείες”, έχουν σαν πρώτο στόχο την εξαπάτηση του κοινού σχετικά με τις πραγματικές τους προθέσεις. Επόμενος στόχος για τις περισσότερες, είναι να βάλουν χέρι στο πορτοφόλι μας, ενώ όλες επιδιώκουν να μας μετατρέψουν σε φορείς και διαφημιστές των ιδεών τους, και “κράχτες” για νέους οπαδούς.
Μακροπρόθεσμος στόχος τους όμως, είναι η πλάγια επιβολή της αλλαγής φρονήματος των λαών, ώστε να έλθει η Νέα Εποχή, δηλαδή να δεχθεί αδιαμαρτύρητα ο κόσμος μια παγκόσμια, δικτατορική κυβέρνηση, μια παγκόσμια θρησκεία και μια παγκόσμια οικονομία. Ολόκληρος ο Ευρωπαϊκός πολιτισμός είναι θεμελιωμένος επάνω στην ιδέα της δημοκρατίας, που ξεκίνησε από την Ελλάδα, και στη “χριστιανική αντίληψη περί ανθρώπου ως ελευθέρου και γι’ αυτό το λόγο, υπευθύνου όντος, δηλ. ως προσώπου.
Η αντικατάσταση αυτής της αντίληψης με την ασιατική ανθρωπολογία περί κάρμα και μετενσάρκωσης εξουδετερώνει τα θεμέλια του δικού μας πολιτισμού”.
Δυστυχώς, η “Νέα Εποχή” που επικαλείται την ανάγκη μαζικών δολοφονιών για να επιβληθεί, έχει να προτείνει κάτι πολύ φρικτότερο από τη χειρότερη έκφραση του πολιτισμού που επιθυμεί να αντικαταστήσει.
Οι λατρείες έχουν άλλοτε Ινδουϊστικό, άλλοτε Ταοϊστικό ή Βουδδιστικό κι άλλοτε ψευτοχριστιανικό χαρακτήρα, ενώ συχνά διαθέτουν κι ένα “Μεσσία” που ισχυρίζεται ότι έχει τη μόνη λύση για τα προβλήματα της ανθρωπότητας, ότι έχει κληθεί από το Θεό σε ειδική αποστολή ή ακόμα ότι είναι ο “Χριστός” της “Νέας Εποχής”. Κατά κανόνα υποστηρίζουν ότι όλες οι θρησκείες λένε ουσιαστικά τα ίδια πράγματα κι ότι η “σκοταδιστική” Ορθόδοξη Εκκλησία δεν είναι ο φορέας της αλήθειας, αλλά ο διαστρεβλωτής της. Οι λατρείες διεκδικούν τον τίτλο του γνήσιου κατόχου της αλήθειας, την οποία υπόσχονται να μεταδώσουν έναντι αδράς αμοιβής.
Ας δούμε κάποιες από αυτές τις οργανωσεις:

Ελληνικό Κέντρο Διανοητικής και Σαηεντολογίας (πρώην Κ.Ε.Φ.Ε.).
Ιδρύθηκε από το συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας Ρον Χάμπαρντ με πρόφαση “τη σωτηρία του κόσμου” και “μια κοινωνία χωρίς εγκλήματα και ψυχιατρεία” και με πραγματικό στόχο την απόκτηση χρήματος και την παγκόσμια εξουσία. Η Σαηεντολογία που έχει άμεση σχέση με τις αμερικάνικες μυστικές υπηρεσίες χρησιμοποιεί πλύση εγκεφάλου και πνευματική τρομοκρατία, ενώ ασχολείται με κατασκοπεία και σχεδιάζει ν’ αποκτήσει δικό της κράτος στα Βαλκάνια, που θα αποτελείται από τμήματα της Βουλγαρίας, Αλβανίας και Ελλάδας (!) και θα λέγεται Μπουλγκραβία. Η οργάνωση αυτή χρησιμοποιεί τα μέλη της (U-MAN Hellas κλπ), για να διαβρώσει επιχειρήσεις, κι εξαπολύει μηνύσεις και συκοφαντίες εναντίον όσων την αποκαλύπτουν και ασκούν κριτική. Συνήθως προσεγγίζει τον κόσμο με ψευτοεπιστημονικά “τεστ ανάλυσης προσωπικότητας” και πιέζει φορτικά όσους απαντήσουν με γράμματα και τηλεφωνήματα στο σπίτι, να παρακολουθήσουν σεμινάρια και να αγοράσουν βιβλία της “για τη βελτίωση του χαρακτήρα τους”. Είναι υπεύθυνη για χιλιάδες αυτοκτονίες οπαδών, μεταξύ των οποίων ο γιος του Χάμπαρντ, ενώ απόπειρα έχει κάνει και η κόρη του…
Στην Ελλάδα η δράση του Κ.Ε.Φ.Ε. απαγορεύτηκε μετά από πόρισμα του Αντιεισαγγελέα κ. Αγγελή. Όμως ο κ. Αγγελής… μετατέθηκε (!) ενώ η εγκληματική οργάνωση συνεχίζει απτόητη να περιοδεύει την Ελλάδα με τα κόκκινα λεωφορεία της, εμφανιζόμενη ως θρησκεία! (Πρώτα έλεγε ότι ήταν φιλοσοφικό σωματείο.)

Διεθνής Εταιρεία για τη συνειδητοποίηση του Κρίσνα
Αν έλεγαν “επιβολή” αντί για συνειδητοποίηση θα ήταν πιο ειλικρινείς. Ο ιδρυτής της, Σουάμι Πραμπουπάντα, έφτασε στην
Αμερική με μία βαλίτσα και εφτά δολλάρια και σε λίγα χρόνια απέκτησε κολοσσιαία περιουσία, ενώ αυτοαποκαλείτο “η αυτού θεία Χάρις”. Η οργάνωση αυτή κηρύττει τη θεϊκή σκλαβιά, στρέφει τους οπαδούς της κατά των οικογενειών των, τους δίνει νέο όνομα και συχνά τους φυγαδεύει σε άλλες χώρες ενώ τους βάζει πάντα να ζητιανεύουν.

Μέσα στη δεκαετία του ’70 η οργάνωση αποκόμισε από τη ζητιανιά των οπαδών 75.000.000 δολ. Οι οπαδοί συχνά ισχυρίζονται
ψευδώς ότι τα χρήματα πηγαίνουν “για τους φτωχούς, στην Ινδία”, ενώ η οργάνωση αγοράζει όπλα για θρησκευτικό πόλεμο. Σύμφωνα με πρώην μέλος, ο Πραμπουπάντα είχε πει: “στο μέλλον θα ζητάμε από τους ανθρώπους να ψάλλουν το “Χάρε
Κρίσνα” και αν δεν το κάνουν θα τους σκοτώνουμε”(!)

Brahma Kumaris (συχνά μαζί με τον ψευδή τίτλο: “Παγκόσμιο Πνευματικό Πανεπιστήμιο”)
Πρόκειται για ινδουϊστική οργάνωση με διεθνή δικτύωση, της οποίας ο τίτλος σημαίνει “θυγατέρες του Μπράχμα”.
Ιδρύθηκε από Ινδό… έμπορο, που, κατά τη διάρκεια διαλογισμού, απέκτησε την έμμονη ιδέα ότι είναι θεός του Ινδουϊσμού. Έτσι, συγκέντρωσε τους πρώτους οπαδούς κι έσπευσε να διακηρύξει τη θεότητά του και τις ινδουϊστικές δοξασίες στον υπόλοιπο κόσμο, χρησιμοποιώντας τα εξής τεχνάσματα:

1. τον τίτλο: “Πνευματικό Πανεπιστήμιο”, ενώ η οργάνωση δεν έχει σχέση με τέτοιου είδους ιδρύματα – και παρ’ ότι ένα Γερμανικό ΑΕΙ της έχει απαγορεύσει τη χρήση αυτού του τίτλου –
2.τον ψευδή ισχυρισμό ότι βρίσκεται υπό την αιγίδα του Ο.Η.Ε. Στην πραγματικότητα, έχει απλά νοικιάσει κάποιες αίθουσες που ανήκουν στον ΟΗΕ για σεμινάρια. Ενώ ο διεθνής Οργανισμός της έχει απαγορεύσει να ισχυρίζεται ότι βρίσκεται υπό την αιγίδα του, η Brahma Kumaris επιμένει στην εξαπάτηση του κοινού.

Ο υπεύθυνος της οργάνωσης στην Αθήνα έχει δηλώσει σε συνέντευξή του ότι: “Είμαι Ορθόδοξος Χριστιανός, όπως και πολλοί από τους οπαδούς μας”. Η αλήθεια όμως είναι ότι θεωρούν “θεό” τον ιδρυτή τους, κι ότι ασκούν διαλογισμό και γιόγκα, η οποία δεν είναι “γυμναστική” όπως πολλοί νομίζουν, αλλά θρησκευτική πρακτική των ανατολικών θρησκειών.
Επίσης δέχονται τη μετενσάρκωση κι ένα σωρό άλλες αντιχριστιανικές δοξασίες, οπότε δεν συμφωνούν με τη διδασκαλία του Χριστού.

 

Αρμονική ζωή

Γκουρουϊστική οργάνωση υπό τον Robert Najemy, μαθητή του υπεργκουρού Σάι Μπάμπα. Διδάσκει τα δόγματα της μετενσάρκωσης, του κάρμα, μεθόδους διαλογισμού και γιόγκα, χορτοφαγία κ.ά. ινδουϊστικά, ενώ παρουσιάζει το Χριστό ως αβατάρ και χρησιμοποιεί για διαλογισμό την ευχή “Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με”, παράλληλα με διάφορα ινδουϊστικά
μάντραμ. Για τα ταξίδια που οργανώνει στην Ινδία προς επίσκεψιν του Σάι Μπάμπα λέει ότι οι οπαδοί πηγαίνουν εκεί από μόνοι τους…
Οι Ινδουϊστές ισχυρίζονται ότι… γνωρίζουν τον Χριστό καλύτερα από τους Χριστιανούς
Έχει τακτική παρουσία στο “Ράδιο Υγεία Οικολογία”, και συνδέεται με το άσραμ (“μοναστήρι”) στη Μυρρινούντα.
Παραπλανά με πολλούς τρόπους: καλεί ιερείς να κάνουν αγιασμό, έχει κάνει αίτηση στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης να διδάξει δωρεάν τους φυλακισμένους γιόγκα, και διαβεβαιώνει διαρκώς τους οπαδούς ότι μπορούν ν’ ακολουθούν την οργάνωση και να είναι “και χριστιανοί”. Δυστυχώς όμως, ο γκουρού του κ. Νατζέμυ, ο Σάι Μπάμπα, ανήκει (μαζί και με τους Hare Krishna και άλλους) στην οργάνωση Vishna Hindu Parishad, η οποία ιδρύθηκε το 1964 στη Βομβάη με σκοπό την “προστασία, ανάπτυξη και διάδοση των Ινδουϊστικών αξιών”, κι αποτελεί το πολιτικό και θρησκευτικό σκέλος του ακροδεξιού εθνικιστικού κόμματος Μπχαρατίγια Τζανάτα, στο εξωτερικό. Οι δύο αυτές οργανώσεις προέρχονται από την R.S.S. (Rastriya Swayamaseral), μέλη της οποίας δολοφόνησαν το Μαχάτμα Γκάντι.
Στο εσωτερικό της χώρας οι δύο οργανώσεις ασχολούνται με το να εξινδουΐζουν μέσω ένοπλων επιχειρήσεων τους εκ γενετής χριστιανούς της βορειοανατολικής Ινδίας, και να καλύπτουν ιδεολογικά την καύση των ζωντανών χηρών μαζί με τους νεκρούς συζύγους, το δημόσιο λυντσάρισμα Μουσουλμάνων, κι άλλες τέτοιες ευγενείς δραστηριότητες. Στο εξωτερικό, υποστηρίζουν τα δικαιώματα των θρησκευτικών μειονοτήτων (που στη χώρα τους καταπατούν ασύστολα), γιατί στο εξωτερικό αποτελούν μειονότητα. Έτσι, χρησιμοποιούν τα περί “θρησκευτικής ελευθερίας”, ώστε να προωθούν ανεμπόδιστα τη μετατροπή της κοινωνικής δομής σε ρατσιστική ινδουϊστική, με βάση την “ινδουϊστική αξία” των καστών – οι οποίες με τη σειρά τους βασίζονται στο κάρμα και στη μετενσάρκωση.

Θεοσοφία (Θεοσοφική εταιρεία)

Δημιούργημα της Γερμανοεβραίας πνευματίστριας Ε.Π. Μπλαβάτσκυ, που αποδεδειγμένα εξαπατούσε τους οπαδούς της, ενώ
από στενούς συνεργάτες της εθεωρείτο δαιμονισμένη. Από θεωρητικούς του Ινδικού Εθνικισμού η Θεοσοφία χαρακτηρίζεται ως ινδουϊστική αίρεση. Όπως και η Μασονία, προωθεί την ένωση όλων των θρησκειών, γιατί δήθεν “όλες εννοούν το ίδιο πράγμα”, ότι δηλ. ο άνθρωπος, η κτίση και ο Δημιουργός είναι ένα και το αυτό, ότι το καλό δεν διαφέρει από το κακό και ότι ο Θεός… δεν
έχει συνείδηση του εαυτού του(!). Περιγράφει το Θεό ως κακό, τον Ιησού Χριστό ως ένα μύστη ανωτέρου βαθμού (και όχι ως τον Υιό του Θεού τον μονογενή) και θεωρεί τον Εωσφόρο… ευεργέτη της ανθρωπότητας!

Ananda Marga (ΑMURT κ.λπ.)

Ιδρύθηκε από τον Σρι-Σρι Ανανταμούρτι (Brabhat Rajan Sarkar) το 1955, και εδρεύει στην Καλκούτα. Έχει πολυάριθμες οργανώσεις σ’ όλο τον κόσμο και στοχεύει στην κατάληψη της εξουσίας, για να επικρατήσει η “κοσμική κοινωνία”. Ο Ανανταμούρτι τιμάται ως ενσάρκωση του Brahma, ανώτατος Γκουρού και υπέρτατη δύναμη του σύμπαντος (!). Το 1971 όμως καταδικάστηκε σε ισόβια μαζί με άλλους 4, για τη δολοφονία 14 πρώην μελών της οργάνωσης. Στη διάρκεια της φυλάκισής του (ως το 1978 που αποφυλακίστηκε, μετά την εκλογική νίκη της Γκάντι), οι οπαδοί του προέβησαν σε πλήθος τρομοκρατικών ενεργειών και μάλιστα δύο νεαροί Δυτικοί αυτοπυρπολήθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας!
Πρόκειται για τρομερά επικίνδυνη οργάνωση που δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει βία. Οι οπαδοί, που λέγονται μεταξύ τους Dada και Didi (αδελφοί – αδελφές), υποχρεώνονται σε αγαμία, γιόγκα και χορτοφαγία και δεν τους επιτρέπεται να αμφισβητούν τον γκουρού.
Από τους Έλληνες που έζησαν σε κοινόβια της οργάνωσης στην Ινδία, κάποιοι την εγκατέλειψαν – αφού πέρασαν τα πάνδεινα.

Τελευταία, μέλη της οργάνωσης (που παράρτημά της βρίσκεται κοντά στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κυψέλης), μοίραζαν φυλλάδια, καλώντας τους Κυψελιώτες να προσφέρουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους Κούρδους που φιλοξενούνταν στον Άγιο Ανδρέα Ραφήνας. Στα έντυπα αυτά η Ananda Marga εμφανίζεται, δήθεν, ως φιλανθρωπική. Κάποιοι χριστιανοί έσπευσαν ήδη να βοηθήσουν. Κύριος οίδε τί γίνονται αυτά τα είδη… ή τί επιδιώκει βοηθώντας τους Κούρδους η τρομοκρατική αυτή οργάνωση, που παρακολουθείται από την Ιντερπόλ…

 

Κέντρο AUM

Πρόσκειται στον γκουρού Σρι Τσινμόυ και διδάσκει διάφορες τεχνικές γιόγκα και διαλογισμού. Διαφημίζεται τακτικά με αφισοκολλήσεις.

Κέντρο Μάντιραμ

Εδώ, πίσω από το πρόσχημα του ινδικού χορού, η κα Λήδα Σάνταλα (Ειρήνη Σεϊτανίδου), μυημένη από μικρή στη θεοσοφία από το θείο της, διδάσκει γιόγκα. Συχνά, οι ανατολικές δοξασίες καλύπτονται πίσω από “σεμινάρια ψυχοθεραπείας” με βάση το χορό, που γίνονται στο κέντρο αυτό.

Άλλες ομάδες του χώρου

* Κίνηση του Όσσο Ραζνίς (Ινδός γκουρού)
* Μεγάλη Λευκή αδελφότητα του Αϊβανχώφ
* Σαχάτζα Γιόγκα
* Κριναετοί
* Ουφολογικές Κινήσεις
* Ιάμβλιχος (καββαλιστές)
* Τάγμα του Ναού της Ανατολής (Ο.Τ.Ο.)
* Αρχαιόφιλοι – Δωδεκαθεϊστές (!)
* Κέντρο Παραψυχολογίας Γ. Βουλούκου
* Βουδδιστές Αθηνών, Κορίνθου και Γεληνίου
* Ψυχοδυναμική & Αριστεία του Θεοφάνη Μπούκα (Πτυχιούχου Θεολογίας!!!)
* Σατανιστικές Ομάδες
* Οπαδοί του Γκουρτζίεφ
* και πολλές Σχολές Πολεμικών Τεχνών

Σύλλογος Προσκυνητών Ακτίστου Φωτός – Άγιος Πατάπιος
Δυστυχώς ο τίτλος καλύπτει τους μαθητές του νεκρού πλέον δασκάλου του αποκρυφισμού Ν. Μαργιωρή, που προσπάθησε να φορτώσει στους αγίους διάφορες αντιχριστιανικές πρακτικές όπως μυήσεις, γιόγκα, αριθμολογία κ.ά.
Λύκοι με ένδυμα προβάτων…

Γνωστικοί
Ιδρύθηκαν από το Σαμαέλ Αούν Βεόρ, φερόμενο ως “Αβατάρ της εποχής του Υδροχόου” και θαυμαστή του Εωσφόρου,
τον οποίο αποκαλούσε “Χριστό Αγαθοδαίμονα”, “Γνωστικό Ήλιο” κ.ά.
Σύμφωνα με πρώην ανώτερα στελέχη, διδάσκουν “μαγεία: διαλογισμό, αστρικά ταξίδια, ασκήσεις τηλεπάθειας, αφύπνιση εσωτερικών δυνάμεων… βασική μέθοδος είναι η “σεξουαλική αλχημεία”, δηλαδή η σεξουαλική ένωση χωρίς οργασμό, με σκοπό την πνευματική εξέλιξη! Κατά τον Βεόρ, αυτή τη μέθοδο εφάρμοζε και ο… Χριστός με τη… γυναίκα Του, γι’ αυτό κι έγινε… υπεράνθρωπος. Υποτίθεται ότι με όλα αυτά ο Βεόρ (που υποστήριζε ότι είναι ενσαρκωμένος εκπεσών άγγελος) θα έφτιαχνε μία Νέα Φυλή, την οποία θα οδηγούσε σε μυστικό τόπο για να γλυτώσει από την καταστροφή…
Μετά την εμμηνόπαυση της συζύγου του, Λιτελάντε, ο Βεόρ ασκείτο στη σεξουαλική αλχημεία με μαθήτριά του, οπότε το βασικό στέλεχος Χούλιο Μεδίνα και άλλοι μαθητές, τον κατηγόρησαν για μοιχεία και διέσπασαν την οργάνωση. Πριν ο “αβατάρ” πεθάνει, δήλωσε ότι το πνεύμα του θα αναπαυθεί σε μία Αιγυπτιακή μούμια μέχρι την επόμενη ενσάρκωσή του.
Μετά το θάνατό του, προέκυψαν πολλά τμήματα, ένα με αρχηγό την Λιτελάντε, άλλο με τον Μεδίνα, άλλο με τον Ραβολού,
άλλο με τον Μπαρόν κ.ο.κ. το κάθε ένα από αυτά κατηγορεί τα άλλα για μαύρη μαγεία. Πρόσφατα, το υπό τον Ραβολού τμήμα της οργάνωσης στην Ελλάδα μετέτρεψε τον τίτλο του σε “Γνωστική Χριστιανική (!) Κίνηση της Ελλάδας της Νέας
Τάξης”! τα άλλα λέγονται S.E.G., A.G.E.A.C. κ.ά.

Ανθρωπιστικό Κέντρο Άμεσης Επικοινωνίας (τώρα “Γειτόνων”)
Πίσω από αυτό κρύβεται η σκληρή γκουρουϊστική οργάνωση του Αργεντινού “Μεσσία” Σίλο, που θεωρεί τον κόσμο έξω από αυτήν “Γουρουνοκρατία” και, με πρόσχημα την αυτοαπελευθέρωση, μετατρέπει τους οπαδούς σε άβουλα όντα με πρακτικές ελέγχου του νου. Ο Silo (Mario Luis Rodrigues Cobos) είχε ονομάσει αρχικά την κίνηση “Εσωτερική Θρησκεία” και μετά “Ανθρωπιστικό Κόμμα” και “Ανθρωπιστική Διεθνή”.
Η κίνηση δραστηριοποιείται σε επίπεδο γειτονιάς χρησιμοποιώντας διάφορα τοπικά προβλήματα για να προσηλυτίσει οπαδούς, ενώ τους πραγματικούς σκοπούς της εκδηλώνει σιγά-σιγά. Στην Ελλάδα μάλιστα εξέδιδε την εφημερίδα “Τα Πατησιώτικα”, που υποτίθεται ότι ήταν “ανοικτή σε όλες τις απόψεις” και στην οποία διαφημίζονταν πολλοί ανύποπτοι καταστηματάρχες. Σήμερα εκδίδει την παρόμοια εφημερίδα “Γείτονες”. Η οργάνωση προσηλυτίζει και μέσω ερωτικών σχέσεων, όπως και τα “Παιδιά του Θεού” του Νταίηβιντ Μπέργκ (Μω).
Προσεγγίζει ομάδες που θεωρούνται περιθωριακές (ομοφυλόφιλοι, ναρκομανείς κ. ά.)

A.M.O.R.C. Inc (Παλαιό Μυστικό Τάγμα Ροδόσταυρου)
Ψευτοχριστιανική οργάνωση μασονικού τύπου, που πουλάει διαλογισμό, χορτοφαγία, τηλεπάθεια, παγανισμό, δαιμονισμό και θεοσοφία. Ιδρύθηκε από τον H.Spenser Lewis και εδρεύει στο σαν Χοσέ της Καλιφόρνιας. Έχει μυστικά ονόματα και 6 βαθμούς μύησης. Στον πρώτο, διδάσκεται η πίστη στο “Κάρμα”, στον δεύτερο η “μετενσάρκωση”, στον τρίτο ότι “η φύση είναι Θεός”, στον τέταρτο ότι “καθένας είναι ο ίδιος, Θεός” και στον πέμπτο ότι ο Χριστός ήταν “ένας Ροδόσταυρος!” και όχι “ο Μονογενής
Υιός του Θεού”. Η οργάνωση αυτή ανακατεύει το Θεό, τον άνθρωπο και το Σύμπαν, θεωρώντας ότι όλα είναι ένα, πιστεύει σε μία
απρόσωπη θεότητα και διδάσκει ότι με τις τεχνικές της ο καθένας μπορεί να γίνει Θεός. Ο πρώτος “αυτοκράτωρ” του τάγματος, H.S.Lewis, είχε δηλώσει δημόσια ότι η οργάνωσή του συνδέεται στενά με τη Μασονία. Το τάγμα διαθέτει “Παιδικό Ινστιτούτο” για παιδιά μέχρι 6 ετών! Μέλος του A.M.O.R.C. Αμερικής υπήρξε και ο Λ.Ρ. Χάμπαρντ (Μεσσίας της Σαηεντολογίας).
Στην Ελλάδα δρουν και άλλες οργανώσεις που ισχυρίζονται ότι κατάγονται από μυστικές εταιρείες των Ροδοσταύρων (π.χ. Lectorium Rocicrucianum).

Osiris Isis

Η αποκρυφιστική αυτή ομάδα του Τάσου Μαναριώτη κινείται στο χώρο του Ζεν Βουδδισμού και χρησιμοποιεί αυτοΰπνωση, αναπνοές, μάντραμ κ.ά. για να “αφυπνίσει το νοητικό δυναμικό”, ενώ ο ίδιος ισχυρίζεται ότι διδάσκει “κλασική μεταφυσική”
και όχι “Νέα Εποχή”, δηλαδή… δεν ξέρει τίποτα για το φόνο!
Ο διαλογισμός προωθείται από το Osiris Isis, το “Καφέ Σχολειό” και σχεδόν όλες τις οργανώσεις.

Καφέ Σχολειό – Κώστας Φωτεινός
Η οργάνωση πουλά πανάκριβα “σεμινάρια αυτογνωσίας” και κινείται στα πλαίσια της Ζεν-Βουδδιστικής κοσμοθεωρίας με στοιχεία από τον ψυχολόγο Άντλερ. Καλλιεργεί στους οπαδούς της την ιδέα ότι “χρειάζεται να μάθουν περισσότερα” (και να πληρώσουν περισσότερα).
Έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να εγκαταλείπουν νέοι άνθρωποι τις σπουδές, και τη δουλειά τους ακόμη, για να ασχοληθούν με την οργάνωση αυτή. Ο κ. Φωτεινός ισχυρίζεται ότι τα προγράμματά του ακολουθούν ξένα πανεπιστήμια.

ΜΑΣΟΝΙΑ
Πολλοί Μασόνοι εκκλησιάζονται τακτικά, παρ’ ότι θεωρούν ότι ο Ιησούς Χριστός δεν είναι ο αληθινός Θεός, αλλ’ ένας “σοφός δάσκαλος”, μετενσάρκωση του Βούδδα, όμοιος με τον… Απόλλωνα και τους ίδιους τους Μασόνους! Ο “Θεός” που λατρεύουν οι Μασόνοι, ο Μ.Α.Τ.Σ. (Μέγας Αρχιτέκτων του Σύμπαντος), είναι ο Μπαφομέτ (Εωσφόρος). Αυτό όμως το μαθαίνουν αργά. Η Εκκλησία της Ελλάδος έχει καταδικάσει της Μασονία το 1933, το 1976 και πρόσφατα, διακηρύσσοντας ότι είναι μυστηριακή θρησκεία, προέκταση των παλαιών ειδωλολατρικών θρησκειών και ότι η ιδιότητα του Μασόνου είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητα του Χριστιανού.
Μέσω των μελών της η Μασονία δρα διεθνώς σε πολιτικό, οικονομικό και θρησκευτικό επίπεδο, με στόχο τη Νέα Τάξη Πραγμάτων. Διδάσκει ότι η δική της ηθική είναι ανώτερη από τη χριστιανική, διαθέτει βάπτιση, γάμο, κηδεία και μνημόσυνο (στοιχεία που συνιστούν θρησκεία) και θεωρεί βέβηλους όσους δεν ανήκουν στις τάξεις της. Οι γυναίκες γίνονται δεκτές μόνο στο Γαλλικό τύπο. Προθάλαμοι της Μασονίας είναι οι οργανώσεις ROTARY, LIONS, πρόσκοποι, ΧΑΝ, ΧΕΝ, κ.ά.
Η διδασκαλία της Μασονίας είναι μυστική και οι σοβαρές αποκαλύψεις γίνονται στους υψηλούς βαθμούς.

“ΜΑΡΤΥΡΕΣ” του ΙΕΧΩΒΑ (εταιρεία Σκοπιά)
Η οργάνωση αυτή ξεκίνησε ως εκδοτική επιχείρηση του Καρόλου Ρώσσελ, που είχε διασυνδέσεις με τη Μασονία και προώθησε το Σιωνισμό. Μετά το θάνατό του ανέλαβε ο Ιωσήφ Ρόδερφορντ, που άλλαξε εντελώς τη διδασκαλία του Ρώσσελ. Η Σκοπιά έχει προφητέψει αρκετές φορές τη Δευτέρα Παρουσία (1914, 1975 κ.ά.) και έχει κυκλοφορήσει νοθευμένη έκδοση της Αγίας Γραφής (Μετάφραση του Νέου κόσμου, Μ.Ν.Κ.). Μετατρέπει τα θύματά της σε άμισθους πλασιέ βιβλίων, τους κάνει πλύση εγκεφάλου και τα τρομοκρατεί. Οι Μάρτυρες περιμένουν κι αυτοί τη Νέα Εποχή, θεωρώντας την “Παγκόσμια Κυβέρνηση του Ιεχωβά”, που θα εγκατασταθεί όταν ο… Χριστός εξολοθρεύσει τους απίστους (τους μη Ιεχωβάδες) στον Αρμαγεδώνα. Τότε, λέει η οργάνωση, οι “μάρτυρες” θα πλύνουν τα πόδια τους στο αίμα των εχθρών τους (!) και μετά θα ζήσουν 1000 χρόνια “στον παράδεισο στη η”.
Η εταιρεία Σκοπιά εμφανίζεται ως εκπρόσωπος του Θεού στη γη και ισχυρίζεται ότι όλες οι κυβερνήσεις πρέπει να της παραδώσουν την εξουσία. Χαρακτηρίζεται παναίρεση γιατί υποστηρίζει πολλές αιρέσεις, όπως ότι ο Ιησούς ήταν ένας απλός άνθρωπος και όχι θεάνθρωπος, ότι το Άγιο Πνεύμα δεν είναι πρόσωπο, ότι δεν υπάρχει μετά θάνατον ζωή, ότι οι δαίμονες ζευγάρωσαν με γυναίκες (!) κ.ά.

Μορμόνοι (ή “Άγιοι των Εσχάτων Ημερών”)
Πάμπλουτη οργάνωση εξ Αμερικής, που βασίζεται στις “αποκαλύψεις” ενός δαίμονα αυτοαποκαλούμενου Μορμόν, ονομάζοντάς τες “Αιώνιο Ευαγγέλιο”. Ξεχνά όμως η οργάνωση ότι ο Απόστολος Παύλος αναθεματίζει όσους διδάσκουν άλλο Ευαγγέλιο, είτε είναι άνθρωποι, είτε άγγελοι. Οι Μορμόνοι θεωρούν τις γυναίκες κατώτερα όντα, εφαρμόζουν την πολυγαμία και φακελώνουν συστηματικά τους πολίτες όλου του κόσμου. Περιμένουν ότι ο Χριστός θα εφαρμόσει χιλιετή βασιλεία στις Ηνωμένες Πολιτείες ιδρύοντας μία Νέα Εποχή.

ΠΡΩ.ΠΟ.ΣΥ. (Πρωτοβουλία Πολιτών για την περιφρούρηση του Συντάγματος, των Δημοκρατικών θεσμών και των Ανθρώπινων δικαιωμάτων)

Αποτελεί εξέλιξη της ΠΑΝ.Ι.Φ.Ε. και της επιτροπής Ρούμι, αποκρυφιστικών ομάδων του Τάκη Αλεξίου, σεΐχη του μουσουλμανικού τάγματος των Μεβλεβί και πράκτορα μυστικών υπηρεσιών. Όπως αποδεικνύει το πόρισμα του εισαγγελέα Αγγελή, συνεργάζεται με τη Σαηεντολογία.
Καταγγέλλει για λογαριασμό της το αντιαιρετικό γραφείο της Εκκλησίας και ασχολείται με δήθεν “καταπατήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”, ιδίως στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης. Μέλη της κατηγορούνται για προσηλυτισμό μαθητών εκεί.

 

 

 

Related Posts
0 Comments

No Comment.