Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

“Υπάρχουν χάρτες με περιοχές που έχουν πετρέλαιο”!

 

“Υπάρχουν χάρτες με οικόπεδα στη Δυτική Ελλάδα στα οποία έχουμε ώριμα επιστημονικά δεδομένα ότι περιέχουν υδρογονάνθρακες”! Η παραπάνω δήλωση ανήκει στον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Μανιάτη, ο οποίος απέφυγε να προσδιορίσει τον ακριβή αριθμό των οικοπέδων αυτών (είτε θαλάσσιων είτε χερσαίων) αλλά παραδέχτηκε ότι “είναι πολλά”!

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters, ο υφυπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι σε 1,5 χρόνο η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πρώτη ανάθεση για τον εντοπισμό κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Δυτική Ελλάδα, ενώ με νομοσχέδιο το οποίο θα φέρει τις επόμενες ημέρες στη Βουλή σκοπεύει να διπλασιάσει την έκταση των οικοπέδων προς εκμετάλλευση από τους τρίτους.

Παράλληλα, με δηλώσεις του στο «ΒΗΜΑonline» ο κ.Μανιάτης εξήγησε ότι σήμερα η έκταση ενός χερσαίου οικοπέδου είναι μόλις 750 τετραγωνικά χιλιόμετρα και ενός θαλασσίου 1.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα και ότι με το νομοσχέδιο προβλέπεται ο διπλασιασμός τους. Ο λόγος που αποφασίζει η κυβέρνηση να τα διπλασιάσει είναι καθαρά εμπορικός, αφού μόλις γίνουν, σε 18 μήνες, οι αναθέσεις των έργων, αναμένεται να υπάρξει μεγαλύτερο οικονομικό ενδιαφέρον για τα μεγαλύτερα σε έκταση οικόπεδα.

 

http://www.newsbomb.gr

Related Posts
0 Comments

No Comment.