Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Βγάζουν στο σφυρί την ΕΥΔΑΠ ενώ έχει κέρδη 36 εκατ. ευρώ


Του Βαγγέλη Τριάντη

Η πρόθεση της κυβέρνησης να βγάλει την ΕΥΔΑΠ στο σφυρί είναι κάτι που λίγο πολύ όλοι το γνωρίζουν. Μία ΔΕΚΟ η οποία εδώ και δεκαετίες παρέχει σε χιλιάδες καταναλωτές ένα βασικό και

 

πολύτιμο αγαθό όπως είναι το νερό, ετοιμάζεται να ξεπουληθεί με εντολή των ξένων δανειστών. Και αυτό προκειμένου η κυβέρνηση να καταφέρει να εισπράξει χρήματα τα οποία θα δοθούν για να αποπληρωθούν τα χρέη προς τους ξένους δανειστές.

 

Σημαντική λεπτομέρεια; Η ΕΥΔΑΠ δε θυμίζει σε καμία των περιπτώσεων άλλες χρεοκοπημένες ΔΕΚΟ του παρελθόντος. Την κερδοφορία της θα τη ζήλευαν πολλές κραταιές επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Πριν από λίγες μέρες ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Σταύρος Σταυρίδης ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις η κερδοφορία της Επιχείρησης για το 2012 θα ανέλθει σε 36,5 εκατ. ευρώ. Όταν για το 2011 τα κέρδη της ΕΥΔΑΠ ανήλθαν σε 26 εκατ. ευρώ.

 

Ακόμη μεγαλύτερη προβλέπεται ότι θα είναι η κερδοφορία για το 2013. Τα στελέχη της Επιχείρησης εμφανίζονται αισιόδοξα. Ωστόσο ουδείς στην κυβέρνηση δείχνει να το συμμερίζεται. Η απόφαση μοιάζει προειλημμένη κατ’ εντολή της τρόικας και των ξένων δανειστών.

 

Το θέμα είναι ότι με το ξεπούλημα των ασημικών του δημοσίου, η χώρα στερείται σημαντικών εργαλείων ανάπτυξης για το μέλλον. Όταν η χώρα θα βρίσκεται σε τροχιά εξόδου από την οικονομική κρίση. Η λογική του ξεπουλήματος είναι κοντόφθαλμη, όπως και τα αποτελέσματα των πολιτικών αυτών.

 

Κουτί Πανδώρας

Related Posts
0 Comments

No Comment.