Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Το ξέρατε ότι δεύτερη καλύτερη μπύρα στον κόσμο το 2014 ήταν ΕΛΛΗΝΙΚΗ ;;;

Παρά τις Ολλανδικές διαφημιστικές αθλιότητες Ελληνικές μπύρες βραβεύονται και είναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ !!!
Σε δυσφήμηση πρώτου μεγέθους της ελληνικής επιχειρηματικότητας και μάλιστα της νεανικής παραπέμπει η «χαριτωμενιά» με τη διαφήμιση της ολλανδικής Amstel, που διακωμωδεί την προσπάθεια δύο πιτσιρικάδων της διπλανής πόρτας να φτιάξουν τη δική τους «μπράντα» μπίρας. 

Στο τέλος συμβιβάζονται με την ανημποριά τους, το προϊόν βγαίνει «μούφα» και οι νεαροί, με τα όνειρα εξωστρέφειας, διασκεδάζουν τον πόνο τους, ξεδιψώντας με μια «κανονική» μπίρα, που δεν είναι άλλη από την Amstel.
Το μήνυμα είναι σαφές και δεν χωρά διπλή ανάγνωση. Κάθε προσπάθεια μικρών και ανεξάρτητων παραγωγών μπίρας σε αυτή τη χώρα είναι από μάταιη έως γελοία. Μόνο φαντασμένοι και… ψώνια που ονειρεύονται να βάλουν τη Στικούδη στην ετικέτα μπορεί να έχουν τέτοια όνειρα. Και στο τέλος, το προϊόν βγαίνει τόσο σκάρτο, που ντρέπονται και οι ίδιοι να το καταναλώσουν.
Αυτά πάντα σύμφωνα με το εμπνευσμένο τρέιλερ της Amstel.

Μόνο που στην Ελλάδα δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο για τέτοιου είδους αρνητικές διαφημίσεις, που διακωμωδούν το προϊόν του ανταγωνιστή και μάλιστα με μια εκδοχή χιούμορ φτηνή αλλά και άκρως προσβλητική για τη χώρα.
Αυτή, λοιπόν, η «εξυπναδούλα» των Ολλανδών και της όποιας διαφημιστικής την επιμελήθηκε έπρεπε ήδη να έχει προκαλέσει την επέμβαση των αρμόδιων εποπτικών Αρχών. Των Αρχών, δηλαδή, που επιβλέπουν τους κανόνες ανταγωνισμού, τον χώρο της διαφήμισης και τα όρια δεοντολογίας στα ραδιοτηλεοπτικά μηνύματα.
Οι Αρχές αυτές είτε κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου είτε αποφεύγουν, για άλλους λόγους, να τα βάλουν με πολυεθνικά μεγαθήρια. Ετσι η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, που επανειλημμένως έχει κατηγορηθεί για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της, εξακολουθεί να αλωνίζει ανενόχλητη. Κοινό μυστικό είναι ότι πρωτοστάτησε στην προσπάθεια επιβολής φόρου στις μικρές ελληνικές ζυθοποιίες, η οποία σκόνταψε ευτυχώς στη Βουλή. Επιχείρησε, δηλαδή, να εξοντώσει μικρούς ανταγωνιστές που παλεύουν για την επιχειρηματική επιβίωσή τους με ποσοστό που δεν ξεπερνά το 10% της συνολικής αγοράς.
Και τώρα που είδε ότι δεν τα κατάφερε, επιχειρεί με μια διαφήμιση-όνειδος να μας εξηγήσει ότι όσοι ονειρεύονται να φτιάξουν ελληνική μπίρα χάνουν τον χρόνο τους γιατί το προϊόν είναι «μάπα».
Ε, λοιπόν, «μάπα» είναι η διαφήμισή τους. Ελληνική μπίρα υπάρχει και είναι εξαιρετική, με πρώτο και καλύτερο παράδειγμα την ακριτική Βεργίνα, η οποία έχει ενοχλήσει τους Ολλανδούς περισσότερο απ’ οποιονδήποτε άλλο.

Βραβεία στη “Βεργίνα” και “Νήσος”

Παρά την προπαγάνδα και τις αποτρεπτικές για τους Έλληνες επενδυτές διαφημίσεις από την ολλανδική Amstel, η αλήθεια είναι άλλη..
η Μικροζυθοποιία Κυκλάδων με την ΝΗΣΟΣ Pilsner  κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία Bohemian – Style Pilsner και η Ζυθοποιιά Μακεδονίας – Θράκης που με την ΒΕΡΓΙΝΑ Weiss κατέκτησε  το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία South German Style – Hefeweizen Hell.

“Νήσος”
Η ομάδα της Τηνιακής μπύρας πήγε στον διαγωνισμό  ” European Beer Star ” του 2014, απλά και μόνο για την εμπειρία και έφυγε με το αργυρό μετάλλιο!

42 χώρες, όλες οι ήπειροι, 1613 μπύρες, τυφλή γευσιγνωσία από 105 ειδικούς κριτές: «European Beer Star», ο Διαγωνισμός των Διαγωνισμών στη καρδιά της Βαυαρίας, αναδεικνύει για πρώτη φορά μία Ελληνική μπύρα, τη «Νήσος» Pilsner, στο βάθρο των νικητών.

Όπως είχε γράψει τότε το news247, ο διαγωνισμός
” European Beer Star ”  ξεκίνησε πριν από 11 χρόνια και τα βραβεία του θεωρούνται διεθνώς τα πιο σημαντικά και τιμητικά στο χώρο της παγκόσμιας ζυθοποιίας.

Να τονίσουμε ότι είναι ένας από τους δύο διαγωνισμούς (ο άλλος είναι το World Beer Cup) που υποστηρίζεται επίσημα από την EBCU (European Beer Consumers Union) για την αντικειμενικότητα της διεξαγωγής του.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα καμία ελληνική μπύρα δεν είχε διακριθεί σε κάποιον από τους παραπάνω δύο διαγωνισμούς.

Η Μικροζυθοποιία Κυκλάδων στην Τήνο ήταν μεταξύ των νικητών. Στη «Νήσος Pilsner» απονεμήθηκε το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία της Bohemian Style Pilsner.

Ο ανταγωνισμός για την μπύρα «Νήσος» ήταν εντυπωσιακός: συνολικά, συμμετείχαν 1.613 μπύρες από 42 χώρες και όλες τις ηπείρους. Οι μπύρες αξιολογούνται από μία 105-μελή κριτική επιτροπή –η πιο πολυπληθής από κάθε άλλο διαγωνισμό- αποτελούμενη από ζυθοποιούς, sommeliers μπύρας και αναγνωρισμένους ειδικούς του κλάδου από 25 χώρες.

Η αξιολόγηση γίνεται με τη διαδικασία της τυφλής γευσιγνωσίας, δηλαδή οι κριτές δεν βλέπουν τις ετικέτες από τις μπύρες που δοκιμάζουν. Οι μπύρες αξιολογούνται με βάση το χρώμα, το άρωμα, τη γεύση, τα οπτικά χαρακτηριστικά και τη γενική εντύπωση που παρουσιάζουν.
nisos1

«Όλη η ομάδα της “Νήσος” δήλωσε: «είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι και συγκινημένοι. Τολμήσαμε να λάβουμε μέρος στο διαγωνισμό “European Beer Star” για την εμπειρία της συμμετοχής. Ξέραμε ότι φτιάχνουμε μια καλή μπύρα, τη δεύτερη θέση στο βάθρο όμως δεν την περιμέναμε.»

«Ιστορικά στον συγκεκριμένο διαγωνισμό διακρίνονται μπύρες από την Τσεχία και τις ΗΠΑ. Τώρα και η Ελλάδα μπαίνει για πρώτη φορά στον παγκόσμιο χάρτη με τις κορυφαίες μπύρες, απίστευτο και όμως αληθινό» είπε ο ενθουσιασμένος ο ιδιοκτήτης της Μικροζυθοποιίας Κυκλάδων στην Τήνο Αλέξανδρος Κουρής, κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής στην έκθεση BrauBeviale στη Νυρεμβέργη.
«Το βραβείο που από σήμερα θα κοσμεί και την ετικέτα μας επιβεβαιώνει με τον πλέον αντικειμενικό τρόπο ότι η “Νήσος” προσφέρει μια ανώτερη γευστική εμπειρία. Το αφιερώνουμε σε όλους τους φίλους μας που μας τιμούν με την αγάπη και την επιλογή τους, ακόμα στην Τήνο, τις Κυκλάδες και τα Ελληνικά νησιά που τόσο μας εμπνέουν, καθώς και σε όλους όσοι, παρά τις αντιξοότητες, επιμένουν να παράγουν και να δημιουργούν στην Ελλάδα.»

 
Στην περίπτωση της μπίρας έχουν γίνει καλές προσπάθειες στην ελληνική αγορά. Τις πιο πολλές δεν θα τις έχεις ακούσει καν. Και δεν μιλάμε για τις πρώτες 4-5 που αναφέρω και προέρχονται από τις μεγάλες ζυθοποιίες της χώρας. Υπάρχουν μπίρες που παράγονται σε πολύ μικρές ζυθοποιίες και πολύ δύσκολα μπορούν να φτάσουν στο ψυγείο ή το ποτήρι σου.
 
Αυτές είναι οι 35 ελληνικές μπύρες…
 
 
Αν όμως είσαι λάτρης της μπίρας και έχεις κάνει μια καλή βόλτα σε μπιραρίες της πόλης σου, είναι σίγουρο ότι όλο και κάπου θα τις πετύχεις.
 
Mythos
 
Από τις κλασικές πλέον επιλογές, μια Ξανθιά Lager που έγινε γνωστή μέσα από πολύ επιτυχημένες διαφημιστικές ενέργειες για να μπει στην κλασική λίστα του Έλληνα με τις μπίρες που προτιμά. (Mythos Brewery)
 
Άλφα
 
Πολυδιαφημισμένη τον τελευταίο χρόνο, αυτή η Ξανθιά ελαφριά Lager προσπαθεί να κερδίσει την μάχη της ελληνικής μπίρας από τους άλλους ισχυρούς αντιπάλους. Το πρόσωπο του Λευτέρη Λαζάρου την έχει κάνει σίγουρα πιο προσιτή. (Αθηναϊκή Ζυθοποιία)
 
ΦΙΞ
 
Ξανθιά μπίρα Lager με ιδιαίτερη ιστορία μιας και μια ολόκληρη γενιά μεγάλωσε απλά ακούγοντας το όνομά της, αλλά χωρίς να μπορεί να την δοκιμάσει. Το 2010 η μπίρα Fix άρχισε ξανά την παραγωγή και πλέον έχει κάνει πολύ δυναμική είσοδο στην αγορά. (Ολυμπιακή Ζυθοποιία)
 
Β29
 
Η τρέλα με τα βιολογικά προϊόντα τώρα και σε αφρώδη μορφή. Η Β29 είναι μια μπίρα Βιολογικής Γεωργίας η οποία έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. Η μπίρα αυτή δημιουργήθηκε από έναν ζυθοποιό για να εορταστεί η γέννηση του παιδιού του. Από τα βαρέλια που δημιούργησε, εκείνο με το νούμερο 29 είχε κάτι το ιδιαίτερο. Που δεν μας το λέει. Το site της μπίρας πάντως είναι πολύ ενδιαφέρον. (Ολυμπιακή Ζυθοποιία)
 
Pils Hellas
 
Μια Ξανθιά Pils που μοιάζει να έρχεται από το εξωτερικό σε εμφάνιση και πράγματι δεν έχει ακουστεί πολύ στην αγορά. Παιδί ενός Βαυαρού ζυθοποιού ο οποίος προσπάθησε να μαζέψει όλα τα γευστικά στοιχεία της χώρα σε μία μπίρα. Το αν τα κατάφερε, θα το κρίνεις εσύ. (Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης)
 
Βεργίνα
 
Premium, Κόκκινη και Weiss, η μπίρα Βεργίνα έχει μια ιδιαίτερη παράδοση όχι μόνο στην περιοχή της Μακεδονίας αλλά και γενικότερα. Η επιλογή της Ροδόπης για την εγκατάσταση της ζυθοποιίας δεν ήταν καθόλου τυχαία μιας και εκεί φημολογείται ότι παρήχθη η πρώτη μορφή ελληνικής μπίρας στην αρχαιότητα. (Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης)
 
Marathon
 
Αποκλειστικά εξαγώγιμη Lager. Το γιατί δεν προωθείται και στην ελληνική αγορά δεν το γνωρίζω μιας και τα σχόλια που διαβάζω online από τους λάτρεις στην Αμερική είναι ενθαρρυντικά. Το branding της βέβαια είναι καθαρά για τους Έλληνες της Αμερικής, αρχαιοελληνικό και πατριωτικό. (Αθηναϊκή Ζυθοποιία)
 
Kaiser
 
Η Kaiser παράγεται στην Ελλάδα από το 1976, με γερμανικά στάνταρ αλλά ελληνικά υλικά. Θα την βρεις σε Pilsner και σε Double Malt. (Mythos Brewery)
 
Πειραϊκή
 
Τα 8 χρόνια ζωής για την συγκεκριμένη μικροζυθοποιία μοιάζουν λίγα, μιας και τα προϊόντα της τιμώνται δεόντως σε πολλά μαγαζιά της Αττικής. Μια βιολογική μπίρα που ζυμώνεται και ωριμάζει σε 6 εβδομάδες για να βγει σε δύο “version”, Pils και Pale Ale. (Πειραϊκή Μικροζυθοποιία)
 
Septem
 
Pilsner, Pale Ale και Honey Golden Ale “εκδόσεις” για μια ιδιαίτερα μοντέρνα σε φιλοσοφία μπίρα, η οποία γεννήθηκε τον Ιούνιο του 2009 στην Εύβοια. Όπως λένε οι ίδιοι στην Septem, το όνομα προέρχεται από τα λατινικά στα οποία σημαίνει επτά, τον αριθμό της δημιουργίας.(Septem Microbrewery)
 
Craft
 
Από τις πρώτες Ελληνικές Μικροζυθοποιίες, παράγει ήδη από το 1997 ορισμένες πολύ γευστικές μπίρες. Οι Pilsner, Red Ale, Smoked Lager, Weiss, Athens Lager, Black Lager είναι πραγματικά πολλές επιλογές για μια μικροζυθοποιία. Κάθε μία όμως έχει την δική της πολύ ξεχωριστή γεύση. (Craft Microbrewery)
 
Μακεδονική Συνταγή και ΖΕΟΣ
 
Κίωνες, ελληνικές σημαίες και έμφαση στην παράδοση για την συγκεκριμένη μικροζυθοποιία η οποία παράγει τρεις μπίρες. Τις Μακεδονική Συνταγή Lager και Black Weiss αλλά και την ΖΕΟΣ Pilsner. (ZEOS Brewing Company)
 
Corfu Beer
 
Royal Ionian, Real Ale Bitter, Ionian Epos και Real Ale Special είναι οι επιλογές σου αν δοκιμάσεις κάτι από την Κερκυραϊκή μικροζυθοποιία. Δεν έχω πετύχει την συγκεκριμένη μπίρα κάπου εκτός της Κέρκυρας αλλά οι ντόπιοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια.(Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία)
 
Magnus Magister
 
Σιγά μην δεν είχε μπίρα το νησί της Ρόδου. Η Magnus beer και η Knights beer of Rhodes είναι οι δύο επιλογές της Ζυθοποιίας Ρόδου. Οι συγκεκριμένες μπίρες φτάνουν σε πολλά νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου. Ο Μεγάλος Μάγιστρος είναι Ροδίτης απ” ό,τι φαίνεται. (Ζυθοποιία Ρόδου)
 
Ρεθυμνιακή
 
Ξανθιά και Μαύρη. Απλός αλλά ουσιαστικός διαχωρισμός ανάμεσα στις δύο μπίρες που παράγονται στο Ρέθυμνο. Οργανικές μπίρες, παραγωγής βιολογικής γεωργίας εκτιμώνται κυρίως τοπικιστικά μιας και είναι σχετικά μικρή η διείσδυσή τους στην υπόλοιπη αγορά. Αν κάνεις μια βόλτα από την Κρήτη πάντως θα τις πετύχεις σίγουρα. (Ρεθυμνιακή Ζυθοποιία)
 
ΝΕΔΑ
 
Μια Lager που ξεκίνησε να παράγεται και εκείνη το 2009, στην περιοχή της Μεσσηνίας. Η Νέδα είναι το μοναδικό θηλυκό ποτάμι της Μεσσηνίας. Κατά την μυθολογία ήταν θεότητα των νερών. Μια χαρά αφορμή για να ονομάσεις την μπίρα σου λέμε εμείς. (Μεσσηνιακή Μικροζυθοποιία)
 
ΝΗΣΟΣ
 
Η μπύρα ΝΗΣΟΣ γεννιέται στη Βαγιά της Τήνου. Συστατικά της υψηλότερης δυνατής ποιότητας, βύνη, λυκίσκος, μαγιά και τελειότητα στη διαδικασία παραγωγής γεννούν μια μπύρα με σώμα, πλούσια γεύση και άρωμα, σκέτη απόλαυση.Μπύρα με χαρακτήρα, δημιουργήθηκε για να είναι σε πλήρη αρμονία με την Κυκλαδίτικη γαστρονομία και για να προσφέρει ευχαρίστηση σε ένα μεγάλο εύρος ουρανίσκων.
 
VOLKAN
 
Εμπνευσμένη από τη Σαντορίνη, η Volkan είναι μια νέα, 100% Ελληνική μπύρα, που οφείλει την εξαιρετική υφή, τη γεύση και το άρωμά της στο τοπικό μέλι, το κίτρο της Νάξου, αλλά και το μοναδικό Lava Rock Filter από βασάλτη Σαντορίνης. (volkanbeer)
 
ΔΙΩΝΗ
 
Η ΔΙΩΝΗ, είναι μια ξανθιά μπύρα, που θυμίζει έντονα αξιόλογες γερμανικές Pils. Απαστερίωτη και φρέσκια η ΔΙΩΝΗ, εναλλάσσεται μεταξύ πικρού και γλυκού. Πλούσιος αφρός και ξηρή επίγευση. Είναι Pils, οπότε ο λυκίσκος είναι αισθητός (πίκρα) αλλά ισορροπείται από την γλύκα των βυνών που χρησιμοποιούνται. Δροσερή και έντονα αναψυκτική.
 
Voreia Beer
 
Η Μικροζυθοποιία Siris, βρίσκεται στις Σέρρες. Ξεκίνησε την παραγωγή μπύρας στα τέλη του 2013, ώστε να προσφέρει τις πρώτες δυο ετικέτες τις, στους πρώτους μήνες του 2014. Πρόκειται για μια μικροζυθοποιία που γνωρίζει από ποιότητα αφού, οι υπεύθυνοι της έχουν παραδοσιακή σχέση με το εμπόριο και τα ποιοτικά προϊόντα που παράγει η Βόρεια Ελλάδα. Η Μικροζυθοποιία Siris παράγει μια μπύρα τύπου Pils και μια μπύρα τύπου IPA. (sirisbrewery)
 
Notias
 
Η πρώτη ελληνική μπύρα με σαφράν, είναι γεγονός. Με Αρκαδικό σαφράν, η μπύρα παράγεται στο Βέλγιο. Πλούσιος, πυκνός αφρός με μεγάλη διάρκεια. Δροσιστική και ελαφριά, αφιλτράριστη και απαστερίωτη, ζυμώνεται για δεύτερη φορά στη φιάλη. Λαμπερό, ξανθό θολό χρώμα και λεπτές νότες σαφράν στη γεύση της. Ιδανική για όλες τις εποχές
 
Marea
 
Η ΕΛΙΞΗ, παράγει στην Χαλκίδα την διπλοζύμωτη, καστανοκόκκινη, Marea. Διαθέτει πλούσιο αφρό, ενώ τα αρώματα της είναι βυνώδη με νότες από φρούτα. Γευστικά, θα συναντήσουμε και καραμέλα, ενώ η επίγευση της είναι πικρή. Στα συστατικά της περιέχονται ο αραβόσιτος και το ρύζι ενώ γίνεται και προσθήκη ζάχαρης, πέρα των γνωστών υλικών όπως της βύνης κριθαριού και σιταριού, του λυκίσκου και της μαγιάς. (mareabeer)
 
Delphi
 
Μια μεσογειακή μπύρα, ανοιχτόχρωμη και λαμπερή, ιδιαίτερα αρωματική και με χαρακτηριστική τόσο γεύση όσο και επίγευση. Μια μη παστεριωμένη μπύρα που ζυμώνεται, με τον παραδοσιακό τρόπο, στο μπουκάλι. (delphibeer)
 
ΘΗΤΑ και ΖΗΤΑ
 
Μια Lager, που κυκλοφορεί μόνο σε φιάλη των 500ml. Άρωμα κριθαριού απ την ξανθιά μπύρα που θα είναι μια δροσερή απόλαυση στην κατάλληλη θερμοκρασία. Μάλλον τα ελληνικά γράμματα εμπνέουν τους Έλληνες παραγωγούς μπύρας, για διάφορους λόγους, ωστόσο στην Θεσσαλική Ζυθοποιία, αποφάσισαν να παράγουν τη ΘΗΤΑ, όπως το πρώτο γράμμα της Ζυθοποιίας. Η πρώτη παρτίδα παρήχθει στο ζυθοποιείο της Πειραϊκής στην Λαμία, για την εταιρεία που εδρεύει στο Κορωπί Αττικής (Θεσσαλική Ζυθοποιία)
 
Alexander the Great beer
 
Η Alexander the Great beer, μια Scotch Ale με ρουμπινί χρώμα και βαθμούς αλκοόλ 6%, έχει υιοθετήσει το όνομα της από τον αρχαίο στρατηλάτη θέλοντας έτσι να τονιστεί από την εταιρεία η δυναμική και η ιδιαιτερότητα της. Για την παραγωγή της χρησιμοποιείται βύνη κριθαριού και σιταριού, λυκίσκος ο οποίος και κάνει διακριτικά αισθητή την παρουσία του στην γεύση της, μαγιά και καραμέλα που είναι η πρωταγωνίστρια στην γεύση και την μυρωδιά της μπύρας. (Unibrau Hellas)
 
BLUE Island
 
Είναι η πρώτη φρέσκια καλοκαιρινή μπύρα που παράγεται στην Ελλάδα και την υπεροχή της στην ποιότητα και τη γεύση της την οφείλει στην παρασκευή της από ακριβά και ποιοτικά υλικά και στην παραδοσιακή κριθαρένια βύνη της. Ο πλούσιος αρωματικός λυκίσκος της προσδίδει το ασύγκριτο άρωμα της και την πλούσια απαλή της γεύση. (Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης)
 
Brink’s
 
Η μπύρα Brink’s ξεκινάει το χτίσιμο της το 2001 οπότε και ολοκληρώνονται οι εργασίες στα κτήρια τους οι οποίες είχαν ξεκινήσει λίγα χρόνια πριν. Πολλοί τη γνωρίσαμε ως Ρεθυμνιακή αλλά ο νόμος περί ζύθου δεν προβλέπει ονομασία προέλευσης.
 
Η πρώτη παραγωγή ξεκίνησε την 31/8/2001 και σύντομα η πρώτη βιολογική μπύρα στην Ελλάδα ήταν έτοιμη, μετά από πολλές περιπέτειες, σε ζυθοποιείο χωρίς κουφώματα, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα (με μία παλιά και μικρή γεννήτρια) και χωρίς τον κατάλληλο ψυκτικό εξοπλισμό ( η δεξαμενή ψύχθηκε με παγάκια). (Ρεθυμνιακή Ζυθοποιία)
 
Berlin
 
Η Berlin, δημιουργείται με πολύ μεράκι και αφοσίωση από τους ανθρώπους της ΕΖΑ κατά τα αυστηρά πρότυπα του Γερμανικού Νόμου Αγνότητας του 1516: την αυθεντική διαδικασία που επινόησε και κατοχύρωσε ο δούκας της Βαυαρίας Wilhelm IV πριν από 500 και πλέον χρόνια, για την παραγωγή ενός ζύθου που υπερέχει γευστικά και χαρακτηριστικά. (Ελληνική Zυθοποιία Αταλάντης)
 
Canal Dive
 
Το όνομα της προκύπτει από το αξιοθέατο της πόλης, τον ισθμό της Κορίνθου, ενώ ταυτόχρονα μας προκαλεί για μια βουτιά στην απόλαυση. Και οι δύο ετικέτες είναι φρέσκιες, αφιλτράριστες και απαστερίωτες. Μπορείτε να τις βρείτε διαθέσιμες σε μπουκάλια των 330ml και των 500ml. Οι εμπνευστές της Canal Dive έχουν προτιμήσει να χρησιμοποιήσουν αγγλικούς και αμερικάνικους λυκίσκους. (canaldive)
 
Donkey
 
Η ζυθοποιία Santorini brewing company με σήμα κατατεθέν το γνωστό σε όλους γάιδαρο. Η παρέα έχοντας αποκτήσει σύγχρονο εξοπλισμό από την Αυστρία, καταλήγει έπειτα από πειραματισμούς και αλχημείες σε δύο πολύ διαφορετικές από τα συνηθισμένα συνταγές. Οι ετικέτες της ζυθοποιίας είναι η Yellow Donkey ή αλλιώς ο Κίτρινος Γάιδαρος και ο Κόκκινος αδερφός η Red Donkey. (Santorini brewing company)
 
Έζα ζ
 
Τα υψηλών προδιαγραφών υλικά της με το νερό από πηγή του Παρνασσού προσδίδουν στην μπύρα έζα ζ μία μεστή πλούσια γεύση με πλούσιο σώμα και μία λαμπερή καστανόξανθη εμφάνιση που την διαφοροποιούν από οποιοδήποτε άλλο προϊόν της κατηγορίας της. (Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης Α.Ε.)
 
Mary Rose
 
H κόκκινη μπύρα Mary Rose είναι εμπνευσμένη από το θρυλικό Βρετανικό Πλοίο του βασιλικού στόλου της Αγγλίας και βασίζεται σε μια αγγλική συνταγή εμπνευσμένη. Η Mary Rose Red Ale πρωτοκυκλοφόρησε στην Ελλάδα το 2009 από τις τότε Ελληνικές Μικροζυθοποιίες (σημερινή Ολυμπιακή Ζυθοποιία – FIX).
 
Χάρμα
 
Η δεύτερη κατα σειρά ζυθποιία στην Κρήτη ήρθε να προσθεθεί στον χάρτη της ελληνικής ζυθοποιίας. ξανθιά μπύρα Χάρμα τύπου Lager έχει το γνωστό ξανθοκίτρινο χρώμα ενώ είναι λίγο περισσότερο θολή από τις κοινές ξανθιές. Έχει μια ελαφρα βυνωδης γευση με λεπτη επιγευση λυκισκου, μετριας πικράδας. Τέλος ο αφρός είναι αρκετά πυκνός μέτριας διάρκειας. Κατάλληλη θερμοκρασία σερβιρίσματος 7 βαθμοί. (cretanbeer)
 
Φρέσκια Μπύρα Χίου
 
Η Φρέσκια Μπύρα Χίου ξεκίνησε την επίσημη παραγωγή και εμφιάλωση της το 2012 και αποτελεί μια από τις ελάχιστες φρέσκιες μπύρες στην αγορά. Η εμφιάλωση της γίνεται πάντα αφιλτράριστη και απαστερίωτη για να διατηρεί όλη τη γεύση και τα χαρακτηριστικά μιας πραγματικής μπύρας. Η δραστηριότητα ξεκίνησε δύο χρόνια νωρίτερα οπότε και ιδρύθηκε η μικροζυθοποιία με διακριτικό τίτλο “Ζυθοποιία Χίου”.
 
Το 2011 διαμορφώθηκε και ο αντίστοιχος χώρος στην περιοχή του Κάμπου της Χίου ενώ τα τελευταία χρόνια η επιχείρηση μεγαλώνει και επεκτείνεται.Τον Σεπτέμβριο του 2012 ξεκίνησε την “εξαγωγή” της μπύρας και εκτός Χίου, σε επιλεγμένα σημεία στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλο, Πάτρα, Καλαμάτα κτλ.) (chiosbeer).
 
 
Related Posts
0 Comments

No Comment.